Toshiba představuje 2D a 3D Blu-ray přehrávače s přidanou Smart TV funkcionalitou

29. 3. 2013 16:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Toshiba Europe GmbH bere na vědomí rychle rostoucí zájem o sledování streamovaných multimédií a proto představuje nové 2D a 3D Blu-ray™ přehrávače pro rok 2013 s přidanou Smart TV funkcionalitou. Kombinují možnost přehrávání optických disků s pohodlným přístupem k online zábavě.

Toshiba představuje 2D a 3D Blu-ray přehrávače s přidanou Smart TV funkcionalitou

Toshiba tak vytvořila řadu zařízení, která zvládnou většinu požadavků na digitální média, a to dokonce i v případě, že nemá připojený televizor přístup k internetu. Modely BDX5400KE, BDX4400KE, BDX3400SE a BDX2400KE přicházejí v elegantním, kompaktním designu. Ten koresponduje s novým jednotným vzhledem produktů Toshiba v černé a pískované stříbrné barvě. Prodej těchto kombinovaných multimediálních zařízení začne v Evropě ve druhém čtvrtletí roku 2013.

Rozšíření možností stávajících televizorů

„S novou řadou Blu-ray™ přehrávačů znovu dokazujeme, že to myslí Toshiba s širokými možnostmi výběru pro spotřebitele vážně,“ řekl Matt McDowell, marketingový ředitel divize digitálních produktů a služeb společnosti Toshiba Europe. „Doposud museli uživatelé investovat do nové Smart TV, pokud chtěli mít v televizoru přístup ke streamovaným médiím a internetu. Ale díky naší nové řadě Blu-ray™ přehrávačů přinášíme Smart TV funkcionalitu do jedné z nejvíce používaných periferií, čímž se značně rozšiřují možnosti stávajících televizorů. Nové Blu-ray™ přehrávače jsou na Wi-Fi buď připraveny, nebo rovnou tímto rozhraním disponují. Jako multimediální centra připojená k internetu poskytují rychlý přístup k oblíbeným streamovaným službám, jako je YouTube® Leanback nebo Acetrax®, (přední poskytovatel videa na vyžádání). Stejně tak ocení uživatelé nástroje založené na cloudu, jako je například Picasa® pro sdílení digitálních fotoalb. Kromě toho jsou přehrávače vybaveny novým portálem Toshiba Blu-ray™ pro správu obsahu. S ním máte přístup k funkcím místní sítě a různým online službám.“

Podpora 3D a technologie Miracast™

Nové Blu-ray™ přehrávače od Toshiby jsou optimalizovány pro sledování velkého množství obsahu na CD, DVD a Blu-ray™ discích, vše při vysoké kvalitě zvuku i videa. Všechny modely zvládnou přes port HDMI® přehrávat videa ve Full HD kvalitě. Videoobsah v nižší kvalitě SD je automaticky převeden na vysoké rozlišení 1080p, abyste si mohli vychutnat Full HD kvalitu i se staršími záznamy. Vestavěné dekodéry Dolby® True HD a DTS®-HD podávají zvukový zážitek podobný jako v kině i u starších filmů i videí. Dva z nových modelů (BDX5400KE a BDX4400KE) jsou uzpůsobeny pro přehrávání 3D Blu-ray™ videa na obrazovce 3D televizoru s velkou úhlopříčkou. Modely BDX5400KE a BDX3400SE mají navíc zabudované Wi-Fi® rozhraní a podporují nový standard Miracast™ pro bezdrátový přenos videa a dalšího multimediálního obsahu mezi certifikovanými Miracast™ zařízeními.

Charakteristické designové prvky

Nové Blu-ray™ přehrávače s přidanou funkcionalitou Smart TV přichází v novém, unifikovaném designu produktů Toshiba. Mají například jemně stylizované prvky, jako jsou zaoblené hrany, které zdůrazňují lehký a kompaktní vzhled těchto zařízení. Rozlišujícím designovým prvkem jsou pak barvy konkrétních produktů: lesklá černá a stříbrná pro modely BDX2400KE a BDX3400SE, zatímco modely BDX4400KE a BDX5400KE kombinují lesklý černý předek se stříbrným krytem z kartáčovaného hliníku. Přehrávače jsou vybaveny decentně svítícím dotykovým ovládacím panelem.

Tiskové zprávy . Toshiba . blu-ray

Diskuse