Acer přichází s tabletem Iconia A1, který lze ovládat jednou rukou

7. 6. 2013 22:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představil první plně vybavený 7,9" (20,1 cm) tablet od Aceru – model Iconia A1. Je zaměřen na ty, kdo objevují nové věci, na dobrodruhy, příznivce digitálních technologií i vytížené manažery, kteří hledají mobilního společníka na celý den. Díky elegantnímu a lehkému designu se tablet pohodlně drží v jedné ruce a snadno se vejde i do kabelky. Nový Acer Iconia A1, poháněný rychlým čtyřjádrovým procesorem, nabídne bohaté možnost zábavy i praktických vymožeností, jako je rychlá a plynulá navigace, surfování na internetu nebo přehrávání multimédií.

Acer přichází s tabletem Iconia A1, který lze ovládat jednou rukou

Acer Iconia A1 byl představen společně s dalšími novými produkty, mezi které patří Acer Aspire R7, ultrabook Aspire P3, dotykové notebooky Aspire řady V a Iconia B1. Nová řada mobilních produktů Acer zdůrazňuje zaměření společnosti na novou definici práce s počítačem skrze progresivní design. #AcerTouch.

„Tablety se stávají pro mnoho lidí oblíbenými společníky, protože díky nim zůstanou v kontaktu s ostatními lidmi a mohou tablet využít pro zábavu po celý den,“ řekl Oliver Ahrens, prezident společnosti Acer Europe. „Chceme, aby si všichni vyzkoušeli, že vše, co dělá tablety tak příjemnými pro každodenní používání, přivede ideálně velký model Acer Iconia A1 k dokonalosti. Iconia A1 se pohodlně drží, jeho elegantní konstrukce umožňuje přirozené používání pro každého, kdo chce držet celý svůj digitální svět jen v jedné ruce.“

Zábava bez čekání

Netrpěliví mobilní uživatelé získají okamžitý výkon, který je vyžadován pro plynulé přehrávání videí a rychlou navigaci prostřednictvím aplikací a webových stránek. Vše je poháněno rychlým čtyřjádrovým procesorem s taktem 1,2 GHz. Gesta, jako je zoomování, scrolování nebo navigace, jsou intuitivní a ve hrách mají okamžitou odezvu, čím je dělají realističtějšími. Ještě více zábavy přináší integrovaný gyroskop při pohybu ve hrách a vibrační odezva.

Displej s technologií IPS, LED podsvícením a pozorovacími úhly 170° ve všech směrech zobrazí videa, fotografie a multimediální obsah v přesných barvách a s vysokým jasem. Díky rozlišení 1 024 × 768 px je text i grafika velmi ostrá a čistá, zatímco poměr stran 4:3 je skvělý pro surfování na internetu, čtení elektronických knih i hraní her.

Nová aplikace Touch WakeApp od Aceru přináší uživatelům expresní jednotlačítkový přístup k oblíbeným aplikacím hned po probuzení z režimu spánku. Iconia A1 nabídne i Google služby, jako je Google Now, Vyhledávání Google, Gmail nebo YouTube. Nechybí samozřejmě ani přístup k velkému množství obsahu, jako jsou například časopisy, filmy, hry, knihy a více než 700 000 aplikací v obchodu Google Play.

Snadné přenášení, všude ve spojení

Hmotnost tabletu začíná na pouhých 410 gramem a tloušťka na 11,1 milimetrech. Uživatelé se mohou těšit i na to, že si vezmou tento tablet pro navigaci – díky vestavěné GPS plně využijí geolokační aplikace.

Acer Iconia A1 udržuje své uživatele stále ve spojení s Wi-Fi sítěmi a hotspoty díky spolehlivé bezdrátové technologii ve standardech 802.11b/g/n nebo prostřednictvím zabudovaného 3G mobilního datového připojení. Integrovaná bezdrátová technologie Bluetooth 4.0 zase umožňuje rychlé připojení řady dalších zařízení k tabletu, jako jsou headsety a tiskárny.

Digitální hub

Zadní 5MPx fotoaparát dokáže natáčet 1080p videa při 30 sn./s, která lze i na cestách velmi snadno upravit pro rychlé sdílení. Přední VGA kamera společně s vylepšeným mikrofonem zachytí obraz i zvuk čistě a jasně ať už pro videochat nebo videonahrávku. Porty Micro USB 2.0 a Micro HDMI umožňují rychlý přenos dat nebo prezentaci fotografií, hudby, videí a dalšího digitálního obsahu na externích zařízeních.

Iconia A1 bude k dispozici v 8GB nebo 16GB verzi s tím, že lze díky microSD slotu zvýšit dostupnou kapacitu o dalších až 32 GB. Tablet Acer Iconia A1 je zkrátka ideálním společníkem pro ty, kdo jsou neustále na nohou.

Cena a dostupnost

Model Iconia A1-810 (Wi-Fi) bude k dispozici začátkem června za cenu od 4 990Kč včetně DPH.

Model Iconia A1-811 (3G) bude k dispozici od září za cenu od 5 990Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy . tablety . Android . Acer

Diskuse