Tržby CZC.cz za 1. čtvrtletí meziročně stouply o 37 %

24. 4. 2013 17:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Za první tři měsíce roku 2013 zaznamenal obchod CZC.cz meziroční růst tržeb 37 %. Nejúspěšnějším měsícem byl vlivem novoročních výprodejů leden. Ani v dalších dvou měsících se však růst nezastavil. Například tržby za prodej tabletů meziročně stouply o 144 %, za čtečky elektronických knih o 107 % a o 130 % vzrostly tržby z prodeje počítačových her.

Tržby CZC.cz za 1. čtvrtletí meziročně stouply o 37 %

Výrazný růst tržeb dokonce předčil očekávání CZC.cz. „Velice nás to těší především vzhledem k faktu, že trh s počítači a elektronikou spíše stagnuje. Zaznamenali jsme také nárůst nově registrovaných zákazníků. Letos jich je o 35 % více než za stejné období v loňském roce,“ uvedl marketingový ředitel CZC.cz Marek Šalanda.

Zájem je o moderní paměťová média

Nejvýrazněji se růst tržeb projevil u prodeje tabletů. Za první tři měsíce roku 2013 jsou tržby o 144 % vyšší než v prvním čtvrtletí roku 2012. „Stále populárnějšími se také stávají úložiště dat. Tržby za prodej NAS serverů stouply meziročně o 76 % a SSD disky zaznamenaly nárůst 68 %,“ informoval Šalanda. Dodal, že zájem roste také o flash disky a paměťové karty.

Dlouhodobý avšak pozvolnější růst tržeb je znát také u notebooků či mobilů. „Z meziročního srovnání tržeb vyplývá 20% nárůst u notebooků, 23% vzestup u mobilních telefonů a také například tržby za LCD monitory stouply o 22 %,“ řekl Šalanda. Dodal, že navzdory všeobecnému povědomí o stagnujícím zájmu o komponenty stouply tržby za grafické karty o 37 %.

Snižující se zájem CZC.cz zaznamenal u produktů, které už jsou z velké části technologicky překonané. Jedná se například o CD a DVD, MP3 přehrávače a o televizní karty.

Tiskové zprávy . obchod . CZC.cz

Diskuse