NVIDIA odhalila novou zbraň pro hráče: Grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 660 Ti

23. 8. 2012 17:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Architektura NVIDIA Kepler, která od svého představení v březnu nastavila laťku v hraní na PC, stojí za uvedením nové grafické karty NVIDIA GeForce GTX 660 Ti. GTX 660 Ti bude zásadním upgradem pro každého, kdo hraje na kartách s technologiemi předchozích generací. Znamená opravdový skok ve výkonu v těch nejnáročnějších PC hrách a hráči preferovaném 1080p neboli Full HD rozlišení. GTX 660 Ti je v průměru o 41 % rychlejší než GTX 560 Ti uvedená v roce 2011 a o 58 % rychlejší než GTX 470 z roku 2010.

Navíc ke skvělému výkonu nabízí GTX 660 Ti přidanou hodnotu v podobě plné podpory DirectX 11 teselace, technologií TXAA a PhysX® a také schopnosti zvládnout 3+1 monitor v rámci jediné karty.

Přidejte skvělou efektivitu a nízké TDP architektury Kepler a je jasné, že GTX 660 Ti znamená pro hráče nejstabilnější, nejtišší a co se spotřeby týká nejefektivnější grafickou kartu ve svém cenovém segment. GTX 660 Ti ve výkonu dokonce drží krok s konkurenčními produkty, které jsou v řádu až o tisíc korun dražší a přitom spotřebovává až o 25 % méně energieii, což je skvělým výsledkem efektivity streamového multiprocesoru obsaženého v každém Kepler čipu.

Tyto úspory energie jsou ještě markantnější, když se dvě GTX 660 Ti karty spárují do SLI módu a ve výkonu potom předbíhají konkurenci až o 21 %.

Na omezený čas je připravena akce s vybranými e-tailery. Hráč, který si GTX 660 Ti koupí, k ní obdrží zdarma klíč plné verze hry Borderlands 2 od Gearboxu, která vychází příští měsíc. Borderlands 2 má našlápnuto stát se jednou z nejpopulárnějších PC her letošního roku a disponuje plnou podporou technologie PhysX, znamenající totální herní zážitek.

GTX 660 Ti je vyráběna 28 nanometrovou technologií architektury Kepler společnosti NVIDIA, stejně jako GTX 680, GTX 670 a dvoučipová GTX 690, které byly uvedeny již dříve v průběhu letošního roku.

Dostupnost

NVIDIA GeForce GTX 660 Ti je již v prodeji s cenami začínajícími na 7 666 CZK. Dostupné jsou od všech světových výrobců, jako ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle a Zotac.