Microsoft Devices přináší mobil s Androidem v cenově dostupném modelu Nokia X2

24. 6. 2014 15:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Microsoft Devices dnes představila Nokia X2, nový přírůstek do rodiny Nokia X, která obsahuje cenově dostupné smartphony navržené tak, aby připojily další miliardu lidí k internetu a ukázaly jim výhody cloudových služeb. Nokia X2 představuje nový vývojový stupeň rodiny Nokia X; přichází s vylepšenou uživatelskou zkušeností s aplikacemi, hardwarem i ovládacím rozhraním.

Microsoft Devices přináší mobil s Androidem v cenově dostupném modelu Nokia X2

Nokia X2 nabízí nový design a vizuálně zajímavější Fastlane, více služeb Microsoft a vylepšené technické parametry, jako je například 4,3“ ClearBlack displej a 5Mpx fotoaparát s autofokusem a bleskem. Za pouhých 99 eur je Nokia X2 jasnou volbou pro novou generaci uživatelů smartphonů.

Stejně jako ostatní členové rodiny Nokia X, i nová Nokia X2 zpřístupňuje svět aplikací pro operační systém Android. K tomu přidává služby Microsoft, přičemž umožňuje lidem snadno přepínat mezi oblíbenými aplikacemi pomocí funkce Fastlane. Nokia X2 přichází s dokonce ještě intuitivnějším a plynulejším ovládáním díky 1,2GHz dvoujádrovému procesoru Qualcomm Snapdragon a 1 GB paměti RAM.

Jako první představuje novou generaci softwarové platformy Nokia X Software Platform 2.0 a zásadní vylepšení uživatelského prostředí. Uživatelé si mohou vybrat ze tří typů ovládání: barevná Home obrazovka s dlaždicemi, jejichž velikost lze měnit; Fastlane s rychlým přístupem k nedávno použitým aplikacím a nejbližším událostem v kalendáři; a nový seznam aplikací (inspirovaný telefony Lumia), které si mohou připnout na domovskou obrazovku. Stahovatelná karta notifikací umožňuje lidem rychlý pohled na možnosti připojení, stejně jako důležité informace například o dostupných aktualizacích. Nové tlačítko Home a vizuální multitasking pak už jen doplňují uživatelský komfort.

Microsoft i nadále investuje do služeb pro rodinu Nokia X

Jako vstupní brána ke službám Microsoft využívá rodina přístrojů Nokia X řadu služeb jako Skype nebo OneDrive, čímž skvěle doplňuje řadu chytrých telefonů Nokia Lumia. Nokia X2 jako první přinese předinstalované aplikace Outlook.com, Skype a OneDrive s tím, že další lze snadno instalovat z Nokia Obchodu.

Služby jako OneNote nebo Yammer jsou také zdarma dostupné v Nokia Obchodu. OneNote umožňuje lidem vytvářet poznámky a ukládat je do cloudu prostřednictvím OneDrive, zatímco Yammer mění on-line spolupráci s dalšími lidmi na věc tak snadnou, jako je sdílení statusů na sociálních sítích. Pro automatické ukládání fotografií, videí či dokumentů se určitě bude hodit 15GB úložiště OneDrive, které získají majitelé telefonu Nokia X2 zdarma.

Nokia X2 také přinese nové aplikace třetích stran, jako je LINE Ranger, Brewster and Findery, které se připojí k nedávno představenému klientu pro sociální síť Instagram a populárním aplikacím jako WeChat a Skype. Všechny budou dostupné v nově vylepšeném Nokia Obchodu, jenž je místem, kde uživatelé najdou ty nejkvalitnější Android aplikace pro přístroje rodiny Nokia X.

Nový design

Nokia X2 přichází s novým bezešvým monobody a novým přístupem k designu výměnných zadních krytů. Ty spojují probarvené jádro doplněné průhlednou vnější vrstvou, což vede k odolnému přístroji, který vypadá, jako by byl zevnitř prosvětlen.

Nokia X2 bude při zahájení prodeje dostupná v zářivě oranžové, černé a zelené barvě, později dorazí zářivě žlutá, bílá a matně tmavošedá.

„Rodina Nokia X stále posiluje, její telefony patří k nejprodávanějším na trhu v Rusku, Pákistánu, Keni a Nigérii. V Indii telefon rodiny Nokia X dosáhl příčku třetího nejprodávanějšího smartphonu,” říká Timo Toikkanen, ředitel divize Mobile Phones, Microsoft Devices Group. „Nokia X2 ještě více vylepšuje kvalitu rodiny Nokia X díky hvězdnému designu, snadno použitelných a nově dostupných služeb Microsoft. Jsme hrdi na to, že i nadále zpřístupňujeme nejnovější funkce chytrých telefonů na stále dostupnější cenové úrovni.”

Nokia X2 bude zpočátku dostupná ve variantě pro dvě SIM. Celosvětově se začne prodávat v červenci 2014 za cenu 99 eur.

Tiskové zprávy

Diskuse