Nokia představuje Nokia Asha 210 s tlačítkem pro WhatsApp

24. 4. 2013 18:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia představila nejnovější model řady Asha navržený tak, aby zákazníkům přinesl ještě lepší přístup k sociálním sítím za dostupnou cenu. Nokia Asha 210 je dostupná ve variantách s jednou nebo dvěma Easy Swap SIM kartami a přichází s tradičním designem Nokia i chytrým fotoaparátem, díky kterému vyčnívá z davu. Nokia Asha 210 také nabízí podporu Wi-Fi, aby tak umožnila lidem více surfovat po internetu za méně peněz. Je to také první telefon na světě s dedikovaným tlačítkem pro WhatsApp.

Nokia představuje Nokia Asha 210 s tlačítkem pro WhatsApp

Váš společenský život vzdálený na dotek prstu

Nokia Asha 210 disponuje QWERTY klávesnicí a dedikovaným tlačítkem pro WhatsApp pro rychlý přístup k instant messagingovým službám. V rámci oslav partnerství mezi společnostmi Nokia a WhatsApp bude WhatsApp nabízet své služby pro všechny telefony Nokia Asha 210 navždy zdarma. Díky kombinaci s Facebookem, Twitterem a podporou pro populární e-mailové služby jako například Gmail nebudou uživatelé Nokia Asha 210 nikdy dál od své rodiny a přátel než jen na několik kliknutí.

Pořizujte a sdílejte skvělé fotografie

Nokia Asha 210 přichází s 2Mpx fotoaparátem, který lze aktivovat prostřednictvím dedikovaného tlačítka i v případě, že je klávesnice zamknutá. Chytrý fotoaparát také nabízí výběr z řady fotografických režimů i možností editace a sdílení fotografií, a to včetně funkcí:

  • Autoportrét – pro perfektně vycentrované autoportréty, a to i bez předního fotoaparátu. Uživatel je totiž o tom, zda se nachází v záběru, informován před pořízením fotografie prostřednictvím hlasových pokynů.
  • Rychlá editace fotografií přímo z aplikace fotoaparátu a snadné sdílení fotografií na sociálních sítích.

Uživatelé také mohou rychle sdílet fotografie i další obsah prostřednictvím vestavěné inovativní technologie Nokia Slam. Ta umožňuje přenos obsahu, jako jsou obrázky nebo videa, na další telefony s podporou Bluetooth bez nutnosti párování obou zařízení.

„Nokia Asha 210 skutečně vystupuje z davu a nabízí uživatelům, kteří jsou zvyklí být neustále v kontaktu se svými blízkými, nové způsoby, jak vyjádřit svou osobnost skrze barvy a inovace jako je vůbec první dedikované tlačítko pro WhatsApp na světě,“ vysvětluje Timo Toikkanen, výkonný viceprezident divize Mobilní telefony společnosti Nokia. „Nokia Asha 210 byla navržena tak, aby umožnila lidem snadno aktualizovat status na sociálních sítích, zůstat v kontaktu s přáteli a sdílet obsah, který sami vytvoří.“

„Zaměřujeme se na to, abychom uživatelům WhatsApp přinesli co možná nejlepší uživatelskou zkušenost,“ řekl Brian Acton, spoluzakladatel společnosti WhatsApp. „Jsme nadšeni z našeho partnerství s Nokia Asha, které doplňuje naši strategii dát lidem po celém světě k dispozici snadný způsob, jak zůstat ve spojení se svými přáteli.“

Nový telefon také plně využívá výhod prohlížeče Nokia Xpress Browser, který využívá cloudové technologie společnosti Nokia k tomu, aby snížil objem přenášených dat až o 90 procent a pomohl tak lidem k cenově dostupnějšímu přístupu k internetu. Nokia Asha 210 také nabízí službu Nokia Nearby – webovou aplikaci, která umožňuje lidem objevovat body zájmu, jako jsou restaurace, obchody a bankomaty v jejich bezprostředním okolí.

Mezi další klíčové funkce, které Nokia Asha 210 nabízí, patří:

  • Integrace telefonního seznamu se sociálními sítěmi s možností spustit WhatsApp přímo z karty kontaktu v telefonním seznamu
  • Předinstalovaná aplikace YouTube pro přímý videostreaming
  • Notifikační lišta pro chat umožňující uživatelům neustálý přístup k novým konverzacím
  • Modely s jednou SIM a dvěma SIM s exkluzivní technologií Easy Swap společnosti Nokia, která uživatelům umožňuje měnit SIM karty bez nutnosti vypnout telefon
  • Ovládací tlačítko pro zapínání/vypínání Wi-Fi
  • Pro Nokii již typická dlouhá výdrž baterií: až 46 dní u modelu s jednou SIM a až 24 dní u modelu pro dvě SIM karty

Nokia Asha 210 je dostupná ve žluté, azurové, černé, purpurové a bílé barvě. Předpokládaná prodejní cena se bude pohybovat okolo 72 USD a telefon se na trhu objeví v druhém čtvrtletí roku 2013.

Tiskové zprávy . mobily . Nokia

Diskuse