Toshiba Camileo X450 kompaktní Full HD videokamera nabízí 30 násobný zoom pro filmařské nadšence

26. 3. 2013 16:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Odstranění rozdílů mezi praktickou videokamerou pro okamžité zachycení momentek a pokročilejšími filmovými zařízeními, které jsou vyžadovány kreativními video profesionály. Přesně to si klade za cíl nejnovější přírůstek společnosti Toshiba Europe GmbH z řady kompaktních Full HD videokamer Camileo X – model Camileo X450.

Tato nová videokamera má hned několik vylepšení, všechna jsou zaměřena na to, aby kamera poskytla více možností a lepší kvalitu pro vytvoření domácího videa. S 23násobným optickým a s ohromujícím 30násobným pokročilým zoomem mohou být zachyceny i ty nejjemnější detaily. Díky 8Mpx BSI senzoru je již natáčení za špatných světelných podmínek mnohem menší výzvou. Vestavěný elektronický stabilizátor obrazu (EIS) minimalizuje rozmazání či neostrost, která by mohla nastat především při natáčení z ruky. V Evropě se nová videokamera Camileo X450 začne prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2013.

Více kreativní, vyšší kvalita videa

Se vzestupem sociálních médií a s rostoucím zájmem o sdílení obrazových informací s přáteli a rodinou vzrostlo během několika let ohromným způsobem množství domácích videí. Výsledkem je fakt, že stále větší počet amatérských filmařů chce zapůsobit na své publikum ještě více tvůrčími a kvalitnějšími videi. „To je přesně ta skupina zákazníků, pro kterou bude nové Camileo X450 přínosem," řekl Matt McDowell, marketingový ředitel divize digitálních produktů a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Za velmi příznivou cenu získají snadno ovladatelnou Full HD videokameru nabitou pokročilými funkcemi pro tvorbu filmových záběrů, které jsou nápadité, ostré a neroztřesené."

Pro filmařské nadšence

Kromě technických funkcí pro celkové zvýšení kvality obrazu i videa přináší Camileo X450 funkce pro filmařské nadšence, se kterými budou moci velmi snadno natočit kreativní video. Například s nástrojem face-tracking si mohou být uživatelé jisti, že lidé, které natáčejí, budou vždy perfektně zaostřeni. Zabudovaný software navíc umožňuje pořizování statických snímků scény i během natáčení. Lze také nastavit časoměrné video, stejně jako je to k vidění u profesionálních kamer. Velký dotykový displej s úhlopříčkou 7,62 cm (3") je vhodný pro přehrávání právě nahraných záběrů z cest. Intuitivní menu na displeji je optimalizováno pro rychlé nastavení kamery a díky integrovanému nástroji Cut’n’Save můžete video také okamžitě upravovat. Pro přehrávání na velké obrazovce, kopírování a úpravy videí lze Camileo X450 přes konektory mini-USB nebo mini-HDMI® snadno připojit k počítači nebo k televizoru. Potřebné kabely jsou stejně jako pouzdro na kameru součástí balení.

Fakta a vlastnosti Full HD videokamera CAMILEO X450

• 8 Mpx CMOS-sensor (1/3,2") BSI
  • F: 3,5–4,1 objektiv
  • 23× optický zoom, 30× pokročilý zoom, 60× digitální zoom