Elektronika na letošní dovolenou? Hlavně tablety a čtečky.

15. 8. 2012 18:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle statistik e-shopu CZC.cz si Češi už tradičně na dovolenou pořizují digitální fotoaparáty, foto příslušenství či GPS navigace. Největším hitem letošního léta se však staly tablety a e-book čtečky. To souvisí se vzrůstající oblibou těchto zařízení a stále se rozšiřující nabídkou na trhu.

Letos poprvé po delší době zaznamenal e-shop CZC.cz změnu v chování zákazníků před dovolenou. Prudce totiž stoupl prodej tabletů a čteček elektronických knih. Oproti loňským nákupům před dovolenou jejich prodeje vyskočily více než pětinásobně. Růst prodeje těchto zařízení se přitom nezastavuje.

Mezi tablety jsou populární Transformery od ASUSu, Galaxy TAB od Samsungu a mezi levnějšími pak výrobky značky Point of View. „U čteček nad všemi s velkým náskokem vede značka Kindle od Amazonu. Zájem je také o čtečky značek Prestigio, Sony, PocketBook, nebo nově také o Wooky,“ uvedl marketingový ředitel CZC.cz Marek Šalanda.

Stejně jako každý rok zaznamenal v době dovolených e-shop CZC.cz také zvýšený zájem o fotoaparáty a jejich příslušenství. Zvýšil se například prodej foto pouzder či paměťových karet. K letní sezóně také patří prodej GPS navigací. Oproti minulým létům však zájem o ně klesl. „Na jejich místo totiž stále častěji nastupují chytré telefony s navigačními aplikacemi,“ vysvětlil Šalanda.

Tiskové zprávy

Diskuse