Acer by rád s novým Aspire P3 měnil definici počítače

6. 6. 2013 18:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Aspire P3 byl navržen tak, aby byl ideálním mobilním zařízením pro uživatele, kteří obsah nejen konzumují, ale také vytváří. Je novou formou ultrabooku s dostatečným výkonem na to, aby se stal jejich primárním počítačem.

Acer by rád s novým Aspire P3 měnil definici počítače

Acer představuje ultrabook Acer Aspire P3, který kombinuje výhody ultrabooku s unikátním designem. Ten mu umožňuje snadnou přeměnu do režimu tabletu. Mnoho uživatelů stojí při výběru mobilního zařízení před rozhodnutím, zda si pořídí notebook, tablet anebo některý z konvertibilních nebo hybridních návrhů. S Aspire P3 nebudou muset dělat žádné kompromisy. Aspire P3 je ideální mobilní zařízení pro uživatele, kteří nejen konzumují, ale také vytvářejí nejrůznější obsah.

S hmotností pouhých 1,39 kg a tloušťkou jen 19,75 mm přináší nový návrh mobilního počítače excelentní výkon ultrabooku v kombinaci s dlouhou výdrží na baterii ve snadno přenosném provedení. Přidává výhody tabletu v návrhu, který umožňuje využití dotykového displeje po oddělení od pouzdra s klávesnicí. Tím získají zákazníci Aceru vysokou mobilitu v kombinaci s dalšími způsoby využívání zařízení pomocí dotyků pro nejnovější aplikace, prohlížení fotografií, komunikaci a zábavu.

Acer Aspire P3 byl představen s dalšími novými produkty, mezi které patří dotykové notebooky Acer Aspire R7 a Aspire V nebo tablety Acer Iconia s operačním systémem Android. Nová linie mobilních zařízení Aceru zdůrazňuje zaměření společnosti na přeměnu počítačů k ovládání dotykem. #AcerTouch.

„Zákazníci se u většiny svých každodenních úkolů, jako je surfování na webu, čtení emailů či při zábavě, přesouvají směrem k dotykovému způsobu ovládání počítačů,“ řekl Oliver Ahrens, prezident společnosti Acer Europe. „Nový Acer Aspire P3 je výjimečné dotykové zařízení v tom, že poskytuje zákazníkům vysoký výkon, rychlé spouštění aplikací a dlouhou výdrž na baterii, která je pro mobilní počítač nutností. Díky svému návrhu je Aspire P3 praktický pro produktivní práci stejně jako pro zábavu v režimu tabletu. Je tak užitečný během celého dne.“

Produktivní silák

Acer Aspire P3 nabízí nekompromisní výkon ultrabooku, uživatelé jej tak mohou využít jako svůj hlavní počítač pro zpracování každodenních i výpočetně náročnějších úkolů, k tvorbě prezentací nebo pro sdílení multimediálního obsahu. S takovým mobilním výkonem se zvýší produktivita i díky tomu, že lze spustit více aplikací, uskutečňovat videokonference nebo prohlížet tabulky a dokumenty.

Rychlé procesory Intel Core i3 a i5 přináší potřebný výkon, přitom při řešení těchto úkolů efektivněji nakládají s energií. Mají nižší spotřebu a prodlužují výdrž na baterii až na šest hodin. Zavřením víka uvedete Aspire P3 do režimu spánku a po jeho otevření se pak zařízení probudí během několika sekund. Díky tomu, že na něm běží plnohodnotné Windows 8, zvládne všechny aplikace sady Office stejně jako starší programy pro systém Windows. Tyto programy jsou stále důležité nejen pro firmy, ale i pro běžné uživatele.

Chiclet klávesnice vestavěná do krytu není nijak zmenšená, takže ji mohou uživatelé pohodlně používat k plnění pracovních úkolů, jako je psaní dokumentů a vytváření tabulek. Acer Aspire P3 je dodáván s volitelným dotykovým perem. To ocení především ti uživatelé, pro které je ovládání pomocí dotykového pera pohodlnější.

Tyto vlastnosti dělají z Aceru P3 ideální produkt pro podniky, jež chtějí vybavit své mobilní pracovníky. Stejně tak se Acer P3 hodí i pro školy nebo běžné uživatele, kteří pracují s kancelářskými aplikacemi. Acer P3 by mohl být vynikající volbou pro iniciativy BYOD (Bring Your Own Device), které jsou čím dál populárnější v podnicích a školách.

Mobilní zábava na cestách

11,6" (29,5 cm) HD displej s IPS technologií u Acer Aspire P3 přináší kvalitnější podání fotografií, videí a dalších multimédií díky brilantním, přesným a čistým barvám. Širokoúhlý displej je jako stvořený pro filmy a může se pochlubit také širokými pozorovacími úhly až 170° ve všech směrech. Funkce Dolby® Home Theater® zlepšuje zvukový výstup jak u připojených sluchátek, tak u zabudovaných reproduktorů. Zvuk i obraz lze u Aspire P3 vyvést do monitoru či televizoru přes port HDMI. Zabudovaná přední kamera Acer Crystal Eye HD, která se hodí pro videochat, zaznamená videa v rozlišení až 720p HD, zatímco zadní 5MPx fotoaparát pořizuje snímky ve vysokém rozlišení. Nový ultrabook je vybaven 60GB nebo 120GB SSD pro rychlý a bezpečný přístup k datům.

Cena a dostupnost

Ultrabook Acer Aspire P3 bude dostupný od června za cenu začínající na 15 990,-CZK včetně DPH.

Tiskové zprávy . Acer

Diskuse