HP poprvé v ČR a SR ukázalo tablet Slate 7 i nejrychlejší tiskárnu na světě OfficeJet X Pro

12. 4. 2013 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP představila novinky pro jarní sezonu, které budou postupně přicházet na český a slovenský trh. Tyto novinky charakterizují dva stěžejní trendy: výrazný nástup tabletů - i pro komerční použití - a prosazování inkoustových tiskáren do firemního prostředí.

HP poprvé v ČR a SR ukázalo tablet Slate 7 i nejrychlejší tiskárnu na světě OfficeJet X Pro

Novinky HP v oblasti tabletů

Poprvé byla v České a Slovenské republice předvedena jedna z nejočekávanějších novinek, tablet HP Slate7. Tento cenově dostupný tablet s operačním systémem Android Jelly Bean nabízí uživatelům připojení ke všem oblíbeným mobilním službám Googlu. Díky 17,78cm (7?) úhlopříčce a hmotnosti pouhých 368 g představuje HP Slate7 ideálního, vysoce spolehlivého osobního elektronického „společníka“. Jeho tělo, které tým vývojářů vybarvil kombinací černé barvy s šedým nebo červeným odstínem na zádech, je vyrobeno z vysoce odolné nerezové oceli. HP Slate7 je také prvním tabletem na trhu, nabízejícím špičkovou technologii Beats Audio pro přehrávání zvuku v dosud nejvyšší kvalitě, jakou jsou současné tablety schopny nabídnout. V Česku a na Slovensku se HP Slate7 objeví v květnu letošního roku. Doporučená cena vč. DPH je 169 euro.

Tablety HP se prosazují i v komerčním prostředí. Model HP ElitePad 900 je primárně určen k využití v komerčním segmentu jako produkt navržený pro podnikání nebo ve státní správě, zdravotnictví a obchodu. Pracuje s operačním systémem Microsoft Windows 8. Jeho parametry a funkce vyhoví očekáváním náročných IT manažerů a snad každý uživatel si zamiluje jeho tenký design. Tablet nabízí plnou servisní podporu a rozšířené možnosti zabezpečení i správy stejně jako ostatní produkty řady HP Elite. Představeno bylo i pouzdro HP Smart Jacket, které nabízí široké možnosti konektivity, zvyšuje životnost baterie a přidává další funkce, díky nimž lze tablet přizpůsobit pro různé specializované účely a učinit z něj opravdu komplexní řešení (nejen) pro firemní uživatele. HP ElitePad 900 je k dostání za cenu od 699 eur / 17 990 Kč vč. DPH.

Právě nyní HP spouští také prodej podnikového konvertibilního zařízení, modelu příští generace HP EliteBook Revolve. Jediné pootočení zápěstím stačí, aby se HP EliteBook Revolve přizpůsobil jakýmkoli požadavkům. Nabízí efektivnější a univerzálnější využití v pracovních týmech při stejné mobilitě jako běžné tablety. Špičkový výkon zajišťuje nejnovější třetí generace procesoru Intel® Core™ a optimalizace pro Windows® 8, navíc lze přístroj použít také jako dotykový tablet s displejem ve vysokém rozlišení (HD).

HP EliteBook Revolve je v České republice a na Slovensku dostupný v těchto konfiguracích:

KonfiguraceH5F14EAH5F12EA
ProcesorIntel Core i5-3437UIntelR CoreT i5-3437U
Displej11.6", webkamera11.6", webkamera
Paměť RAM4 GB8 GB
Pevný disk128 GB SSD256 GB SSD
Bezdrátové technologieWi-Fi a/b/g/n, BluetoothWi-Fi a/b/g/n, Bluetooth, WWAN
Operační systémWindows 8 ProfessionalWindows 8 Professional
Cena vč. DPHod 1 359 eur / 34 999 Kčod 1 549 eur / 39 999 Kč

HP OfficeJet Pro nastoluje trend pronikání inkoustového tisku do kanceláří

Pro potřeby menších firem nabízí HP jako ideální řešení modelovou řadu OfficeJet Pro. Nejen, že náklady na vytištěnou stránku dosahují poloviční hodnoty než u srovnatelné laserové tiskárny, ale spotřeba elektrické energie při tisku je přibližně stejná jako spotřeba mnoha elektrických spotřebičů v režimu stand-by. Tyto parametry splňují všechny typy OfficeJet Pro – již prodávaná řada OJ Pro 8000 i na trh nově uváděné řady HP OfficeJet Pro 200 a HP OfficeJet Pro X.

Nově představená tiskárna HP OfficeJet Pro X 451 dw navíc nabízí inkoustové náplně s kapacitou až 9 000 stran, produkuje o polovinu méně odpadu než laserové tiskárny, a především dosahuje rychlosti tisku přes 50 stran za minutu. Další modely tiskáren řady OfficeJet Pro X jsou dokonce díky rychlosti tisku 70 stran za minutu zapsány v Guinessově knize rekordů.

Tiskárny rovněž nabízejí snadnou integraci do stávajícího IT prostředí díky rozšířeným možnostem správy a řízení dokumentů. Na českém a slovenském trhu se tiskárny HP OfficeJet Pro 251dw/276 dw začnou prodávat v polovině května. Doporučené ceny jsou 229 euro / 329 euro vč. DPH. Řada HP OfficeJet ProX se na lokálním trhu objeví koncem roku 2013.

Tiskové zprávy . HP . tiskárny . tablety . Android . Windows 8

Diskuse