ASUS Transformer Pad Infinity - tablet s Full HD displejem

3. 9. 2012 22:44    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh tablet Transformer Pad Infinity, který navazuje na předchozí model Transformer Prime. Na rozdíl od něj novinka nabízí Full HD Super IPS+ displej, výkonnější procesor, pozměněnou konstrukci pro zlepšení příjmu GPS, Wifi a Bluetooth a vylepšenou přední kameru.

ASUS Transformer Pad Infinity - tablet s Full HD displejem

Stejně jako všechny tablety s označením Transformer se i Infinity vyznačuje odnímatelnou klávesnicí, která zároveň slouží jako mobilní dokovací stanice. Tablet je vybaven čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3, 64GB úložného prostoru a využívá operační systém Google Android 4.0. Transformer Pad Infinity zaujme i tloušťkou pouhých 8,3 mm a povrchem z broušeného hliníku s motivem soustředných kruhů.

Tenký kovový tablet s multimediálním výkonem

Transformer Infinity je celokovový tablet s tloušťkou 8,3 mm a hmotností pouhých 585 gramů. Stejně jako jeho předchůdce Transformer Prime je k dispozici ve dvou barevných provedeních - ametystově šedé a šampaňské zlaté.

Díky čtyřjádrovému procesoru NVIDIA Tegra 3 s frekvencí 1,6 GHz a 12jádrovému GPU GeForce zvládne tablet nejen prohlížení webových stránek, ale i přehrávání HD videa a také hraní her. Jde o nejvýkonnější zařízení ve své kategorii.

Full HD displej

Už první tablet Transformer byl vybaven IPS displejem s pozorovacími úhly 178°, chráněným odolným sklem Corning Gorilla Glass. Transformer Infinity jde však ještě dále a do výbavy dostal displej s technologií Super IPS+ s rozlišením 1920x1200 bodů, která zvyšuje jas a tím zlepšuje čitelnost na přímém světle.

Čelní kamera s rozlišením 2 Mpx slouží primárně k videokonferencím, zatímco zadní fotoaparát disponuje rozlišením 8 Mpx, automatickým ostřením, LED bleskem, vysokou světelností F2.4, snímačem BSI CMOS, funkcí ostření dotykem a redukcí šumu při slabém osvětlení.

Výdrž baterie až 18 hodin

O zvuk se u tabletu Transformer Infinity stará technologie SonicMaster, která reprodukuje čistý zvuk s širokým rozsahem a věrným podáním. Novinka obsahuje integrovanou SSD paměť o velikosti 64 GB pro ukládání aplikací a dat. Tablet je navíc vybaven slotem pro micro SD kartu, 3,5mm sluchátkovým výstupem a portem micro HDMI, přes nějž jej lze snadno propojit s televizí. Hlavní devizou zařízení je jeho dokovací stanice, která nabízí uživatelům klávesnici i touchpad a zároveň možnosti připojení přes USB port či slot pro SD karty. Výdrž baterie samotného tabletu dosahuje 12 hodin*, v kombinaci s dokovací stanicí se pak dostane až k 18 hodinám*.

V paměti přístroje jsou předinstalovány aplikace jako SuperNote, která slouží k zápisu, zakreslení či zvukovému záznamu poznámek, nebo kancelářský balík Polaris Office určený ke čtení a úpravě souborů uložených v programech Word, Excel či PowerPoint (kompatibilní s verzí MS Office 97–2007).

Samotný tablet se prodává za 15 490 Kč, s dokovací stanicí pak za 17 990 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse