Digital Planet spustil nové cloudové služby díky konvergované infrastruktuře od HP

22. 8. 2012 20:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že řešení HP CloudSystem umožnilo poskytovateli řízených služeb Digital Planet zvýšit příjmy a snížit provozní výdaje. Během méně než jednoho roku od nasazení pomohly nástroje HP CloudSystem společnosti Digital Planet díky novým obchodním příležitostem vygenerovat zisk ve výši jednoho milionu eur a snížit provozní náklady o 46 %.

Digital Planet, nezávislá pobočka skupiny HiberniaEvros Technology, nabízí řešení z oblasti IT infrastruktury pro podnikovou sféru, včetně IaaS a výpočetních systémů „na vyžádání“ (on-demand). Díky platformám veřejného a privátního cloudu HP se společnosti Digital Planet podstatně rozšířily možnosti poskytování služeb IT infrastruktury a může tak nabídnout svým zákazníkům flexibilnější a cenově efektivnější infrastrukturu formou služby (IaaS).

„Mnoho organizací hledá nové možnosti, jak inovovat využití IT technologií v podnikovém prostředí. Jednou z možností je využívat infrastrukturu poskytovanou jako službu, která urychluje nasazení novinek a snižuje kapitálové investice,“ řekl Brian Larkin, spoluzakladatel a provozní ředitel Digital Planet. „Digital Planet v rámci této strategie vsadil na cloudový model poskytování služeb. Řešení HP CloudSystem nám otevřelo nové možnosti zisku a stalo se klíčovým prvkem zajišťujícím větší úspěch v podnikových IaaS aktivitách, který se navíc postará i o budoucí obchodní růst. Již nyní jsme díky cloudové platformě HP dosáhli 96% návratnosti investice (ROI).“

Řešení IaaS společnosti Digital Planet, využívající cloudové služby HP, umožňuje zákazníkům snadný přechod na novou IT infrastrukturu. Kritické firemní aplikace, kam patří například e-mailová komunikace nebo systémy pro udržování vztahů se zákazníky a účtování, mohou být výhodně hostovány formou platby za využité služby. Díky předintegrovaným cloudovým řešením HP může navíc Digital Planet dosáhnout 99,999% dostupnosti služeb.

Zákazníci Digital Planet využívají portál pro správu služeb k dennímu monitoringu a konfiguraci svých IT prostředí, případně i pro výběr nových infrastrukturních služeb ze servisního katalogu. Díky tomu mohou provádět všechny potřebné změny, například nasazení nového virtuálního serveru, během pár minut a zcela bez nutnosti ruční konfigurace.

Cloudová platforma Digital Planet, implementovaná prostřednictvím služeb HP CloudSystem Matrix Installation Services, vychází z flexibilního a snadno upravovatelného řešení HP CloudSystem. Toto řešení obsahuje dva systémy HP ProLiant BladeSystem c7000 s 25 HP ProLiant BL465 G7 blade servery a úložiště HP Storage spravované prostřednictvím prostředí HP Matrix Operating Environment. O správu virtualizovaného prostředí se stará platforma VMware vSphere 4, zatímco technologie HP Virtual Connect vytváří virtualizační vrstvu mezi lokální sítí (LAN), datovou sítí (SAN) a blade servery. Spolehlivé a flexibilní řešení pro integrovanou zálohu a obnovení dat v případě nečekané havárie zajišťuje trojice datových úložišť HP EVA 6400, dvě další datová úložiště HP 3PAR F200 pak poskytují vícevrstvý úložný prostor a technologii tenkého poskytování (thin provisioning) pro maximální efektivitu datového provozu.

Digital Planet využívá pro rychlejší uvedení infrastruktury do provozu také nástroje HP Cloud Maps, a to již od prvního návrhu až po automatickou správu během celého životního cyklu. HP Cloud Maps umožňují vytvářet aplikace a katalogy služeb s optimalizovaným výkonem a využívat servisní služby pro nejrozšířenější aplikace, jako například Microsoft SharePoint či SAP NetWeaver.

Flexibilní financování prostřednictvím HP Financial Services, divize poskytující leasingové a další finanční služby, umožňuje Digital Planet přinášet nové cloudové služby bez velkých vstupních výdajů a udržet tak kapitál i cashflow pod kontrolou.

„Díky cloudovým řešením HP mohou organizace mnohem snáze realizovat potřebné firemní transformace a inovace,“ řekl Martin Murphy, výkonný ředitel HP Ireland. „Pomáhají lépe zvládnout procesy související s růstem společností a zvýšit jejich zisky prostřednictvím vylepšení stávajících firemních obchodních modelů. Řešení HP umožňují společnosti Digital Planet fungovat jako virtuální IT tým jejich zákazníků a věnovat mnohem více času poskytování nových služeb.“