Evropská komise vybrala HP jako dodavatele serverů pro kritické aplikace

18. 3. 2013 17:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že zvítězila ve veřejném výběrovém řízení DIGIT/R2/PO/2011/038 – Datové mainframové servery III, vyhlášeném Evropskou komisí. HP se tak stalo dodavatelem serverů řady HP Integrity a dalších souvisejících produktů pro zpracování klíčových úloh v institucích a orgánech řady členských zemí Evropské unie, kterými jsou zejména náročné databázově orientované aplikace a další stěžejní prostředí IT.

Evropská komise vybrala HP jako dodavatele serverů pro kritické aplikace

V rámci podmínek uzavřené rámcové smlouvy (DI/07120) budou zúčastněné instituce, agentury a orgány Evropské unie (EU) moci kupovat nové servery HP Integrity, postavené na procesorech Intel® Itanium® a systému HP-UX 11i v3.

Jedním z povinných kroků technického vyhodnocení bylo provedení výkonových testů v testovacím centru HP pro region EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) v německém Böblingenu. Podle zadaných kritérií, uvedených v podmínkách veřejného řízení, představuje nabídka HP nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou.

„Aktuální trendy v oblasti cloudových řešení, big data a mobility způsobují, že nároky na dostupnost a spolehlivost serverů se neustále rozvíjejí a rostou,“ řekl Ric Lewis, vicepresident a prozatímní generální ředitel divize HP Business Critical Systems. „Servery HP Integrity vybavené operačním systémem HP-UX umožní zadavateli s jistotou pokračovat v dalším zprovoznění jeho kritických úloh a aplikací, a plnit tak vysoké požadavky, které jsou na ně kladeny z hlediska spolehlivosti, výkonu a účinnosti.“(1)

Kromě severů pro kritické aplikace HP Integrity bude HP dodávat také související zařízení, včetně softwaru. Divize HP Technology Services dodá služby a podporu, včetně údržby a dalších profesionálních služeb.

Servery HP Integrity a operační systém HP-UX jsou součástí HP konvergované infrastruktury, která zjednodušuje a unifikuje IT prostředí. HP konvergovaná infrastruktura představuje sdílené, modulární portfolio systémů, které bylo navrženo tak, aby plnilo nároky na vysokou dostupnost, škálovatelnost a odolnosti proti poruchám, jež na něj kladou nejnáročnější podnikové úlohy.

Servery HP Integrity budou postupně použity v IT infrastruktuře Evropské komise a Evropského parlamentu v Bruselu a Lucemburku, a také v IT prostředí Společného výzkumného centra Evropské komise (Joint Research Centre, JRC) v Belgii, Německu, Itálii, Nizozemsku a Španělsku. Serverové systémy HP Integrity pro kritické aplikace budou využívat i další instituce v různých členských zemích EU.

Tiskové zprávy . HP . servery

Diskuse