Acer uvádí komerční monitory s LED podsvícením vyrobených z recyklovaných plastů

11. 4. 2013 17:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představil řady monitorů B6 a V6 s LED podsvícením, které jsou zaměřené na firemní uživatele. Tyto monitory jsou vyrobeny z recyklovaného (PCR) plastu a jsou registrovány v programu EPEAT Gold v několika zemích od Kanady, Francie, Německa, Švýcarska až po USA.

Acer uvádí komerční monitory s LED podsvícením vyrobených z recyklovaných plastů

Řada monitorů B6 se vyznačuje profesionálním a ergonomickým designem. S multifunkčním polohováním ErgoStandard lze obrazovku naklonit v rozmezí -5 až 35°, díky čemuž budete mít zajištěny optimální pozorovací úhly. Základnu lze natočit až o 120° na levou či pravou stranu pro snadnou prezentaci. Pro optimální pohodlí zase můžete nastavit výšku monitoru v rozmezí 150 mm. Nechybí ani funkce Pivot pro otočení obrazovky na výšku. Díky ní rozšíříte možnosti využití monitoru.

Řada B6 má také Full HD rozlišení a využívá technologii Acer ComfyView, která eliminuje nežádoucí odrazy světla od povrchu monitoru. Díky tomu je práce s monitorem velmi pohodlná. Tato řada má také vestavěné porty USB 3.0 a MHL (Mobile High-Definition Link). Ten slouží pro přenos obrazu a zvuku mezi monitorem a jakýmkoliv mobilním zařízením kompatibilním se standardem MHL. Díky tomuto připojení si mohou uživatelé pohodlně prohlédnout obraz i přehrát zvuk z mobilního zařízení na velké ploše klasického monitoru.

Řada V6 je cenově velmi dostupná, přitom se může pochlubit Full HD rozlišením a vysokým kontrastem 100 000 000:1. Tyto panely jsou také ekologicky šetrné. Neobsahují rtuť ani arsen, mají LED podsvícení pro snížení spotřeby elektrické energie a splňují kvalifikace ENERGY STAR® a TCO 6.0 .

Metody a materiály použité k návrhu produktu byly výrazně uzpůsobeny k tomu, aby snížily dopad na životní prostředí. Je to v souladu s pokračujícím závazkem společnosti Acer podílet se na udržitelném rozvoji a sociální odpovědnosti podniků. Principem designu produktů od společnosti Acer je zdůraznění modularizace a komponent, které lze snadno demontovat a recyklovat.

Velikosti úhlopříčky řady B6 jsou v rozmezí 19 až 27", zatímco řada V6 bude dostupná v úhlopříčkách 17 až 27". Obě řady budou k dispozici v druhém čtvrtletí roku 2013.

Tiskové zprávy . monitory . LED . Acer

Diskuse