Intel zvyšuje odhad příjmů za druhé čtvrtletí, celý rok i odhad hrubé marže

13. 6. 2014 15:59    Rubrika: Tiskové zprávy

V důsledku silnější poptávky po profesionálních počítačích změnila společnost Intel své odhady výsledků pro nadcházející období. Aktuálně společnost očekává v druhém čtvrtletí tržby 13,7 miliardy amerických dolarů (plus minus 300 milionů) oproti předchozímu očekávání 13 miliard (plus minus 500 milionů). Intel rovněž očekává, že střed hrubé marže vzroste o 1 bod na 64 procent, plus minus několik procentních bodů.

Intel zvyšuje odhad příjmů za druhé čtvrtletí, celý rok i odhad hrubé marže

Tato změna je hlavně výsledkem většího objemu prodaných osobních počítačů. Náklady na výzkum a vývoj a fúze a akvizice budou zhruba 4,9 miliardy amerických dolarů, což je o 100 milionů výše, než byl předchozí odhad 4,8 miliard. Změna je odrazem vyšších tržeb a položek závislých na zisku. Daňová sazba pro druhé čtvrtletí bude pravděpodobně 28 procent namísto původně odhadovaných 27, a to zejména kvůli vyššímu zisku dosaženému v zemích s vyšším zdaněním. Očekávání odpisů za druhé čtvrtletí zůstává beze změny.

Společnost Intel aktuálně očekává růst příjmů za celý rok, přičemž původní odhad počítal se stagnací. Změna výhledu je dána hlavně silnou poptávkou po firemních počítačích. Intel poskytne detailní vyjádření ke všem svým obchodním segmentům při zveřejnění výsledků za druhé čtvrtletí, což bude 15. července. Celoroční marže by měla být v horním pásmu dříve očekávané marže 61 procent plus minus několik procentních bodů, což by mělo odrážet zlepšení v nákladech a objemu. Nový odhad celoroční marže bude zveřejněn 15. července. Celoroční výdaje na výzkum a vývoj a fúze a akvizice by měly dosáhnout 19,2 miliardy dolarů, plus minus 200 milionů, což je více, než bylo předchozí očekávání 18,9 miliardy, plus minus 200 milionů. Změna odráží zejména vyšší tržby a položky závislé na zisku. Daňová sazba pro rok 2014 by měla být 28 procent namísto původně odhadovaných 27, a to zejména kvůli vyššímu zisku dosaženému v zemích s vyšším zdaněním. Očekávání odpisů a kapitálových výdajů za celý rok zůstává beze změny. Dále neplatí žádné další finanční výhledy zveřejněné ve zprávě z 15. dubna.

Tiskové zprávy

Diskuse