Samsung GALAXY Note II dostal ovládací pero

4. 9. 2012 07:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Samsung v rámci veletrhu spotřební elektroniky IFA 2012 v Berlíně představila nový model v kategorii Note - Samsung GALAXY Note II. Ve svém těle ukrývá 1.6GHz čtyřjádrový procesor a HSPA Plus nebo 4G LTE připojení. Do výbavy dostal nový operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Samsung GALAXY Note II dostal ovládací pero

„V loňském roce jsme na veletrhu IFA představili model Samsung GALAXY Note, kterým jsme otevřeli novou kategorii chytrých mobilních zařízení. Jsem hrdý na to, že letos představujeme nový model Samsung GALAXY Note II, který bude doslova vybízet uživatele k využití jejich kreativity. Sledování videí s GALAXY Note II je bezkonkurenčním zážitkem, s využitím jedinečných funkcí je jednoduché zachytit své nápady rychleji, vyjádřit svobodně své myšlenky a řídit úkoly mnohem efektivněji. Uživatelé se budou cítit doslova mimořádně,“ řekl JK Shin, prezident IT & Mobile Communications divize společnosti Samsung Electronics.

Od prvního představení kategorie GALAXY Note pokračoval Samsung v rozvoji daného segmentu a produktu. V květnu 2012 Samsung představil softwarový upgrade Ice Cream Sandwich a další aplikace, jako jsou Shape match a Formula Match, které zdokonalí vámi načrtnuté geometrické tvary a také spočítají ručně psané matematické úlohy. V polovině srpna Samsung rozšířil kategorii o model GALAXY Note 10.1 s 10,1 palcovou obrazovkou a funkcí Multidisplej, která umožňuje využívat dvě různé aplikace současně.

Samsung GALAXY Note II pomáhá uživatelům popustit uzdu vlastní fantazii. Informace vyhledáte rychleji, vlastní myšlenky zachytíte okamžitě, navíc organizovaně a efektivně. Dokonalý pomocník S Pen vám poskytne stejný pocit ze psaní jako klasické pero,

Zážitky při sledování videa

Samsung GALAXY Note II je vybavený 5.55 palcovým (141 mm) HD Super AMOLED Plus displejem, který je charakteristický svými dokonalými vizuálními schopnostmi. Obrazový formát 16:9 zajišťuje doslova pohlcující pocit ze sledování filmů. Velký displej umožňuje zobrazit obsah jasně a živě, zároveň se zvyšuje čitelnost displeje. Samsung GALAXY Note II je tenčí a lehčí, než jeho předchůdce, přesto však nabízí větší obrazovku. Díky tomu budou moci uživatelé pracovat na více úkonech najednou.

Pokročilá aplikace S Pen

Aplikace S Pen je intuitivnější a jednodušší, každodenní úkoly s ní vyřešíte mnohem rychleji. Aplikace Air View vám umožní nahlédnout do e-mailu, ponámek S Note, plánovače S Planner, obrázkové galerie nebo spustit videa, aniž byste museli otevřít obsah. Díky Air view se rychle dostanete k požadovaným informacím se všemi detaily bez nutnosti přeskakovat mezi okny. Nová funkce „rychlý příkaz“ (Quick Command) vám umožní využít S Pen pro rychlé zadání požadovaného pokynu.

Aplikace S pen nabízí vylepšené možnosti, jak okamžitě zachytit vlastní nápady nebo zkombinovat rukopis s jakýmkoliv digitálním obsahem přímo na obrazovce. Pouhým stisknutím tlačítka S Pen přístroj okamžitě pozná, že chcete oříznout nebo upravit vybraný obsah na obrazovce. Tímto způsobem lze okamžitě oříznout obrazovku nebo jen část jejího obsahu v potřebném tvaru a výsledek rovnou uložit, sdílet či vložit, kamkoli chcete.

Kromě toho také můžete upravit foto z webu nebo vlastní digitální fotografie – změnit barvu, vystínovat, nebo k nim ručně připsat jakoukoli poznámku. Je to stejně snadné a jednoduché, jako při použití tužky a papíru, ale zde se vám nabízí ještě další funkce. Můžete také „vyfotit“ obsah vlastní obrazovky (Screen shot), okopírovat ho, nebo rovnou sdílet. Případně máte k dispozici funkci Screen Recorder, se kterou zaznamenáte celou posloupnost akcí na obrazovce. Tato funkce je ideální např. pro demonstraci, jak používat aplikace.

Dokonalý multitasking

Ať už sledujete video, píšete SMS nebo právě skicujete své nápady, Samsung GALAXY Note II vám třemi novými funkcemi vaše aktivity usnadní.

Popup Note umožní okamžitě otevřít aplikaci S Note jako pop-up okno kdekoliv na obrazovce. Můžete například sledovat fotbalový zápas, zatímco budete hledat ve statistikách hráčů informace o svém favoritovi. Nebo si můžete dělat poznámky, zatímco vám někdo bude dávat pokyny přes telefon. Ať už jde o jakýkoliv úkol, Samsung GALAXY Note II je vybaven takovými nástroji, aby vám co nejvíce usnadnil práci, když jste v pohybu.

Další nová funkce Pop up Web vám dovolí otevřít internetový prohlížeč kdekoliv na displeji a vedle něj otevřít další webové okno, aniž byste mezi nimi museli přepínat.

Při sledování videa oceníte funkci Pop up play, díky které stiskem tlačítka přepnete obraz do „plovoucího okna“, kterým můžete libovolně posouvat po obrazovce, aniž byste ho vypínali. Přitom si můžete jednoduše načíst další aplikace, být on-line, ve spojení se svými přáteli či si plánovat váš den.

Dostatečně výkonný

Kromě toho, že s GALAXY Note II můžete velmi efektivně vytvářet obsah, následně jej sdílet a objevovat nekonečné možnosti multitaskingu, oceníte bleskové přechody mezi obrazovkami a vysokou rychlost při spuštění aplikací s minimálními prodlevami. Ve svém elegantním těle ukrývá technologie, které to vše umožňují. Nabízí vám 1.6GHz čtyřjádrový procesor a HSPA Plus nebo 4G LTE připojení a do výbavy dostal nový operační systém Android ™ 4.1 Jelly Bean. Ten se vyznačuje vynikajícími grafickými schopnostmi a vylepšenou službou Google Now včetně nových funkcí, jako je kontextové vyhledávání. K dodání bude v provedeních 16 GB, 32 GB a 64 GB, všechna lze rozšířit o paměťovou kartu microSD. Na cestách je zásadní také baterie s dostatečnou kapacitou 3100 mAh.

Samsung GALAXY Note II je vybavený 8 megapixelovým fotoaparátem na zadní straně, na přední straně můžete využít 1.9 megapixelový fotoaparát s možností nahrávání videa v HD kvalitě. Fotoaparát je vybavený aplikacemi jako jsou Buddy Photo Share, Burst Shot a Best Photo, které byly představeny rovněž v modelu Samsung GALAXY S III.

Samsung GALAXY Note II je vybavený rovněž funkcí Smart Stay, která byla poprvé představena v modelu Samsung GALAXY S III. Funkce Smart stay rozpozná, jak telefon právě používáte – například zda čtete elektronickou knihu nebo brouzdáte po internetu. Přední kamera telefonu sleduje vaše oči a telefon automaticky ponechá jas displeje neztlumený, abyste mohli pohodlně číst.

Funkce AllShare® Play umožňuje sdílet obsah s ostatními v reálném čase tím, že propojí Galaxy Note II se Samsung HD TV, dalšími telefony, mobilními tablety, notebooky a ostatními zařízeními spotřební elektroniky na stejné síti. Pokud pracuje skupina lidí na stejném projektu, ocení unikátní funkci AllShare Group Cast, díky které může každý člen propojené skupiny pracovat s dokumenty, prezentacemi nebo fotografiemi v reálném čase, aniž by se musely dokumenty načítat odděleně.

Samung GALAXY Note II bude k dostání v barevných variantách Marble White nebo Titanium Gray, k prodeji bude k dispozici od října letošního roku v Evropě, Asii a na Blízkém Východě. V České republice bude k dostání v průběhu října.

Tiskové zprávy

Diskuse