První Lenovo notebook s Androidem nese označení Lenovo A10

15. 7. 2014 16:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo představuje svůj první notebook vybavený operačním systém Android, ve kterém se snoubí vlastnosti tabletu a přenosného počítače. Díky tomu je dotykový notebook Lenovo A10 ideálním řešením pro ty, kteří na cestách potřebují pracovat nebo se chtějí zabavit ve volných chvílích.

První Lenovo notebook s Androidem nese označení Lenovo A10

Desetipalcový notebook Lenovo A10 se během chvilky dokáže díky 300° otáčivému displeji proměnit z režimu notebooku do stojánku. V tomto módu jej lze ovládat jednoduše dotyky vedenými po displeji s 1366 x 768 HD rozlišením, což uživatelé ocení při surfování na internetu nebo prohlížení obrázků. Pro ty, kteří preferují spíše zvuk klávesnice, je v režimu notebooku připravená AccuType klávesnice s individuálně osazenými klávesami pro rychlé a pohodlné psaní.

Duální notebook běží na operačním systému Android 4.2, jeho jádro tvoří Cortex-A9 Quad Core procesor. Dále je vybaven až 2GB operační pamětí s 16 nebo 32 GB SSD úložištěm, které lze ještě rozšířit díky microSD portu. Jeden kilogram vážící notebook disponuje doslova miniaturními rozměry, jež z něj při tloušťce pouhých 173 milimetrů dělají skvělého společníka na cesty. Připojení k bezdrátovým sítím zajistí integrovaný Bluetooth 2.0 či Wi-Fi.

Uživatelé ocení výdrž Lenovo A10, který v plném zápřahu s připojením k internetu vydrží až 9 hodin přehrávání hudby či videa. Další zařízení lze připojit pomocí dvou USB 2.0 či jednoho microUSB portu. MicroHDMI výstup navíc umožňuje připojení větší obrazovky pro sledování oblíbených seriálů či filmů. Neustále ve spojení se svou rodinou a přáteli mohou být uživatelé díky stereo reproduktorům a integrované webkameře s rozlišením 0,3 megapixelů.

Notebook Lenovo A10 je dostupný za cenu od 5 999 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse