Chytré stanice Icy Box IB-120 pracují s HDD i bez počítače

1. 9. 2012 23:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Externí dokovací stanice už dávno neslouží jen pro jednoduché zapojení konektorů třeba do notebooku. Mohou být chytrým řešením pro snadno přenositelné zapojení více různých pevných disků k jednomu zařízení. Dokovací stanice RaidSonic Icy Box řady IB-120 si poradí s 2,5 i 3,5 palcovými disky a některé lze dokonce používat i samostatně - bez počítače.

Chytré stanice Icy Box IB-120 pracují s HDD i bez počítače

Dokovací stanice Icy Box série IB-120 se vyznačují odolným pevným hliníkovým boxem a o výkon se stará speciálně navržený čip Fujitsu MB86E50. Především však šetří čas věnovaný instalaci pevného disku do externího pouzdra. A ke klonování disků pak stačí jen stisk jednoho tlačítka.

Icy Box IB-120StU3-Wh je externí dokovací pro dva pevné disky ve formátu 2,5" a 3,5" s rozhraním SATA. „Nabízí rychlé rozhraní USB 3.0 pro přenosovou rychlost až 5 Gbit/s a funkci JBOD, která umí spojit disky rozdílných kapacit,“ uvedl Martin Potrykus z firmy RaidSonic.

Celá řada Icy Box IB-120 používá čip Fujitsu MB86E50, který zajišťuje vysokou přenosovou rychlost. Tento můstek byl speciálně navržen právě pro externí dvouportové USB 3.0 úložiště schopné obsloužit dva SATA disky také v RAID konfiguraci.

Napájení i pro správu velkých disků

Dokovací stanice Icy Box IB-120Cl-U3 může klonovat pevné disky i bez použití počítače a funguje zároveň jako čtečka paměťových karet. „Navíc se série IB-120 vyznačuje výkonným šestatřicetiwattovým napájením z externího adaptéru, je tedy vhodná také pro moderní výkonné disky náročné na napájení. Hodí se například pro dva 4gigabytové harddisky“ vysvětlil Potrykus.

Stanice Icy Box se dají díky portu USB propojit téměř s každým počítačem nebo notebookem. Samozřejmostí dokovacích zařízení Raid Sonic je technologie Hot-swap, díky které se dají boxy měnit i za chodu systému, bez nutnosti restartu.

Design externích stanic Raid Sonic řady IB-120 je jednoduchý a v interiéru na pohled ani na poslech neruší, protože nepotřebují ventilátor. „Robustní hliníkové pouzdro totiž zajišťuje perfektní odvod tepla od disku,“ sdělil Potrykus. Dodal, že i přes množství funkcí zvládne obsluhu stanic i úplný laik.

Výrobky značky RaidSonic jsou poměrně oblíbené pro svou odolnost. „Proto neustále rozšiřujeme portfolio těchto produktů. Podrobný popis zmíněných dokovacích stanic Icy Box najdete na stránkách e-shopu CZC.cz“ informoval marketingový ředitel CZC.cz, Marek Šalanda.

Tiskové zprávy

Diskuse