Huawei Ascend W1 je první s operačním systémem Windows Phone 8

9. 4. 2013 17:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Huawei uvedla od 1. dubna na český trh nový chytrý telefon Ascend W1, který je jednak prvním smartphonem Huawei s operačním systémem Windows Phone 8 a zároveň nejdostupnějším smartphonem s Windows Phone 8 v této třídě.

Huawei Ascend W1 je první s operačním systémem Windows Phone 8

Ascend W1 s elegantním designem je 10.15 mm tenký a je vybaven 4-palcovým IPS LCD dotykovým displejem s technologií OGS Touch Panel. Telefon pohání dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8230 taktovaný na 1,2 GHz a grafický procesor Adreno 305. Oproti konkurenčním modelům je vybaven výrazně lepší baterií s kapacitou 1950 mAh a vydrží fungovat až 470 hodin v pohotovostním režimu (nejdéle ze všech chytrých telefonů ve své třídě) a 630 minut hovoru. Huawei Ascend W1 je chytrou a stylovou alternativou pro spotřebitele, kteří hledají za bezkonkurenční cenu vynikající technologii, kvalitní design a přístroj s operačním systémem Windows Phone 8, na který se mohou spolehnout.

HUAWEI Ascend W1 má nízko reflexní IPS LCD displej s rozlišením 800 x 480 bodů s technologií úplné laminace, která poskytuje vynikající viditelnost za všech světelných podmínek, věrné barvy a dobré pozorovací úhly. Telefon disponuje vnější pamětí RAM o velikosti 512 MB a 4GB vnitřní paměti, kterou je možné rozšířit až do 32 GB pomocí microSD paměťových karet. Telefon umožňuje vysokorychlostní stahování souborů v síti HSPA+ při rychlosti až 21 MB/s. Nechybí Bluetooth modul 2.1 (A2DP, EDR) nebo jedinečné úsporné technologie HUAWEI, které ve srovnání s jinými chytrými telefony snižují spotřebu energie až o 30 %. Ascend W1 vydrží na jedno nabití fungovat až 3 dny (v případě běžných uživatelů) a 1,5 dne (v případě náročných uživatelů).

Ascend W1 nabízí optimální foto a video funkce díky integrovanému fotoaparátu s rozlišením 5 MPx, automatickým zaostřováním a přisvětlovací LED diodou, který zvládne točit videa v kvalitě 720P (1280x720 Px), s rychlostí 30 snímků za sekundu. Nechybí ani sekundární přední 0,3 MPx VGA kamerka pro videohovory. Hmotnost telefonu je 120 g a rozměry 124,5 mm (v), 63,5 mm (š) a 10,3 mm (h).

"Zavedení prvního smartphonu s operačním systémem Windows Phone 8 do našeho portfolia chytrých telefonů umožňuje spotřebitelům přístup k ještě širšímu sortimentu smartphonů Huawei. Za bezkonkurenční cenu v této třídě, která má samozřejmě pro spotřebitele smysl, Ascend W1 znovu podtrhuje náš závazek přinést chytré telefony do dosahu každého spotřebitele, a to bez ohledu na to, kdo jste, nebo co požadujete od svého telefonu," dodává Neil Gan, marketingový manažer Huawei Česká republika Device Business Department.

Smartphone Ascend W1 poskytuje uživateli klasické prostředí OS Windows Phone 8 s dlaždicemi a všemi novými funkcemi, která tato nejnovější verze nabízí. Huawei dále nabízí některé bonusové aplikace, jako například Data Sense, který hlídá váš FUP limit nebo umožňuje uživateli přizpůsobit si startovní obrazovku podle témat osobního zájmu, využít funkci „živé dlaždice“ při zadávání PIN nebo poskytuje v reálném čase aktualizace dle zájmu uživatele pro efektivní chod telefonu. Dynamický zámek obrazovky navíc umožňuje uživateli vybrat nejdůležitější fotografie nebo aktualizace a mít je na první pohled připravené pro okamžité použití, i když je telefon uzamčen.

Uživatelské rozhraní má předinstalované funkce MS Office, mezi nimiž nechybí programy Word, Excel, PowerPoint nebo emailový klient Outlook, díky nimž můžete využívat telefon efektivně jako svoji mobilní kancelář, ať jste kdekoliv.

Chytrý telefon Ascend W1 pokračuje v módním zaměření chytrých telefonů HUAWEI řady Ascend a svým jednoduchým a elegantním designem upoutá na první pohled nejednoho uživatele. HUAWEI Ascend W1 bude v České republice dostupný od 1. dubna 2013 v nabídce operátora O2 exkluzivně v modré barvě a také u vybraných prodejců v černém provedení za cenu 4.990,- Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy . Samsung . mobily . Windows Phone 8

Diskuse