Router ASUS RT-N14U s podporou ASUS AiCloud

17. 4. 2013 18:55    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil bezdrátový router RT-N14U pro domácnosti. Novinka dokáže přenášet data rychlostí 300 Mb/s 802.11n a podporuje platformu ASUS AiCloud s pokročilými funkcemi. Bezplatná aplikace ASUS AiCloud umožňuje uživatelům synchronizovat, sdílet a streamovat virtuální obsah a získat k němu přístup odkudkoli, kde je internetové připojení.

Router ASUS RT-N14U s podporou ASUS AiCloud

ASUS AiCloud je kompatibilní s operačními systémy iOS, Android a Windows. Model RT-N14U je vybaven portem USB 2.0 pro připojení plug-n-play k adaptérům 3G/4G, externím úložištím a tiskárnám. Router zastane funkci serveru tiskárny nebo FTP, navíc poslouží i jako záloha pro připojení LAN/WAN. Uživatelské rozhraní umožňuje nastavení zařízení během 30 vteřin a snadnou správu sítě, stahování řízené na dálku, rodičovskou kontrolu nebo přístup hosta.

Podpora platformy ASUS AiCloud

Router RT-N14U přináší podporu služby ASUS AiCloud, vyhrazenou dosud jen špičkovým routerům ASUS, do cenově dostupnější kategorie zařízení. ASUS AiCloud nabízí kompletní přístup ke cloudu s mnoha funkcemi, a zároveň zachovává vysoké zabezpečení a soukromí. Při použití routeru RT-N14U jako domácího cloud serveru mohou uživatelé z jakéhokoli místa synchronizovat, sdílet a streamovat svůj virtuální obsah, který je umístěn na připojeném USB úložišti, a mít k němu přístup. ASUS AiCloud je kompatibilní s operačními systémy iOS, Android a Windows. Nabízí sdílení na základě propojení, uživatelé proto mohou posílat odkazy na jiné uživatele, od kterých lze stahovat obsah, což je mnohem rychlejší než přes rozhraní veřejného cloudu. To vše se dá provést přes e-mail, SMS nebo oblíbené aplikace, jako např. WhatsApp a LINE.

Uživatelsky přívětivý software

Intuitivní rozhraní ASUSWRT umožňuje nastavení zařízení během 30 vteřin a snadný monitoring a správu sítě. Prostřednictvím ASUSWRT může uživatel jedním kliknutím optimalizovat šířku pásma QoS (quality of service) podle typu připojení, počtu připojených zařízení a spuštěných aplikací. Grafické rozhraní routeru uživatelům dále nabízí nástroje, které jsou potřeba k rychlému mapování sítě, nastavení tiskárny a sdílení souborů. Z dalších funkcí zaujme rodičovská kontrola, která brání v přístupu na určené internetové stránky nebo kategorie obsahu. Balení obsahuje software Download Master s podporou přímého stahování do USB úložiště připojeného k routeru, takže stahování pokračuje i po vypnutí cílového počítače. K dispozici je také správa vzdáleného stahování a v rámci rozhraní ASUSWRT podrobné ovládání přístupu hosta, které uživatelům pomáhá sdílet připojení s větším zabezpečením.

Diamantový design

Router RT-N14U má lesklý strukturovaný povrch ve stylu černého diamantu, charakteristický dosud jen pro nejdražší modely routerů ASUS. Praktickou výhodou novinky jsou potom interní antény, které umožňují umístit zařízení pomocí přibaleného stojánku horizontálně i vertikálně.

Cena a dostupnost

Router se bude prodávat od května za 1 400 Kč včetně DPH.

TECHNICKÉ PARAMETRY

Čipová sadaMT7620N
Síťové standardy802.11n
Provozní frekvence2,4 GHz
Datový tok802.11n až 300Mb/s, 802.11g až 54Mb/s, 802.11b až 11Mb/s
Porty1 x 10/100Mb/s Ethernet BASE-T WAN, 4 x 10/100Mb/s Ethernet BASE-T LAN, 1 x USB 2.0
Antény2× interní PCB
Zabezpečení64bitový/128bitový WEP, WPA, WPA2, TKIP, AES, WPA-PSK, WPA2-PSK
Další funkceKontrolky činnosti LED (PWR, WAN, LAN, AIR, USB)
Rozměry188 mm × 145 mm × 73 mm
Hmotnost255 g
Tiskové zprávy . Příslušenství . Asus . wi-fi . routery

Diskuse