Logitech G obnovuje zaměření na oblast her pro PC

25. 3. 2013 14:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Logitech představila novou řadu Logitech G, jejímž prostřednictvím reflektuje svůj nový přístup k hraní her na PC. Tato řada zahrnuje šest oblíbených modelů myší a klávesnic s přepracovaným designem a navíc dvě nové náhlavní sady.

Logitech G obnovuje zaměření na oblast her pro PC

„V řadě Logitech G jsme nechali naši vášeň pro vědu pracovat pro vás,“ řekl Ehtisham Rabbani, generální ředitel obchodní divize herních produktů společnosti Logitech. „Stejně jako hráči jsou předurčeni k překonávání jednotlivých levelů, naši konstruktéři mají nutkání podrobovat zkouškám vědecké teorie. Již téměř 20 let naše hra spočívá ve vytrvalém zkoumání, co více je ještě možné – a jsme v tom opravdu dobří. U řady Logitech G pokračujeme v posouvání mezí, pokud jde o rychlost, přesnost, spolehlivost – dokonce intuitivnost. Děláme to proto, že hráči od nás očekávají, že budeme současné limity posouvat tak daleko jako oni. Každá jednotlivá změna designu nebo konstrukce a noční hádky konstruktérů slouží jedinému účelu: pomáhat hráčům, aby mohli hrát podle svých nejlepších schopností. Když vyhrává věda, vítězí i hráči.“

Logitech využil infračervenou technologii pro zkoumání interakce ruky hráče a jeho zařízení během hry. Výsledkem je, že hráči mohou očekávat v nové řadě Logitech G několik pokročilých vylepšení.

Pro zlepšení odolnosti a pohodlí byly na strategické hmatové zóny zjištěné tímto testováním přidány vyspělé povrchové materiály. Na zóny intenzivního kontaktu společnost Logitech přidala potahy odolné proti ulpívání otisků prstů, zatímco opěrky pro dlaně mají vodu odpuzující potahy, aby se vám nelepily ruce. V závislosti na daném modelu mají myši navíc měkké nebo suché úchopy pro větší pohodlí a lepší kontrolu pohybu. Pro obě klávesnice je charakteristický dvojitý UV potisk popisků kláves, aby měly zvýšenou odolnost a trvanlivost, a jejich povrch je opatřen potahem proti ulpívání otisků prstů.

Kromě toho jsou optické herní myši Logitech G100s a G400s vybaveny exkluzivní technologií snímání pohybu Delta Zero. Tato nová technologie snímacího senzoru je optimalizovaná pro vysokou přesnost ovládání kurzoru a přesně reaguje na pohyby ruky. Všechny nové myši v řadě Logitech G navíc mají kluzáčky s nízkým třením z polytetrafluoroetylenu (PTFE), které snižují námahu při rychlých pohybech, hladší pohyb kurzoru a lepší přesnost.

Nová řada zahrnuje tyto produkty:

Dobíjecí herní myš Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Myš Logitech® G700s Rechargeable Gaming Mouse je bezdrátová herní myš s rychlostí posílání zpráv o pohybu srovnatelnou jako u myši připojené kabelem. Ve skutečnosti si zachovává stále stejnou rychlost zpráv bez ohledu na to, zda je připojena přes bezdrátové rozhraní na kmitočtu 2,4 GHz nebo pomocí USB portu – a to osmkrát rychlejší než u standardní USB myši. Je-li vaše hra dlouhá, nemusíte ji ukončit – můžete hrát dál a myš současně dobíjet, stačí ji při hře připojit standardním kabelem pro přenos dat s konektorem Micro-USB. Myš má odolné vodu odpuzující potahy na ploše dotyku s dlaní, které pomáhají zajistit, aby se vám dlaň na myš nelepila a suché úchopy na bocích zaručující pevné a stálé uchopení. Můžete zúročit vaše herní znalosti díky 13 programovatelným ovládacím prvkům, k nimž si můžete naprogramovat jednotlivé úkony, složitá makra představující stisknutí mnoha kláves, opakování a uživatelsky definované prodlevy, což se provádí pomocí aplikace Logitech Gaming Software (LGS), která je k dispozici ke stažení. Očekává se, že dobíjecí herní myš Logitech G700s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 2599 Kč.

Laserová herní myš Logitech G500s Laser Gaming Mouse

Pro hráče akčních stříleček typu FPS představuje myš Logitech® G500s Laser Gaming Mouse výkonné snímání pohybu herní třídy pomocí laseru pro precizní ovládání kurzoru na široké škále možných povrchů a hyper rychlé rolovací kolečko s duálním režimem. I tato myš je vybavena odolným hydrofobním potahem, aby se vám k myši nelepily dlaně, a suchými úchopy pro pevnou ruku. Má až 27 gramů závažíček, která je možné přidávat nebo odebírat a měnit tak těžiště myši, což znamená, že si ji můžete vyladit podle svého preferovaného herního stylu. Můžete přepnout z míření s přesností na jednotlivý pixel při rozlišení 200 DPI na bleskurychlé manévry s rozlišením až 8200 DPI pomocí dvou tlačítek umístěných ve snadném dosahu vašeho ukazováčku. Laserová herní myš Logitech G500s má 10 programovatelných ovládacích prvků, pro jejichž nastavení je potřeba aplikace LGS. Tento software je volitelný a umožňuje navíc těmto prvkům přiřadit herní příkazy nebo makra s mnoha akcemi. Očekává se, že laserová herní myš Logitech G500s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1819 Kč.

Optická herní myš Logitech G400s Optical Gaming Mouse

Myš Logitech® G400s Optical Gaming Mouse posouvá již tak vysoké standardy, jaké nastavily optické herní myši Logitech® MX518 a Logitech® G400. Tato plně vybavená herní myš je navržena speciálně pro hraní her FPS a obsahuje exkluzivní technologii společnosti Logitech s názvem Delta Zero pro vysokou přesnost ovládání pohybu kurzoru. Také má hydrofobní potah, aby se vám k myši nelepila dlaň, plochy s měkkými úchopy a hlavní tlačítka mají úpravu proti ulpívání otisků prstů bránící současně jejich ošoupání. Pomocí aplikace LGS si můžete přizpůsobit osm programovatelných tlačítek a hlavní mechanické mikrospínače myši jsou testovány na životnost 20 milionů kliknutí. Programovatelná tlačítka vám umožňují přepínat mezi několika úrovněmi rozlišení DPI, rychle vybírat volby na obrazovce, prohlížet mapu hry, pálit v úhlu 180 stupňů při rozlišení 4000 DPI nebo přejít na ostřelovačsky jemné míření s přesností na jeden pixel nebo volbu strategie v reálném čase (RTS) při rozlišení 400 DPI – všechna tlačítka jsou prakticky umístěna nad a pod rolovacím kolečkem. Očekává se, že optická herní myš Logitech G400s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1559 Kč.

Optická herní myš Logitech G100s Optical Gaming Mouse

Myš Logitech® G100s Optical Gaming Mouse je jednoduchá na použití a je vytvořená speciálně pro vaše oblíbené hry typu RTS a MOBA. Byla navržena tak, aby rozšířila odkaz herních myší Logitech® G1 a Logitech® G100, má proto tlačítka vyrobená pro intenzivní klikání a exkluzivní snímací senzor Logitech Delta Zero zaručující přesnost při jakékoli rychlosti pohybu ruky. Zatímco běžná myš by nevydržela útrapy intenzivního hraní, ultra odolná herní myš Logitech G100s má vylepšené hlavní mechanické mikrospínače, které jsou testovány na životnost 20 milionů kliknutí. Má rovněž odolný hydrofobní potah, aby se vám k myši nelepila dlaň, a hlavní tlačítka mají úpravu proti ulpívání otisků prstů bránící současně jejich ošoupání. Ať budete myš držet seshora nebo tradičně, malou nebo velkou rukou – tvar obráceného lichoběžníku souměrný pro praváky i leváky sedí v dlani skvěle i při dlouhých seancích. Očekává se, že optická herní myš Logitech G100s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1039 Kč.

Herní klávesnice Logitech G19s Gaming Keyboard

Herní klávesnice Logitech® G19s Gaming Keyboard vás zásobuje stálým přísunem informací, včetně důležitých herních statistik, aplety pro konkrétní hry a informačními panely, které si můžete přizpůsobit podle svého, to vše v plných barvách na integrovaném a nastavitelném herním LCD displeji GamePanel™. Můžete si také upravit podsvícení podle svého, vybírat lze ze 16 milionů barevných odstínů, a můžete přiřadit určitou barvu každému profilu a profilovému režimu i ve stejné hře. Pro tuto klávesnici jsou rovněž charakteristické vyspělé materiály použité pro její povrch pro delší odolnost a větší pohodlí. Hydrofobní potah na opěrce dlaní pomáhá zajistit, aby se vám ruce ke klávesnici nelepily, zatímco odolný dvojitý UV potah zaručuje extrémní trvanlivost potisků kláves. Pomocí aplikace LGS si můžete nakonfigurovat 12 programovatelných „G-kláves“, kterým lze přiřadit až 36 různých funkcí ve třech odlišných režimech, takže jedné klávese můžete přiřadit tři makra. Klávesnice nabízí i dva vysokorychlostní porty USB 2.0, takže můžete přenášet data do a z přenosných zařízení – například přehrávačů MP3 a flash disků – a současně dobíjet zařízení napájená akumulátorovými bateriemi. Klávesnice navíc umožňuje „anti-ghosting“, čili vám dává možnost stisknout více (až 26) kláves najednou, takže můžete provádět mnoho složitých akcí, aniž by se navzájem rušily nebo docházelo k jejich vzájemnému blokování. Očekává se, že herní klávesnice Logitech G19s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 5199 Kč.

Herní klávesnice Logitech G510s Gaming Keyboard

Pro zjednodušení složitých akcí nabízí herní klávesnice Logitech® G510s Gaming Keyboard 18 programovatelných „G-kláves“, které vám umožňují nakonfigurovat si až 54 různých funkcí ve třech odlišných herních režimech, takže jedné klávese můžete přiřadit tři makra, pokud si stáhnete software LGS. Kromě možnosti vybrat si barvu podsvícení tlačítek je tato klávesnice vybavena podsvíceným LCD herním panelem GamePanel™, takže budete mít vždy nejen přehled o statistikách hry v reálném čase, systémových informacích a údajích o VoIP komunikaci, ale můžete si dokonce vytvářet nebo přidávat aplety vytvářené v rámci herní komunity, které budou s displejem GamePanel spolupracovat. I tato klávesnice má hydrofobní potah na opěrce dlaní, jenž pomáhá zajistit, aby se vám ruce ke klávesnici nelepily, zatímco odolný dvojitý UV potah zaručuje extrémní trvanlivost potisků kláves. Očekává se, že herní klávesnice Logitech G510s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 3119 Kč.

Herní náhlavní sada s prostorovým zvukem Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Podobně jako modely Logitech® G35 Surround Sound Headset a Logitech® Wireless Gaming Headset G930, je herní náhlavní sada s prostorovým zvukem Logitech® G430 Surround Sound Gaming Headset založena na technologii Dolby® Headphone umožňující vytvořit zvukové pole v celém prostoru 360 stupňů, které vás úplně pohltí a dává vám výhodu slyšet to, co ve hře právě nevidíte, od kroků po sirény. Díky prostorovému zvuku Dolby Headphone 7.1 uslyšíte až sedm oddělených kanálů zvukových dat, plus basový efektový kanál. Podobně jako herní náhlavní sady s prostorovým zvukem Logitech G230 je tato náhlavní sada vybavena omyvatelnými náušníky, jež pro dlouhé herní seance nabízejí měkké a pohodlné usazení. Budete-li chtít, aby vás ostatní slyšeli, lze mikrofon s funkcí rušení okolního hluku nastavit tak, že bude slyšet pouze váš hlas. Pokud mikrofon právě nepoužíváte, je možné jej snadno sklopit a otočit stranou, takže vám nebude překážet. Očekává se, že herní náhlavní sada s prostorovým zvukem Logitech G430 bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 2079 Kč

Herní náhlavní stereo sada Logitech G230 Stereo Gaming Headset

Sada Logitech® G230 Stereo Gaming Headset nabízí vysoce kvalitní stereo zvuk vytvářený pomocí neodymiových driverů o průměru 40 mm, který vás udrží pohlcené ve hrách typu FPS, MMO nebo dobrodružných hrách od začátku do konce. A protože při herních maratonech bývá hráčům horko a zapotí se, je tato nová náhlavní sada vybavena sluchátky, která jsou pokryta omyvatelným sportovním materiálem, aby jejich používání bylo pohodlné a měkce seděla i po hodinách hraní. Díky pružně uchycenému skládacímu mikrofonu s funkcí potlačení okolního hluku bude snímaný zvuk zaměřen na váš hlas a pro jeho lepší kvalitu bude prakticky eliminován hluk pozadí. Ovládací prvky hlasitosti a vypnutí mikrofonu jsou umístěny na připojovacím kabelu a jsou snadno na dosah. Očekává se, že herní náhlavní stereo sada Logitech G230 bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1559 Kč.

Dostupnost

Všechny představené produkty mají uvedení v Evropě plánované na počátek května 2013.

Tiskové zprávy . Příslušenství . hry . Logitech . klávesnice . myši

Diskuse