Acer obdržel dvě ocenění Computex Design and Innovation za mimořádný průmyslový design

4. 6. 2014 19:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Acer se dostalo uznání prostřednictvím dvou prestižních ocenění Computex Taipei Design & Innovation (d&i), které obdržela na letošním veletrhu Computex v Tchaj-peji za mimořádný průmyslový design. Vítěznými produkty jsou notebook Acer Aspire V 13 a all-in-one počítač Aspire U5-620.

Acer obdržel dvě ocenění Computex Design and Innovation za mimořádný průmyslový design

K programu ocenění d&i se přidal i Taiwan External Trade Development Council a instituce předního světového průmyslového designu iF Design. Všichni se každoročně sejdou, aby vybrali produkty, které vynikají svým designem a inovacemi. Mezi hodnotící kritéria patří například stupeň inovací, kvalita návrhu, výběr materiálů, šetrnost k životnímu prostředí, funkčnost nebo kromě jiného i hodnota značky.

Notebook Acer Aspire V 13

13,3" notebook Aspire V 13 má jednoduchý a elegantní design. Může se pochlubit profilem tenkým jen 19,65 mm s čistými liniemi, jemnými konturami a váží 1,5 kg, což z něj dělá ideální volbu pro práci i na cesty. Aby šel Aspire V 13 bezpečně poznat od ostatních notebooků, je opatřen propracovaným hliníkovým víkem, jehož vzorování bylo vytvořeno technologií nano imprintingu. To mu dává jedinečný vytříbený vzhled i jistotu, že bude vyčnívat z davu. Aspire V 13 je k dispozici v bílém a šedém barevném provedení.

Aspire V 13 se také může pochlubit neuvěřitelnými schopnostmi. Má předinstalovaný operační systém Windows 8.1 a disponuje vysokým výkonem díky procesorům Intel® Core™ 4. generace. Je osazen až 16 GB paměti a dodáván s volitelným SSD nebo HDD(1), který mu poskytne dostatek diskového prostoru – pro ukládání videa, hudby i fotografií. Díky plnohodnotné klávesnici a přesnému touchpadu Precision Touchpad s podporou Windows 8.1 gest je psaní na Aspire V 13 i jeho ovládání přesné a pohodlné.

Aspire V 13 se skvěle hodí pro uživatele, kteří hledají notebook s pokročilými funkcemi pro vysoce kvalitní videohovory. Je vybaven HD webkamerou a digitálním mikrofonem, který nabízí realističtější obraz i zvuk, zatímco Wi-Fi modul s technologií MIMO a zabudovaný gigabitový LAN port poskytnou vysokou rychlost internetu pro absolutně plynulé surfování a komunikaci. Aspire V 13 se může pochlubit až 7(2) hodinami výdrže na jedno nabití baterie.

All-in-one počítač Acer Aspire U5-620

23" AiO Aspire U5-620 je elegantní all-in-one počítač s mimořádně moderním vzhledem. Je ideální volbou pro uživatele toužící po zařízení s vynikající funkcionalitou, které zároveň skvěle doplní vybavení jejich domácnosti.

Má elegantně jednoduchou přední část, na které se nachází displej v jedné rovině s předními reproduktory. Kromě toho se může počítač pochlubit jen 35 mm tenkým profilem, propracovaným stříbrným rámečkem a inovativním stojanem z hliníkové slitiny se zesílenými rohy, které vkusně vyzařují minimalistické cítění. Vysoce funkcionalistický stojan dovoluje uživatelům položit počítač zcela naplocho nebo jen naklonit za pomocí pouze jediného prstu. Umožňuje to ergonomický zadní pant, který zajišťuje plynulé a snadné nastavení úhlu náklonu.

Kromě stylového vzhledu byl u Aspire U5-620 kladen velký důraz na vysoce kvalitní komunikaci při videohovorech a videokonferencích. Umožňuje ji dvojice mikrofonů s technologií AcerPurified.Voice a přední Hi-Fi reproduktory, díky kterým jsou konverzace čisté a jasné. Webkamera s rozlišením videa 1080p také pomáhá vylepšit videohovory tím, že poskytuje jasnější obraz s větším množstvím detailů. Také se může pochlubit širším úhlem záběru, díky kterému se toho do obrazu vejde více a videokomunikace je dynamičtější a poutavější.

Uživatelé si mohou na Full HD displeji Aspire U5-620 s technologií IPS vychutnat nádherná a působivá multimédia. Díky bezrámovému displeji s kapacitním dotykovým ovládáním s podporou rozpoznání deseti dotyků současně je ovládání počítače intuitivní a snadné. O to, aby na obrazovce příliš neulpívaly otisky prstů a případně se i mnohem snáze čistily, se zase stará speciální povrchová úprava displeje.

Aspire U5-620 je osazen procesorem ze 4. generace Intel® Core™, volitelnou grafikou NVIDIA® GeForce® GTX pro absolutně plynulá multimédia a zábavu, a zároveň má předinstalován operační systém Windows 8.1. Také nabízí až 1TB hybridní pevný disk, 8 GB paměti a Wi-Fi s podporou standardu 802.11ac pro rychlé bezdrátové připojení.

Obě zařízení absolutně hladce spolupracují s jinými počítači od Aceru a umožňují přístup k datům kdykoli a odkudkoli prostřednictvím funkce Build Your Own Cloud (BYOC™)(3). BYOC umožňuje uživatelům na jejich zařízeních vytvořit vlastní cloud – spolehlivou a bezpečnou platformu pro snadný a pohodlný přístup k vlastní hudbě, fotografiím a dalšímu obsahu kdykoli a odkudkoli.

Tiskové zprávy

Diskuse