ALCATEL ONE TOUCH SMART 991 - chytrý telefon se 4 palcovým displejem za příznivou cenu

29. 8. 2012 20:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ALCATEL ONE TOUCH uvedla na český a slovenský trh chytrý telefon ONE TOUCH SMART 991, který pracuje na operačním systému Android 2.3 Gingerbread. Ten umožňuje přístup k mnoha funkcím smartphonu jediným dotykem. Uživatelé se mohou prostřednictvím telefonu připojovat k sociálním sítím, přehrávat filmy, hudbu, využívat vysokorychlostní internet a řadu aplikací k práci i zábavě.

Výrobce nabízí i verzi ONE TOUCH SMART 991D, která disponuje dvěma sloty pro SIM karty, takže můžete využívat dvě telefonní čísla na jednom přístroji. Na českém i slovenském trhu se novinka objeví v průběhu září za doporučenou cenu 3990 Kč, resp. 159,90 € s DPH.

Čtyřpalcový displej s jasnými barvami

Model ONE TOUCH SMART 991 bude k dispozici ve dvou barevných provedeních - bílé a černé. Přístroj je potažen matným měkkým plastem, který zabraňuje otiskům prstů a pohodlně se drží. Velký čtyřpalcový displej s rozlišením 320 x 480 bodů dokáže zobrazit téměř vše co tablet, a přitom se pohodlně vejde do kapsy. Jednojádrový 800 MHz procesor dokáže pohánět mnoho aplikací najednou, zvládá surfování na internetu i přehrávání hudby – to vše zároveň bez zpomalení systému.

Zásluhou čtyřpalcového HGVA displeje s 262 tisíci barvami umí novinka přehrávat filmy a videa. O reprodukci zvuku se starají kvalitní sluchátka, která jsou součástí balení. Přístroj je vybaven také FM rádiem s funkcí RDS. Díky speciálním aplikacím jako například Shazam můžete během poslechu identifikovat neznámou skladbu. Předinstalovaná aplikace Tunein zase nabízí přístup k více než 50 tisícům internetových rádií z celého světa. Technologie Bluetooth 4.0 s A2DP umožňuje snadné připojení bezdrátových sluchátek. K přístroji se standardně dodává 2GB micro SD paměťová karta, na kterou se vejde více než 400 hudebních skladeb nebo filmy, fotky, hry a aplikace. Paměť lze navíc rozšířit prostřednictvím micro SD karty až na 32 GB.

Data v cloudu a zábava na sociálních sítích

Online služba ALCATEL ONE TOUCH umožňuje zálohovat všechna vaše důležitá data do osobního cloudu, okamžitě je synchronizovat nebo přenášet mezi všemi vašimi zařízeními.

Na telefonu jsou předinstalované aplikace nejrozšířenějších sociálních sítí jako Facebook nebo Twitter, aby uživatelé mohli okamžitě komunikovat se svými přáteli, rodinou nebo kolegy. Navíc si lze na úvodní obrazovku telefonu přidat widgety s rychlým přístupem na sociální sítě, a sledovat tak nejnovější statusy přátel či je komentovat jediným dotykem.

Fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelů je vybaven digitálním zoomem, LED bleskem, funkcí pro označení místa, kde byla fotka pořízena (geo-tagging), a dále nabízí několik fotografických režimů, včetně vytváření panoramatických snímků. Chytrý software pro úpravu fotografií navyšuje rozlišení fotoaparátu až na 5 megapixelů pomocí softwarové interpolace. Natáčení videí probíhá v plynulé frekvenci 30 snímků za sekundu. Přední kamera telefonu s VGA rozlišením je primárně určena k videohovorům a pořizování autoportrétů.

Duální SIM/dvojitá pohotovost

Model ONE TOUCH 911D umožňuje využívat dvě SIM karty v jednom přístroji, což ocení uživatelé, kteří s sebou normálně musí nosit pracovní a soukromý telefon. Telefon vás vždy upozorní, na které číslo je hovor veden. Zároveň si můžete vybrat, z kterého účtu budete volat a nastavit si data pro každou SIM kartu zvlášť.

Model ONE TOUCH SMART 991D bude v ČR a SR v prodeji od září za doporučenou cenu 3990 Kč, resp. 159,90 € včetně DPH.