Renault přešel na privátní cloud od HP

28. 8. 2012 21:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že francouzská automobilka Renault S.A. začala využívat řešení HP Utility Services, které podpoří vývoj nových vysoce inovativních telematických služeb pro automobily vybavené elektrickým pohonem.

Díky své alianci se společností Nissan je Renault čtvrtou největší automobilkou na světě a lídrem v oblasti autodopravy s nulovými emisemi. Renault a Nissan společně investovali obrovský kapitál do vývoje elektrických automobilů, lithium-iontových akumulátorů a inovativních telematických služeb.

Elektronické telematické systémy zprostředkovávají řidičům automobilů přehledné informace o výsledcích nepřetržité kontroly akumulátorů ve voze, rychlosti jejich nabíjení či umístění nejbližší dobíjecí stanice. Stejně tak dokážou i přijímat aktuální data s online aktualizovanými dopravními informacemi či spolupracovat s aplikacemi založenými na cloud computingu, jako je například PAYD pojištění (Pay-As-You-Drive, pojištění vozidla s pohyblivou výší pojistného podle počtu ujetých kilometrů).

Renault si vybral služby HP Enterprise Cloud Services, jejichž základem jsou specializované služby pro zajištění maximální dostupnosti celoevropské IT infrastruktury a správu technických aplikací. Tyto služby rovněž zajišťují operativní přidělování výpočetní kapacity podle aktuální potřeby jednotlivých procesů, a poskytují společnosti větší flexibilitu při plnění jejích obchodních strategií s důrazem na co nejnižší provozní náklady.

Předkonfigurovaná a náročnými testovacími procesy prověřená HP konvergovaná infrastruktura, již má společnost Renault k dispozici, je provozována v maximálně zabezpečeném datovém centru standardu TIER 3(1) ve francouzském Grenoblu. Renault má jejím prostřednictvím k dispozici rychlý přístup k nejmodernějším zařízením HP – serverům, datovým úložištím, síťové infrastruktuře či vysoce účinným technologiím pro napájení a chlazení.

Ekonomicky výhodné řešení HP nabízí vysoce automatizované procesy, které snižují časovou náročnost, náklady a složitost procesů, jejichž prostřednictvím Renault uvádí své nové klíčové aplikace do výroby. Vestavěné nástroje pro inteligentní obnovu technologií a flexibilní přidělování výpočetní kapacity zajišťují, aby IT infrastruktura společnosti Renault byla dostatečně výkonná a dokázala se operativně přizpůsobovat současným i budoucím požadavkům.

Pro financování služeb HP si Renault vybral pružný model „Pay-As-You-Go – platby podle množství a druhu reálně využívaných služeb. Díky předvídatelným průběžným nákladům Renault podstatně snížil vstupní kapitálové investice a dokázal vytvořit mnohem přesnější dlouhodobý rozpočet. Model pružného financování umožňuje provádět i průběžné úpravy podle aktuálních potřeb a obchodních záměrů, přičemž zajistí dodržení stávajících dohod o úrovni služeb a vysokou úroveň bezpečnosti očekávanou Renaultem.

„Kombinace HP technologií a služeb cloud computingu nám pomáhá vytvářet inovativní řešení na míru, která zákazníci, jako je například Renault, potřebují pro efektivnější provoz, optimalizaci nákladů a plnění environmentálních cílů,“ řekl Gerald Karsenti, prezident a výkonný ředitel HP France.

Tiskové zprávy

Diskuse