Nokia Lumia 630 zahajuje prodej na českém trhu

5. 5. 2014 14:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia dnes oznámila dostupnost modelu Nokia Lumia 630 s operačním systémem Windows Phone 8.1 na českém trhu. Cenově nejdostupnější Lumia nabízí čtyřjádrový procesor a 4,5“ LCD displej s technologií ClearBlack za pouhých 3 990 Kč (varianta pro jednu SIM) nebo 4 190 Kč (varianta pro dvě SIM a verze 635 LTE).

Nokia Lumia 630 zahajuje prodej na českém trhu

Nokia Lumia 630 kombinuje cenami ověnčený design řady Lumia a uživatelskou zkušenost s operačním systémem Windows Phone 8.1:

• Čtyřjádrový procesor Snapdragon zajistí rychlý běh aplikací, jako je Word Flow, Internet Explorer a klientů pro sociální sítě WhatsApp, WeChat nebo Instagram.
  • Špičkový výkon je zabalen do výměnných polykarbonátových krytů, které jsou nabízeny ve výrazných matných barvách, jako třeba zářivě oranžové, zářivě zelená nebo jasně žlutá, černá a bílá.
  • O zábavu se postarají hry pro Xbox, streamovaná hudba či videa a aplikace Nokia Storyteller, to vše na 4,5“ displeji, který je díky technologii ClearBlack skvěle čitelný z různých pozorovacích úhlů i na přímém slunci.
  • Pro práci i zábavu je Nokia Lumia 630 vybavena celou řadou aplikací zdarma. Namátkou jmenujme Microsoft Enterprise feature pack, Microsoft Office, OneDrive, Nokia Camera, HERE mapy a Drive+. Na důležité události upozorňuje výsuvné Centrum aktivit.
  • Nová funkce SensorCore umožňuje díky pohybovým senzorům zaznamenávat celý den aktivity uživatele, aniž by příliš zatěžovala 1830mAh baterii. Uložená data pak využijí nejrůznější sportovní aplikace, jako třeba Bing Health nebo Fitness.
  • K dispozici je dostatek úložného prostoru, paměť lze totiž pomocí microSD karty rozšířit až o 128 GB. Uživatelé si mohou zvolit, kam se budou ukládat jejich obrázky, videa, hudba, mapy i aplikace.

Marcus Stoerkel, ředitel Nokia pro ČR a SR, k tomu říká: „Vzhledem ke špičkovým technologiím, skvělým aplikacím a stejné uživatelské zkušenosti s operačním systémem Windows Phone 8.1, jako získají majitelé našich top modelů, jsme přesvědčeni o tom, že Nokia Lumia 630 je bezkonkurenčně nejlepší chytrý telefon ve své cenové kategorii.“

Na trh se zároveň uvádí barevný Bluetooth reproduktor Nokia MD-12, který lze snadno ovládat přes aplikaci Device Hub. Na jedno nabití vydrží hrát až 15 hodin a v podstatě jakýkoliv povrch promění v obří basový reproduktor. Díky tomu je skvělým řešením pro uživatele, kteří chtějí vymáčknout ze streamované hudby, videa či her co nejvíc, a současně dobře poslouží jako přenosný reproduktor na cesty.

Na volném trhu budou dostupné chytré telefony Nokia Lumia 630 SS, DS i 635 LTE. Nokia Lumia 635 LTE bude dostupná v prodejnách operátorů Telefónica O2 a T-Mobile od poloviny května. Nokia Lumia 630 pro jednu SIM bude ve stejném termínu dostupná v prodejnách operátora Vodafone.

Všechny varianty budou k dispozici v široké škále barev zahrnující zářivě oranžovou, zářivě žlutou, zářivě zelenou, bílou a černou.

Tiskové zprávy . mobily . Nokia