ALCATEL ONETOUCH IDOL 2 MINI S, druhá generace s LTE technologií

24. 6. 2014 18:25    Rubrika: Tiskové zprávy

ALCATEL ONETOUCH uvede začátkem července na český trh kompaktní smartphone IDOL 2 MINI S. Jde o nástupce telefonu IDOL MINI, po kterém novinka zdědila tenké a velmi lehké tělo. Displej telefonu nepatrně narostl na 4,5 palce a výbavu obohatilo rychlé LTE (4G) připojení k internetu a také bezkontaktní technologie NFC. IDOL 2 MINI S ocení všichni, kteří hledají stylový a dobře vybavený smartphone, který nezabere mnoho místa v kapse a pohodlně se ovládá jednou rukou. Novinka bude k dostání ve světle šedomodré metalické barvě Cloudy za 4 990 Kč s DPH.

ALCATEL ONETOUCH IDOL 2 MINI S, druhá generace s LTE technologií

IDOL 2 MINI S už na první pohled nezapře příslušnost k designové řadě IDOL, a to díky elegantnímu vzhledu a profilu úzkému pouze 8,5 mm. Telefon se zaoblenými rohy navíc zaujme precizním zpracováním na úrovni mnohem dražších zařízení. Plastová záda telefonu totiž zdařile imitují broušený kov. Přestože se jedná spíše o menší telefon, nepostrádá žádnou z důležitých funkcí. Nabídne snadný a rychlý přístup k internetu a sociálním sítím, NFC čtečku, kvalitní foťák nebo přesnou GPS navigaci.

Rychlejší spojení se světem díky LTE

Novinka z dílny ALCATEL ONETOUCH podporuje vysokorychlostní mobilní sítě 4. generace (LTE), které umožňují stahování velkých souborů nebo streamování videa rychlostí až 150 Mb za sekundu. V místech s dosahem signálu Wi-Fi můžete využít bezplatného bezdrátového připojení. IDOL 2 MINI S běží na operačním systému Android 4.3 Jelly Bean, který umožňuje pohodlné ovládání všech funkcí pomocí dotyků. Systém je vylepšen o užitečné widgety přímo na úvodních obrazovkách, jako jsou oblíbené kontakty, FM rádio, kalendář, počasí, hudební přehrávač, čas nebo poznámky. V telefonu je k dispozici řada předinstalovaných aplikací, které vám pomohou rychle se zorientovat v prostředí operačního systému. Další tisíce aplikací a her lze navíc kdykoli stáhnout z Obchodu Play. Šikovnou technologickou vychytávkou je NFC čtečka, díky které můžete váš telefon využít třeba jako bezkontaktní platební kartu nebo klíč od digitálně zabezpečených dveří.

Jasný displej a 8Mpx foťák s funkcí superpanorama

Přednímu panelu dominuje 4,5palcový IPS displej s rozlišením 540 x 960 bodů (qHD), což znamená jemnost 245 ppi. Internetové stránky, fotky nebo videa zobrazuje s věrným podáním barev, dobře čitelný je i z ostrých pozorovacích úhlů nebo na prudkém slunci. IDOL 2 MINI S pohání čtyřjádrový 1,2GHz procesor podporovaný operační pamětí o velikosti 1 GB. Vnitřní uživatelská paměť má kapacitu 8 GB, rozšířit ji ale snadno můžete až o dalších 32 GB prostřednictvím microSD karty. Na zadní straně telefonu najdete osmimegapixelový fotoaparát, s nímž lze pořizovat velké superpanoramatické fotky nebo natáčet Full HD videa se stabilizací obrazu. Při špatném světle vypomůže LED blesk. Pro rychlé selfie nebo videohovor je tu potom přední nenápadná dvoumegapixelová kamera. Příjemně překvapí také výdrž 2000 mAh baterie, která smartphone udrží bez nabíjení v provozu až dva dny.

Stačí jeden prst

Telefon se blýskne i řadou chytrých funkcí. Už například nemusíte myslet na složitá dotyková gesta - přiblížení i oddálení fotek nebo webových stránek teď zvládnete jediným prstem. Kdykoli vám někdo bude volat nevhod, stačí jen otočit telefon a ten ztiší vyzvánění. Užitečná je také funkce odemčení obrazovky pouhým poklepáním prsty na displej.

Tiskové zprávy

Diskuse