Řešení HP pro sjednocenou komunikaci zajistí kontinuitu činnosti organizací

28. 3. 2013 17:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP představila integrovaná, snadno použitelná a jednoduše spravovatelná řešení, jejichž cílem je zlepšit komunikační kanály mezi zaměstnanci, zákazníky a občany.

Řešení HP pro sjednocenou komunikaci zajistí kontinuitu činnosti organizací

Současní zaměstnanci velmi často pracují na mnoha geograficky oddělených místech, což přimělo organizace začít využívat nové způsoby komunikace, jako např. hlasovou a video komunikaci, instant messaging (IM) či sdílenou pracovní plochu, jež umožňují bezproblémovou a efektivní komunikaci napříč různými aplikacemi a regiony. Zavedení těchto technologií však jasně ukazuje, že neprovázané části aplikační infrastruktury a zastaralé sítě nejsou dostačující pro zvládání nároků kladených těmito komunikačními nástroji.

Na veletrhu Enterprise Connect představilo HP nové MSR routery (multiservice routers) postavené na otevřených standardech. Mezi jejich stěžejní technologie patří zejména modul HP MSR Survivable Branch Communications (SBM) – první komplexní řešení kontinuity činnosti organizace na trhu(1) – a architektura HP MSR OAP (Open Architecture Platform) s virtualizační platformou VMware vSphere Series. Tato řešení zefektivňují a zjednodušují provoz komunikační techniky díky reálné interoperabilitě s řešeními Microsoftu® a cloudovými platformami. Umožňují tak podnikům zvýšit produktivitu, snížit náklady a omezit komplikovanost komunikací.

„Nápor rozmanitých komunikačních nástrojů spolu s rostoucím podílem distribuovaných pracovních sil staví podniky z hlediska jejich infrastruktur před komplexní výzvy, které zastaralé sítě jednoduše nemohou zvládat,“ řekla Bethany Mayer, senior viceprezidentka a generální ředitelka HP Networking. „Řešení HP umožňují podnikům vytvářet vysoce produktivní prostředí sjednocené komunikace, které maximálně podporuje vzájemnou spolupráci a zajišťuje zaměstnancům vysoký komunikační komfort nezávisle na tom, jaká zařízení používají nebo odkud pracují.“

Udržení produktivity během výpadku sítě

Z hlediska produktivity zaměstnanců představuje komunikace klíčový nástroj. Nové možnosti provozování hlasové komunikace však po datové síti vyžadují, aby byla schopna spolehlivě zajišťovat hlasové služby napříč celou organizací.

Modul HP MSR SBM je dodáván s předinstalovaným softwarem Microsoft Lync Survivable Branch Appliance a tvoří jednotný, vysoce modulární systém zajišťující široké spektrum komunikačních služeb v reálném čase i v případě, že WAN síť nebo podniková síť nejsou dostupné. Modul HP MSR SBM zároveň umožňuje rychlou integraci do sítě zákazníka a do řešení Microsoft Lync, což výrazně zjednodušuje nasazení tohoto zařízení.

Funkce SBM integrované v routerech HP MSR30 a MSR50 zajišťují vysoký výkon konvergované platformy v oblasti směrování, přepínání, provozu bezdrátových sítí, bezpečnosti a hlasových služeb pro pobočkové podnikové sítě. Zároveň integrují porty gigabitové sítě, datové úložiště i USB rozhraní, čímž snižují množství potřebného místa, spotřebu energie, kabeláže a celkové náklady.

HP aktuálně připravuje kvalifikaci hlasových bran řady HP MSR v programu Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program (UCOIP), která je zárukou, že tyto routery dokážou odesílat a přijímat hlasové hovory prostřednictvím veřejné komutované telefonní sítě (public switch telephone network, PSTN). HP je zároveň certifikovaným partnerem pro řešení Microsoft Lync (Microsoft Lync Certified Support Partner), díky čemuž mají zákazníci možnost využívat komplexní technickou podporu pro svá IT prostředí s řešením Microsoft Lync u jednoho dodavatele.

Jednodušší sítě a méně potřebného prostoru

Nová architektura HP MSR OAP s VMware vSphere Series integruje aplikace třetích stran do routerů HP MSR30 a MSR50. Díky tomu lze poskytovat virtualizované služby v rámci jediné platformy a minimalizovat nutnost nákupu rozšiřujícího hardwaru.

První aplikací HP AllianceONE, podporovanou na platformě HP MSR OAP, je řešení optimalizace WAN sítí Riverbed®, které obvykle zvyšuje aplikační výkon pěti až padesátinásobně, v některých případech dokonce až stonásobně(2) a zajišťuje tak rychlý a spolehlivý přístup ke cloudovým službám. V rámci zjednodušení a urychlení nasazení tohoto řešení nabízí divize HP Technology Services služby zahrnující provedení návrhu, zprovoznění řešení u zákazníka a poskytování technické podpory.

Vyšší produktivita díky konzultacím v oblasti jednotných komunikací a mobility

Pro zajištění univerzálního přístupu, který podniky vyžadují, nabízí HP Technology Services seminář HP Mobility Transformation Experience Workshop. Tento interaktivní celodenní seminář je veden konzultanty HP a pomáhá vytvořit soulad mezi klíčovými zaměstnanci z řad obchodních a IT oddělení při formování vize jednotných komunikací a mobility.

Ke zpracovávaným tématům patří nová definice produktivity, zajištění jednotné komunikace a poskytování univerzální, spolehlivé konektivity. Seminář zákazníkům pomáhá identifikovat aktuální priority, které mohou být bezprostředně implementovány, a zároveň doporučuje vhodné následné kroky. S těmito informacemi mohou organizace lépe naplňovat své obchodní strategie, zajistit kvalitnější uživatelské zkušenosti, průběžně zefektivňovat komunikaci svých pracovních týmů a zvyšovat produktivitu zaměstnanců.

Komunikace bez investic do infrastruktury

Nové služby HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications představují nabídku sjednocených komunikací jako služeb (unified communications-as-a-service, UCaaS), která spojuje rozsáhlé zkušenosti divize HP Enterprise Services s nasazováním řešení Microsoft Lync v rámci architektury s vysokou dostupností a centralizovaným nepřetržitým monitoringem kvality a výkonu komunikace.

HP zároveň umožňuje uživatelům rychle zavádět řešení jednotné komunikace v reálném čase díky inovovaným telefonům HP 4120 IP, které zajišťují snadný přístup k nabídkám Microsoft Lync a cloudovým řešením kompletně hostovaných v privátním cloudu HP. Tento cloud poskytuje konektivitu kdykoli a kdekoli – bez nutnosti nasazení nové infrastruktury u zákazníka. Uživatelé se mohou přihlásit ke svému uživatelskému účtu Microsoft Lync přímo prostřednictvím telefonu vložením svého PIN kódu a získat tak přístup k hlasové schránce, osobním kontaktům a všem nastavením uživatelského profilu.

HP na veletrhu Enterprise Connect 2013

HP představilo svá nová UCC řešení a služby na veletrhu Enterprise Connect, který se konal ve dnech 18.–21. března v Gaylord Palms Convention Center ve floridském Orlandu.

Dostupnost

  • Modul HP MSR Survivable Branch Communications by měl být dostupný v průběhu letošního léta.
  • Hlasové brány řady HP MSR splňující kvalifikaci programu Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program by měly být dostupné v průběhu letošního léta.
  • Platforma HP MSR OAP s VMware vSphere Series je dostupná v podobě rozšiřujících MIM (multifunction interface module) a FIC (flexible interface card) modulů s plnou kompatibilitou s routery HP MSR30 nebo MSR50.
  • Seminář HP Mobility Transformation Experience Workshop je již celosvětově dostupný.
  • Služba HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications včetně UCaaS je již dostupná ve vybraných zemích.
  • Telefony HP 4120 IP by měly být dostupné v průběhu letošního léta.

(1) Na základě interního průzkumu HP.
(2) Na základě interního průzkumu společnosti Riverbend.

Tiskové zprávy . HP

Diskuse