Česká firma, tvůrci vojenských simulačních technologií Bohemia Interactive Simulations, kupuje pensylvánskou firmu TerraSim

19. 4. 2013 17:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Investiční skupina Riverside koupila pittsburskou technologickou firmu TerraSim a připojila ji k úspěšné české technologické společnosti Bohemia Interactive Simulations, v níž získala majoritní podíl letos v lednu.

Česká firma, tvůrci vojenských simulačních technologií Bohemia Interactive Simulations, kupuje pensylvánskou firmu TerraSim

Nákup americké firmy TerraSim nadále posílí vedoucí pozici úspěšné české firmy v oblasti virtuálního výcviku vojáků, záchranářů a zásahových jednotek. Za mezinárodní expanzí české firmy Bohemia Interactive Simulations stojí populární česká počítačová hra Operace Flashpoint a masivní investice a know-how finanční skupiny Riverside.

Akvizice společnosti TerraSim umožnila získat špičkové softwarové technologie pro automatizované vytváření zobrazování terénu. Bohemia Interactive Simulations tak bude moc rychleji expandovat na současných i nových trzích a ještě více aspirovat na pozici světové jedničky v oblasti simulačních technologií.

Původem česko-australská společnost Bohemia Interactive Simulations vyvíjí simulační systémy, které umožňují virtuální výcvik vojenských a záchranných jednotek a dalších složek rychlého nasazení zejména v krizových situacích. Těchto technologií mimo jiné využívají ministerstva obrany USA, Velké Británie a Austrálie.

Detaily transakce včetně ceny firmy nezveřejnily. Společnost Riverside investuje do malých a středně velkých firem až do výše cca 5 miliard korun (200 milionů eur). „Akvizice firmy TerraSim je skvělou ukázkou naší strategie dále rozvíjet firmy, do kterých investujeme, pomoci jim expandovat na nové trhy, rozšiřovat portfolio jejich výrobků a služeb a tím získat dominantní pozici ve svém oboru,“ říká Luděk Palata, vedoucí pražské kanceláře investiční skupiny Riverside.

Mezinárodní investiční společnost Riverside v Česku působí 15 let a realizovala zde již řadu úspěšných investic. V oblasti technologických firem má na kontě celosvětově již více než 20 akvizic. Mezi nejznámější tuzemské investice společnosti Riverside patří akvizice společností Spofa Dental, Carborundum Electrite, Primalex nebo nakladatelství Computer Press.

České simulační technologie se stávají světovou třídou

„TerraSim vyvíjí světově nejlepší software pro virtualizaci,“ říká Dr. Martin Scott, partner společnosti Riverside, který se zaměřuje na technologický sektor v Evropě a dodává: „Akvizice akceleruje technologické schopnosti Bohemia Interactive Simulations a pomůže firmě k novým příležitostem.“

Vedení Bohemia Interactive Simulations hodlá ponechat provoz firmy TerraSim v Pittsburghu. Rovněž bude i nadále využívat schopností firemních softwarových a databázových inženýrů a místního managementu. Firmy budou postupně integrovány s ohledem na maximální využití jejich vzájemného technologického potenciálu.

Na akvizici společnosti TerraSim se podíleli partner společnosti Riverside Dr. Martin Scott, vedoucí pražské kanceláře Luděk Palata a jeho varšavští kolegové Adam Pietruszkiewicz a Marcin Goszyk. Na transakci dále participovaly poradenské a právní společnosti Lape Mansfield & Nakasian, LLC a McGladrey, LLP.

Tiskové zprávy . hry . software

Diskuse