ALCATEL onetouch Pixi 7 nabízí operační systém Android 4.4 KitKat

16. 7. 2014 11:29    Rubrika: Tiskové zprávy

ALCATEL uvádí v těchto dnech na český a slovenský trh Wi-Fi tablet PIXI 7. Novinka určená pro začínající uživatele tabletů zaujme především svou nízkou cenou, za kterou nabízí ve své kategorii nadprůměrnou výbavu. Lehký přístroj se sedmipalcovým displejem je ideálním společníkem pro volný čas a šikovným pomocníkem na cestách. PIXI 7 nabízí operační systém Android 4.4 KitKat, najdete v něm GPS navigaci nebo infraport pro dálkové ovládání televize.

ALCATEL onetouch Pixi 7 nabízí operační systém Android 4.4 KitKat

Televizní společník

Tenký a lehký sedmipalcový tablet PIXI 7 je zasazen v pevném plastovém těle, které se dobře drží v jedné ruce díky matnému povrchu na zadní straně. Displej s dostatečným rozlišením 960 x 540 bodů dobře poslouží k prohlížení fotek, komunikaci s přáteli a rodinou na sociálních sítích nebo brouzdání na internetu. Tablet se dá prostřednictvím Wi-Fi signálu snadno připojit k síti, a vy díky tomu můžete zůstat online i při sledování dění na televizní obrazovce nebo jiných odpočinkových aktivitách. PIXI 7 lze za pomoci zabudovaného infraportu využít také jako dálkový ovladač k nejrůznějším zařízením, jako je televize, DVD přehrávač nebo domácí audiosystém. Technologie Miracast vám zase umožní promítat vaše fotky nebo filmy z displeje tabletu bezdrátově na velkou televizní obrazovku v rozlišení Full HD. Na rozdíl od jiných tabletů v této cenové kategorii disponuje PIXI 7 navigačním GPS modulem, který oceníte na cestě autem nebo při výletech do přírody. Na přední i zadní straně najdete kamerky se základním VGA rozlišením určené pro focení momentek nebo internetové videohovory.

Pro děti a začátečníky

Pokud svět tabletů a jeho možností teprve poznáváte, případně pořizujete potomkovi dárek na hraní, PIXI 7 je ideální volbou. Tříjádrový 1,2GHz procesor se stará o plynulé fungování a rychlou odezvu operačního systému Android 4.4 KitKat. Zařízení zvládá plynule běžný provoz, a bez obav na něm spustíte i nenáročné hry a aplikace. Abyste mohli využívat tablet naplno už po vybalení z krabice, najdete v něm už po prvním zapnutí předinstalované aplikace sociálních sítí a další užitečné aplikace. Další tisíce aplikací nebo her lze pak pohodlně stahovat online přes obchod Play, a přizpůsobit si tablet vlastním potřebám. Vnitřní paměť 4 GB lze snadno rozšířit pomocí microSD karty až o dalších 32 GB. Kromě toho PIXI 7 podporuje i připojení externích disků přes micro USB port díky funkci OTG. O to, aby vám uprostřed zábavy nedošla šťáva, se stará baterie s kapacitou 2840 mAh.

Technické parametry ALCATEL ONETOUCH PIXI 7

Procesortříjádrový 1,2 GHz, chipset MT8117
Operační paměť512 MB RAM DDR3
Operační systémAndroid 4.4 (KitKat)
Displej7“ TFT (960 x 540), vícedotykový
KameraPřední 0,3 Mpx, Zadní 0,3 Mpx
KonektivitaWi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Micro USB 2.0, GPS, OTG, IR, 3,5 mm jack
Kapacita baterie2840 mAh
PaměťRAM: 512 MB, Vnitřní: 4GB EMMC , Podpora MicroSD karet: až 32 GB
Rozměry192 x 110 x 9,9 mm
Hmotnost285 g
BarvaČerná

Novinka se prodává za 1990 Kč, resp. 72,90 euro s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse