Acer přináší u revolučního Aspire R7 nové možnosti práce s počítačem

7. 6. 2013 22:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový Aspire R7 přichází s cílem přinést uživatelům co nejpohodlnější dotykové ovládání společně s psaním na klávesnici. Dotykový HD displej byl namontován na revoluční pant „Ezel“, který umožňuje vyklopení obrazovky, její převrácení, položení nebo zcela volné umístění.

Acer přináší u revolučního Aspire R7 nové možnosti práce s počítačem

Acer představil nový model Aspire R7. Jedná se o revoluční 15,6" (39,6 cm) notebook, který přináší nový způsob dotykového ovládání i psaní na klávesnici. Aspire R7 má Full HD 1 920 × 1 080 dotykový displej a byl navržen s ohledem na nový styl používání počítačů, který je kombinace psaní a dotykového ovládání. Aspire R7 má přemístěnou klávesnici a revoluční pant „Ezel“, díky kterému je možné pohybovat s obrazovkou směrem dopředu a do různých úhlů. To je důvod, proč je u R7 kombinace dotykového ovládání s klasickou klávesnicí intuitivnější a přirozenější. Jeho ergonomický návrh dává uživatelům možnost najít si pozici, která jim bude pro ovládání počítače vyhovovat nejvíce.

„Při návrhu nového Aspire R7 přepracoval Acer klasický notebook tak, aby bylo jeho ovládání založeno na vzájemné interakci lidí a jejich počítačů,“ řekl Oliver Ahrens, prezident společnosti Acer Europe. „Progresivní konstrukce přináší nové možnosti práce s počítačem, ať už na něm chtějí uživatelé psát nebo jej ovládat dotyky. Aspire R7 se přizpůsobí potřebám uživatele a umožní vytvářet, prohlížet a sdílet obsah dříve nevídaným způsobem.“

Konstrukce „čtyři v jednom“ dává svobodu volby ve způsobu ovládání

“Acer věří, že bude mít dotykový způsob ovládání při práci s počítačem zásadní význam,” řekl Ahrens. “Na trhu není nic tak výkonného a všestranného. Aspire R7 umožňuje snadnou úpravu fotek a videa, stejně jako možnost vychutnání si filmů na velkém displeji. Jako výkonný, plně vybavený notebook přináší Aspire R7 jedinečnou funkcionalitu v konstrukci, která dává člověku ve světě směřujícího k dotykovému ovládání větší smysl.“

Acer Aspire R7 dává uživatelům možnost přeměny jejich notebooku do podoby, která jim přinese nejlepší zážitek z obsahu přesně podle jejich potřeb. Se čtyřmi režimy činnosti lze použít R7 jako klasický notebook, jako tablet položený na stole, jako monitor nebo jej přepnout do režimu „Ezel“. Ten dovoluje umístění obrazovky nad základnu do libovolné pozice i úhlu. Díky tomu mohou uživatelé efektivně pracovat tam, kde chtějí a jakým způsobem chtějí – vsedě nebo ve stoje, při položení na stole nebo na nohou. Speciální pant „Ezel“ usnadňuje otáčení obrazovky pro pohodlné dotykové ovládání nebo psaní, při tvorbě, prohlížení nebo sdílení obsahu. Technologie dvojitého pantu umožňuje při přepínání mezi režimy manipulaci jen jednou rukou, přičemž zajišťuje vynikající stabilitu při ovládání dotyky.

1. Režim „Ezel“ – Stačí natáhnout ruku a posunout obrazovku blíže. Pak již nebude nutné se při dotykovém ovládání natahovat přes opěrky rukou nebo používat jen klávesnici na obrazovce. Stačí vytáhnout obrazovku směrem nahoru a do prostoru, může být umístěna v přední části klávesnice nebo volně nad ní. Přisouvání obrazovky a přepínání mezi dotykovým ovládáním, psaním na klávesnici a používáním touchpadu je velmi snadné a bezproblémové.

2. Režim notebooku – Zasunutím obrazovky zpět za klávesnici získáte výkonný, plně vybavený notebook s 15,6" (39,6") dotykovým Full HD (1 920 × 1 080 px) displejem, procesorem Intel Core i5, až 12 GB paměti, až 1TB pevným diskem nebo 256GB SSD a plnohodnotnou podsvícenou klávesnicí. Nechybí ani tlačítka pro ovládání hlasitosti, port HDMI, čtečka paměťových karet SD, audio konektory, trojice USB, Wi-Fi, Bluetooth a redukce na VGA, RJ-45 a další USB port.

3. Režim obrazovky – Stačí otočit obrazovku kolem dokola a rázem získáte dokonalou pozici pro sledování filmů, ukazování fotografií nebo pro prezentaci. Vzájemná spolupráce a sdílení obsahu s ostatními je velmi jednoduché, zábavné a poučné. S osvědčeným návrhem pantů od Aceru s dvojím momentem jde obrazovka velmi snadno otočit, přitom zůstává při ovládání dotyky zcela stabilní.

4. Režim tabletu – Jednoduše stáhněte dotykovou obrazovku směrem dolů a položte ji na horní část základny tak, aby ležela lícem nahoru. Aspire R7 se tak přemění na tablet, přičemž si stále zachová robustní výkon notebooku. Ergonomický čtyřstupňový úhel náklonu dělá z tohoto režimu ideální volbu pro surfování, psaní nebo kreslení. Hodí se i pro čistě dotykové interakce, jako je občasné hraní.

Jedinečný zážitek

Díky HD displeji a výkonným prvkům, které jsou doplněny zvukovým systémem s Dolby Home Theater a čtveřicí 8W reproduktorů, nabídne Aspire R7 vynikající audiovizuální zážitek. Při přeměně mezi režimy používání se zvukové kanály automaticky prohodí, stereo výstup je tak vždy perfektní.

Kromě toho změnil Acer, při porovnání s klasickými notebooky, pozici mikrofonů. Zde se nachází dva – jeden na přední straně notebooku a na základně pod klávesnicí. Díky tomu může R7 nabídnout nejlepší kvalitu hlasu, přitom není narušen vzhled dotykové obrazovky neestetickými otvory v rámu displeje.

V tomto novém návrhu bylo dokonce přehodnoceno i umístění klávesnice. Ta se nachází blíže tělu v přední části základny a psaní je díky tomu mnohem pohodlnější. Prsty přesně padnou na klávesy, odpadá tak potřeba pokládat ruce na opěrky a touchpad, abyste mohli psát.

Cena „Red Dot Design“

Modelu Acer Aspire R7 byla udělena cena Red Dot, jedna z nejvyhledávanějších předních značek kvality pro vynikající výsledky v oblasti designu produktu. Cena je udělována každoročně porotou složenou z 37 odborníků na design v průběhu mezinárodní soutěže v designovém centru Nordrhein Westfalen v Německu. Ke členům poroty, kteří obdrželi celkem 4 662 položek v 19 různých kategoriích, se v letošním roce vůbec poprvé připojil designový guru Jimmy Choo. Aspire R7 by vybrán v rámci kategorie „Počítače a informační technologie“.

Cena a dostupnost

Acer Aspire R7 bude dostupný od června za cenu 34 990,- včetně DPH.

Tiskové zprávy . Acer

Diskuse