Acer na veletrhu IFA v Berlíně oznámil rozšíření řad notebooků Aspire E- a V-

5. 9. 2014 15:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Na tiskové konferenci na veletrhu IFA v Berlíně oznámila společnost Acer příchod výkonného a stylového notebooku Aspire V13. Stejně jako řady notebooků Aspire E-, která byla vytvořena k tomu, aby umožnila přístup k produktivní práci a zábave všem. K dispozici přitom bude v různých velikostech displeje od 11,6" do 17,3".

Acer na veletrhu IFA v Berlíně oznámil rozšíření řad notebooků Aspire E- a V-

Stánek Acer na veletrhu IFA 2014 v Berlíně (hala 12/101) bude otevřený pro veřejnost od 5. do 10. září 2014 a bude navazovat na uvedení nových produktů na tiskové konferenci Acer, která proběhne 3. září.

Acer Aspire V13

Díky své nízké hmotnosti, tenké konstrukci, výkonnému procesoru, dlouhé výdrži na baterii a plnohodnotné práci s Windows 8.1 je tento stylový notebook kompletně vybaven a připraven vypravit se kamkoli a kdykoli. Není zapotřebí si vybírat mezi snadnou přenositelností, výkonem a moderním designem: Acer Aspire V13 poskytuje perfektní vyvážení všech těchto kritérií. Bude k dispozici v bílém Platinum White a šedém Steel Gray barevném provedení, navíc se může pochlubit prvotřídním hliníkovým krytem víka s elegantním kovovým vzhledem. Kryty byly opatřeny potiskem pomocí technologie Acer Nanoimprint pro skutečně unikátní texturovaný vzhled. Verze Steel Gray má geometrický vzor ve tvaru šípu, zatímco Platinum White zdobí vzor v podobě skrytého kódu.

Acer Aspire V13 byl navržen pro snadnou přenositelnost a přináší svým uživatelům skutečnou svobodu. Váží pouhých 1,5 kg a je jen 19,65 mm tenký – díky tomu je radost si ho brát na cesty. Kromě toho vydrží na jedno nabití baterie dlouhých 7 hodin provozu a uživatelé se tak obejdou bez zásuvky téměř celý pracovní den. Zároveň si mohou vždy zkontrolovat stav nabití notebooku bez nutnosti otvírání víka, a to prostřednictvím světelných indikátorů umístěných na hřbetu notebooku. Navíc je tento notebook osazen portem USB 3.0, přes který lze kopírovat soubory až desetinásobnou rychlostí oproti USB 2.0 a umožňuje i nabíjení ostatních zařízení po vypnutí počítače.

Acer Aspire V13 je nabitý funkcemi, které jej jednoznačně odlišují od ostatních notebooků v jeho kategorii. Díky technologii Dolby Digital Plus Home Theatre pro působivý zvukový zážitek jako v kině a citlivému mikrofonu se Skype certifikací pro zajištění křišťálově čisté komunikace za všech okolností, je zaručena kvalitní zábava. Aby byla zajištěna kontinuita a uživatelé mohli snadno přenášet data mezi zařízeními, má Aspire V13 vestavěné cloudové úložiště AcerCloud. To umožňuje bezproblémové sdílení videí, fotografií, hudby a dokumentů mezi notebooky, tablety a chytrými telefony.

Navíc je notebook Acer Aspire V13 osazen procesorem ze 4. generace Intel Core, která je mnohem rychlejší a úspornější než její předchůdci. Tento notebook se může pochlubit až 16 GB paměti RAM a volitelným rychlým SSD pro schopnost práce s mnoha aplikacemi najednou a pro okamžitý přístup ke všem souborům. Stejně tak budou k dispozici i konfigurace s až 1TB pevným diskem, který umožňuje uživatelům ukládat větší množství dat a mít tak vše důležité stále u sebe. Díky bezdrátovému modulu s podporou funkce 2x2 MIMO lze zase přenášet data vzduchem až dvakrát rychleji v porovnání s tradičními Wi-Fi řešeními. A pro uživatele, kteří upřednostňují připojení přes klasický ethernetový kabel, nabízí Aspire V13 port pro gigabitovou LAN. S ní lze přenášet data až desetkrát rychleji než u zařízení se 100Mb/s portem.

Acer Aspire E-

Notebooky řady Aspire E- jsou k dispozici v úhlopříčkách displeje 11,6", 13,3", 14", 15,6" a 17,3" a přináší uživatelům to, co potřebují pro práci i zábavu nejvíce: maximálně produktivní práci a maximálně snadnou přenositelnost ve své třídě. Tenké a lehké notebooky Aspire E-se mohou pochlubit výraznou, snadno uchopitelnou konstrukcí Acer FlowCurve a stylovým vzorovaným krytem, díky kterému budou tyto vyčnívat z davu. Ti uživatelé, kteří mají rádi rozmanitost svých elektronických zařízení, uvítají, že bude 11,6" model k dispozici ve čtyřech dalších barvách (stříbrná, růžová, hnědá a modrá).

Při návrhu notebooků řady Aspire E- bylo myšleno především na maximální produktivitu. Optimalizovaný precizní touchpad nabízí rychlé a přesné ovládání gesty a snazší posouvání pro lepší práci s Windows 8.1. Podporuje šest základních touchpadových Windows 8 gest a je optimalizován tak, aby se s ním notebook ovládal tak snadno, jako prostřednictvím gest na dotykové obrazovce. Díky výdrži na baterii až 7 hodin umožňuje řada notebooků Aspire E- uživatelům pracovat téměř celý pracovní den bez nutnosti připojení k elektrické síti. I díky procesoru Intel Pentium nebo Celeron, 8 GB systémové paměti, gigabitovému LAN portu a až 1 TB úložného prostoru je Aspire E dostatečně vybaven pro rychlou, bezproblémovou a produktivní práci kdekoli.

Klíčová je pro tuto řadu i zábava. U filmů, videí a her si vychutnáte čistý a ostrý obraz díky HD displeji s LED podsvícením a nejnovější grafice NVIDIA* nebo Intel® HD Graphics. Webkamera Crystal Eye HD od Aceru a vysoce kvalitní digitální mikrofon zaručují snadnou a příjemnou VoIP komunikaci (jak u 11,6", tak u 13,3" modelu), což je důvodem, proč také získaly tyto notebooky Skype certifikaci.

Cena a dostupnost

Řady Acer Aspire E- a Acer Aspire V13 budou k dispozici v září 2014. Cena notebooků řady Aspire E- bude začínat na 5990 Kč s daní, zatímco Aspire V13 se bude prodávat za cenu od 12990 kč s daní.

Tiskové zprávy

Diskuse