Dvoupásmový USB Wi-Fi adaptér ASUS USB-N66 s velkým dosahem

3. 9. 2012 22:23    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil dvoupásmový N900 USB Wi-Fi adaptér USB-N66, který umožňuje rychlé síťové připojení 450 Mb/s v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz a dokáže plnit různé požadavky na využití připojení od procházení webových stránek až po intenzivní hraní her a přehrávání obsahu ve vysokém rozlišení.

Dvoupásmový USB Wi-Fi adaptér ASUS USB-N66 s velkým dosahem

Antény zařízení, které svým tvarem připomíná pyramidu, zvyšují kvalitu signálu, rozšiřují bezdrátové pokrytí a přepnutím ze standardního na výkonný režim mohou ztrojnásobit sílu signálu a rozšířit pokrytí až o 150 %. Adaptér se proto hodí do velkých domácností, kanceláří nebo patrových budov. Zásluhou softwarové funkce přístupového bodu (AP) lze pohodlně sdílet připojení, což je výhodou pro uživatele, kteří často cestují. Doporučená cena novinky činí 1700 Kč s DPH.

USB Wi-Fi adaptér s velkým dosahem

Adaptér USB-N66 využívá technologii MIMO (Multiple Input Multiple Output), která pracuje v pásmu 2,4 GHz i 5 GHz a obstarává více přenosů současně. Celková rychlost přitom může dosáhnout až 450 Mb/s. Přenosové pásmo 2,4 GHz je vhodné pro každodenní on-line aktivity, jako je například procházení webových stránek nebo sociálních sítí, zatímco pásmo 5 GHz je vzhledem k nižším prodlevám určeno spíše náročnějším aktivitám, například plynulému přehrávání obsahu ve vysokém rozlišení, hraní on-line her a rychlejšímu stahování. Novinka nabízí režim standardního a vysokého výkonu, mezi kterými mohou uživatelé podle potřeby přepínat. V režimu vysokého výkonu jsou síla signálu a šířka pokrytí až o 150 % větší, takže se bezdrátový signál dostane i do vzdálenějších míst. Režim vysokého výkonu rovněž napomáhá předcházet obvyklým problémům se slabým signálem způsobeným zdmi a nábytkem doma či v kanceláři. Tento režim je vhodný obzvláště pro přenos Wi-Fi signálu na dlouhé vzdálenosti.

Kolmé antény zajistí vyšší výkon Wi-Fi

Pyramidový tvar USB-N66 má dvojí účel – estetický i praktický. Svým provedením je tento model v kategorii bezdrátových síťových zařízení zcela ojedinělý. Specifický design také umožnil integrovat tři patentované ortogonální antény, které nejsou tolik náchylné na rušení a nabízejí lepší pokrytí. Adaptér USB-N66 umožňuje okamžitý upgrade funkcí bezdrátového síťového připojení stolního počítače nebo notebooku doma, v kanceláři i na cestách.

Snadné sdílení připojení

Adaptér USB-N66 bez problémů splní požadavky cestujících uživatelů. Nabízí funkci softwarového AP, s jejíž pomocí lze rozdělit jediné připojení mezi více zařízení. Rychlé nastavení malé WLAN sítě v kombinaci s protokoly Internet Connection Sharing (ICS) a funkcí Access Control List (ACL) umožňují uživatelům spravovat přístupová práva a okamžitě proměnit jakýkoli počítač v přístupový bod bezdrátové sítě všude, kde je k dispozici signál Wi-Fi.

Tiskové zprávy

Diskuse