HP vévodí trhu s pracovními stanicemi díky řešením pro kreativní profesionály

17. 4. 2013 14:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP demonstrovala na konferenci NAB (National Association of Broadcasters) v Las Vegas svoji vedoucí pozici v prodejích pracovních stanic a rostoucí podíl na trhu v oblasti mediálního a zábavního průmyslu. Ukázala několik řešení implementace pracovních stanic, přinášejících inovace a maximální výkon nejnáročnějším zákazníkům na světě.

HP vévodí trhu s pracovními stanicemi díky řešením pro kreativní profesionály

Pracovní stanice HP zajišťují špičkový výkon tvůrčím profesionálům, kteří pracují v termínově velmi náročných odvětvích mediálního a zábavního průmyslu. Umožňují jim i z prostředí domácí kanceláře pracovat na různorodých projektech a vytvářet např. vizuální efekty pro příští filmový kasovní trhák nebo pracovat s video střižnami.

„Naši zákazníci neustále rozšiřují hranice své kreativity a s každým dalším projektem vyžadují konzistentní nárůst výkonu,“ řekl Jeff Wood, viceprezident HP Worldwide Product Management divize Commercial Solutions Business Unit. „Jako lídr segmentu pracovních stanic(1) jsme neustále připraveni spolupracovat s inovativními partnery, vyvíjet nová řešení a uspokojit potřeby náročných zákazníků, kteří chtějí zajistit nejlepší pracovní podmínky svým kreativním profesionálům.“

Jedním z partnerů HP je např. společnost Fusion-io, s níž spolupracuje na integraci paměťových bloků Fusion ioFX do oceňovaných pracovních stanic HP řady Z. Tato spolupráce je nejaktuálnějším příkladem trvalého úsilí HP vyvíjet inovativní řešení a zvyšovat výkon určený speciálně pro segment mediálního a zábavního průmyslu.

„HP považuji za jednu z nejlepších technologických společností na světě, proto jsem z naší spolupráce na vylepšování architektur pracovních stanic nadšený,“ řekl Steve Wozniak, ředitel vývoje společnosti Fusion-io. „Řešení Fusion ioFX vnáší do pracovních stanic HP další inteligentní prvky a pomáhá špičkovým technologiím, jimiž je HP známé po celém světě, dosahovat ještě vyššího aplikačního výkonu.“

Poznámky:
(1) Společnost IDC, zabývající se průmyslovými průzkumy, ve své zprávě „Workstation Tracker, 4Q 2012“ uvádí, že HP zůstává největším prodejcem na trhu pracovních stanic s dosud nejvyšším dosaženým podílem prodeje desktopů ve výši 49,5 %.

Tiskové zprávy . HP . workstation

Diskuse