Jako první budou moci tisknout na tiskárnách HP uživatelé smartphonu Samsung GALAXY S 4

18. 3. 2013 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představilo nové možnosti mobilního tisku, které budou postupně dostupné ve vybraných mobilních zařízeních společnosti Samsung. Nová aplikace pro mobilní tisk přináší uživatelům unikátní možnost snadného tisku na téměř 200 modelech síťových tiskáren HP napříč produktovými řadami HP Inkjet a HP LaserJet.

Spolupráce se společností Samsung je dalším z příkladů technologických investic HP, kterými neustále posiluje svoji vedoucí pozici v oblasti mobilního tisku. Nová utilita uspokojí nejnáročnější požadavky dnešních „moderních“ uživatelů na maximálně přizpůsobitelné mobilní tiskové řešení, dostupné prakticky odkudkoli a na vyžádání (on demand).

Na rozdíl od jiných aplikací pro mobilní tisk na trhu nevyžaduje utilita vyvinutá společnostmi HP a Samsung žádná nastavení, nástroje, ovladače nebo konfiguraci sítě v telefonu, takže mobilní tisk může probíhat okamžitě a pohodlně. Kromě toho představuje nová tisková aplikace jedno z mála řešení, které umožňuje provádět vysoce sofistikované nastavení tiskárny a rozšiřujících možností tisku, jako například oboustranného tisku, volbu barevnosti, orientace či typu papíru. Tyto a řadu dalších možností dostanou uživatelé smartphonů Samsung k dispozici ve formě vestavěné aplikace, jejímž prostřednictvím bude tisk na cestách mnohem snazší, což ušetří čas (nejen) mobilních zaměstnanců a uživatelů.

Nová aplikace pro mobilní tisk se poprvé objeví v nejnovější verzi dnes představeného smartphonu Samsung GALAXY S 4, později během letošního roku bude formou upgradu firmwaru dostupná také v chytrých telefonech Samsung GALAXY S III a Note II – i jejich majitelé tedy získají vestavěnou aplikaci pro bezdrátový mobilní tisk, a to zcela zdarma.

Samotný mobilní tisk lze provádět dvěma způsoby: buď využít možnost automatického připojení smartphonu Samsung k HP tiskárně v rámci stejné lokální síti přes Wi-Fi, nebo vsadit na HP technologie pro přímý bezdrátový tisk.(1)

„Zákazníci neustále pátrají po dalších možnostech, které by jim pomohly usnadnit tisk z jejich smartphonů a tabletů,“ řekl Stephen Nigro, senior vicepresident pro Inkjet, Printing Solutions a Graphics Solutions Business v divizi HP Printing and Personal Systems Group. „Partnerství se Samsungem je nejnovějším příkladem toho, jak HP neustále zlepšuje možnosti mobilního tisku, aby mohli uživatelé vytisknout cokoli a odkudkoli zrovna potřebují.“

Aplikace pro mobilní tisk ze smartphonů Samsung představuje nejnovější vylepšení komplexní nabídky HP, jejíž součástí je mj. také technologie HP ePrint.

Nová aplikace pro mobilní tisk pracuje ve třech jednoduchých krocích: Uživatel nejprve vyberte dokument, fotografie nebo webovou stránku, kterou chce vytisknout,(2) pak zvolí tiskárnu (buď prostřednictvím Wi-Fi sítě nebo napřímo), a nakonec stiskne samostatné tlačítko pro tisk. Aplikace nabízí i další možnosti pro pohodlný mobilní tisk zahrnující např. volbu počtu kopií, formátu, orientace a typu papíru, barevného režimu, oboustranného tisku či náhledu na tiskovou frontu – statut dokončení jednotlivých tiskových úloh.

Dostupnost a podpora

Nová aplikace pro mobilní tisk z vybraných smartphonů Samsung je kompatibilní s téměř 200 tiskárnami HP napříč produktovými řadami HP Inkjet and HP LaserJet.(3)

Samostatné tlačítko pro tisk prostřednictvím nové aplikace bude dostupné v nabídce řady aplikací vestavěných ve smartphonech Samsung, např. emailového klienta, prohlížeče webu, galerie fotografií, kontaktů, poznámkového bloku či kancelářského balíku Polaris Office.

Tiskové zprávy . HP . Samsung . mobily . tiskárny