NVIDIA ohlásila volně přístupný celosvětový turnaj ve hře World of Tanks

26. 3. 2013 16:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Regionální šampioni ze všech kontinentů přiletí na velké finále s prize poolem v hodnotě $100,000

NVIDIA ohlásila volně přístupný celosvětový turnaj ve hře World of Tanks

NVIDIA oznámila vůbec první GeForce eSports World of Tanks Open Tournament(1), ve kterém účastníci budou hrát o grafické karty NVIDIA® GeForce® GTX 6xx série a možnost sáhnout si na stotisícidolarový prize pool, který se bude rozdělovat na velkolepém finálovém eventu. Pre-registrace se otevírá dnes a registrace jak pro týmy tak jednotlivce začíná 28. března a bude trvat dva týdny.

“World of Tanks hraje na strunu hráčům hledajícím skutečnou soutěživost. Je založena na týmové souhře a strategii, která nepostrádá akci,” říká Kevin Van Ness, vedoucí komunitní manažer společnosti Wargaming v Severní Americe. “V rámci této parádní akce se moc těšíme na propojení naší špičkové komunity se špičkovou expertizou společnosti NVIDIA.”

World of Tanks je týmová MMO hra věnovaná bojům obrněné techniky poloviny dvacátého století. V současné době ji hraje více než 55 milionů hráčů po celém světě (2). Jde o rychlé souboje s velkým výběrem věrně simulované techniky a zbraní, provázanou ekonomikou a důležitými eSport nástroji jako je mód diváka nebo podpora zpětného přehrávání bitvy. V lednu se hra zapsala do Guinessovy knihy rekordů za největší počet hráčů současně online. Stalo se když na ruském MMO serveru zároveň hrálo 190 541 hráčů.

“Uživatelé karet GeForce milují eSport a World of Tanks je hra snadno naučitelná a velmi zábavná a přitom velice komplexní. Navíc vypadá perfektně po grafické stránce,” říká James Grunke, manažer programu GeForce eSports ve společnosti NVIDIA. “Tento bezplatný turnaj a všechny video-on-demand a online streamingy, které plánujeme, jsou tou cestou jak bavit a odměňovat naše příznivce a zákazníky.”

Je pět regionů, které se turnajez účastní: Čína, tzv. APAC (region zahrnující Taiwan, Koreu, Austrálii a Singapur, Amerika, Evropa a Rusko. Pět regionálních finalistů získá automaticky plně hrazenou cestu včetně ubytování na velké finale, jehož čas a místo budou oznámeny později.

Všechny turnajové zápasy budou vedeny jako souboje sedmičlenných týmů na tři bitvy. Ve skupinách se bude hrát minimálně čtyři týdny a nejlepší hráči postoupí do dvojitého vyřazovacího “pavouka”.

Dva komunitní favorité World of Tanks, David “Nagatron” Williams a James “Relics” Starr, budou v angličtině komentovat bitvy pro VoD a jejich vysílání bude živě streamováno na Geforce.com a Twitch TV.

“Už se nemůžu dočkat až turnaj začne,” říká David Williams. “Sto tisíc Dolarů v prize poolu a věci jako Pohár GeForce GTX nebo zelená bunda GeForce, se kterými se potom můžeš vychloubat. Myslím, že top hráči si to o ceny rozdají se vším všudy. Bude to velký!”

“Jsem skutečně rád, že se mohu na tomhle turnaji podílet a komentovat ho pro NVIDII,” říká James Starr. “World of Tanks je skvělým titulem pro soutěžní hraní a tenhle GeForce eSports turnaj hře pomůže prosadit se jako přední platforma progamingu.”

Oficiální pravidla a stanovy GeForce eSports World of Tanks Open Tournament budou k dispozici od 28. března na esports.geforce.com. Za účast v turnaji se neplatí a zahraniční hráči se mohou registrovat a soutěžit pokud to není v jejich zemi zakázano místními zákony.

(1) GeForce eSports World of Tanks tournament není propojen s Wargaming World of Tanks Championship Series, jedná se o samostatnou akci.

(2) Údaj pochází od vydavatele hry World of Tanks, společnosti Wargaming.net.

Tiskové zprávy . hry . NVIDIA

Diskuse