CZC.cz letos podpořil organizace pomáhající opuštěným, týraným i nadaným dětem

12. 4. 2013 18:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Internetový prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz rozdělil finanční dary určené na charitativní projekty čtyřem organizacím. Mezi obdarovaným je Fond ohrožených dětí, SOS dětské vesničky, Občanské sdružení ANO, ANO a občanské sdružení TIB.

CZC.cz letos podpořil organizace pomáhající opuštěným, týraným i nadaným dětem

CZC.cz už tradičně podporuje projekty pomáhající dětem. „Právě děti jsou totiž odkázané na nejbližší okolí a často ani neví, že nějaká pomoc existuje. Proto oceňujeme organizace, které dětem ukazují cestu,“ řekl majitel CZC.cz Josef Matějka. Podle něj je nutné podporovat jak děti znevýhodněné, tak i děti mimořádně nadané.

Pomáháme smysluplně

Mezi obdarovanými organizacemi je již tradičně Fond ohrožených dětí, který podává pomocnou ruku týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem. CZC.cz také podpořilo SOS dětské vesničky. „Osobně si život bez rodiny neumím představit a jsem rád, že sdružení SOS dětské vesničky umožňuje potřebným dětem najít teplo domova,“ sdělil Matějka.

Občanské sdružení ANO, ANO plní dětem odlišná přání. CZC.cz se zapojil do projektu SEN a za darované peníze se několika dětem z dětských domovů, pěstounských rodin či dětem se zdravotním a sociálním hendikepem splní to, po čem touží. „Může se jednat o zprostředkování setkání se slavnou osobností, financování autoškoly, vzdělávacích kurzů nebo o příspěvek k osamostatnění,“ informoval Matějka. Dodal, že do zmíněného projektu se obchod CZC.cz letos zapojil poprvé.

Posledním sdružením, které CZC.cz podpořil, je TIB. Tato organizace pořádá informatické soutěže pro žáky základních i středních škol. „Na podporu začínajícím informatikům jsme nemohli zapomenout. Nejen, že máme společné hobby, ale hlavně tím motivujeme nadané děti, aby byly aktivní a své dovednosti smysluplně využívaly,“ vysvětlil Josef Matějka.

Tiskové zprávy . CZC.cz