Notebooky Lenovo ThinkPad Edge E431 a E531 s technologií OneLink

16. 5. 2013 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Novinky od společnosti Lenovo ThinkPad Edge E431 a E531 jsou určené zejména pro malé a střední podnikatele a patří k prvním notebookům ThinkPad, které jsou vybaveny technologií Lenovo OneLink. Této technologie využívá dokovací stanice ThinkPad OneLink Dock, která uživatelům umožňuje zbavit se nadměrného množství kabelů, se kterými se při práci doma či v kanceláři musí často potýkat.

Notebooky Lenovo ThinkPad Edge E431 a E531 s technologií OneLink

„ThinkPad Edge E431 a E531 jsou ideální volbou pro malé a střední firmy a drobné podnikatele, kteří požadují, aby jejich počítač zvládal rozmanitou škálu pracovních úkonů a zároveň zastal funkci společníka ve volném čase. Nové notebooky ThinkPad Edge poskytují solidní výkon a navíc díky OneLink rozhraní zvyšují efektivitu práce svých uživatelů,“ říká Jaroslav Rakušan, Think 4P/Distribution Manager ze společnosti Lenovo.

Lenovo ThinkPad Edge E431 je vybaven 14palcovým HD nebo HD+ antireflexním displejem, ThinkPad Edge E531 nabízí svým uživatelům HD nebo Full HD displej s úhlopříčkou 15,6 palců. K ovládání notebooků slouží klávesnice a pětibodový touchpad optimalizovaný pro uživatelské rozhraní Windows 8, avšak při výběru notebooku s dotykovými schopnostmi ho lze ovládat i za pomocí intuitivních gest vedených po obrazovce. Váží 2,14 kg, resp. 2,44 kg, a při práci na baterii vydrží až 8 hodin provozu.

Novinky ThinkPad Edge E431 a E531 jsou postavené na operačním systému až Windows 8 Pro a poháněné až třetí generací procesorů Intel® Core™ i7. Operační paměť až 16 GB DDR3 napomáhá k dosažení vysokého výkonu a pevný disk o kapacitě až 1 TB zajišťuje dostatek prostoru pro ukládání dokumentů i multimediálních soborů.

Notebooky ThinkPad Edge E431 a E531 disponují unikátním OneLink konektorem, jehož využití umožňuje vést jediným kabelem kromě energie i videosignál a další data, aniž by to mělo vliv na výkon. Prvním zařízením, které podporuje technologii OneLink, je dokovací stanice ThinkPad OneLink Dock. Vybavena je čtyřmi USB porty a vyhrazenými HDMI a audio porty, které nabízí vynikající grafický a zvukový výkon bez zpoždění. Dokovací stanice umožňuje připojení více zařízení k notebooku za pomoci jediného kabelu. Zároveň nabízí možnost nabití notebooku nebo jiného mobilního zařízení.

Ve výbavě notebooků nechybí ani systémový nástroj Lenovo Solution Centre for Small Business, který ocení především malé a střední firmy bez vlastního IT oddělení. Tento nástroj zahrnuje mimo jiné i systém aktivní ochrany pevného disku Active Protection System, díky kterému jsou veškerá data uložená na disku v bezpečí v případě otřesů, vibrací nebo dokonce pádu notebooku. Nové modely jsou k dispozici ve stylovém červeném a elegantním černém barevném provedení.

Cena a dostupnost

Lenovo ThinkPad Edge E431 bude dostupný v květnu za cenu od 18 590 Kč s DPH a ThinkPad Edge E531 za cenu od 13 190 Kč s DPH. Dokovací stanice ThinkPad OneLink Dock bude na našem trhu dostupná také v květnu.

Tiskové zprávy . Lenovo

Diskuse