Rodina NVIDIA SHIELD se rozrůstá o herní SHIELD Tablet vybavený 192 jádrovým mobilním procesorem Tegra K1

22. 7. 2014 19:26    Rubrika: Tiskové zprávy

SHIELD Tablet, který navrhnula a postavila společnost NVIDIA, je především velmi výkonný tablet se spoustou výjimečných vlastností. Pohání jej nejpokročilejší mobilní procesor současnosti, NVIDIA Tegra® K1, disponující 192 grafickými jádry a využívá pravidelných softwarových aktualizací, přinášejících nové funkcionality a zvyšování výkonu.

SHIELD Tablet je jedinečný také tím, že byl navržen speciálně pro hráče. Pyšní se kvalitním 8 palcovým full HD displejem, předními reproduktory s basovými dual port reflexem, nebo volitelným krytem, který chrání displej, ale také lze využít jako polohovatelný stojan.

K jeho proměně na dokonalou herní mašinu vyvinula NVIDIA bezdrátový ovladač SHIELD Wireless Controller, nabízející ergonomii, preciznost ovládání a nízkou odezvu přesně podle potřeb seriózního hráče. SHIELD Tablet bude dostupný také ve variantě s LTE.

“Pokud jsi hráč a používáš tablet, NVIDIA SHIELD Tablet byl vyroben právě pro Tebe,” řekl Jen-Hsun Huang, spoluzakladatel a ředitel společnosti NVIDIA. “Má neskutečný výkon a jedinečné nástroje pro hraní, takže dokáže vtáhnout do hry a uspokojit i zapálené hráče hrající kdekoli.”

Stejně jako v případě původního handheldu SHIELD Portable, je také SHIELD Tablet portálem k nepřebernému množství obsahu, zahrnujícímu ty nejlepší Android hry se SHIELD podporou, či možnost bezdrátově streamovat hry z herní knihovny uživatelova PC.

Herní vlastnosti SHIELD Tabletu jsou umocněny mobilním procesorem Tegra K1, postaveným na stejné architektuře NVIDIA Kepler™, pohánějící nejxtrémnější herní počítače. NVIDIA Launches World’s Most Advanced Tablet Built for Gamers Page 2

SHIELD Tablet nabízí celou řadu světových prvenství v rámci tabletu:

• PC Streaming: První tablet schopný streamovat hry z desktopového PC či notebooku díky technologii NVIDIA GameStream™, pracující s grafickými kartami NVIDIA GeForce® GTX.
  • NVIDIA GRID™ Cloud Streaming: První tablet schopný streamovat PC hry z NVIDIA GRIDu. Hráči mohou využívat služby GRID cloud gaming beta, exkluzivně a zdarma dostupné majitelům zařízení SHIELD. (I když NVIDIA komunikuje dostupnost této služby pouze v Severní Kalifornii, dá se do GRID beta vstoupit odkudkoli, vřele doporučujeme vyzkoušet.)
  • Twitch a NVIDIA ShadowPlay™: První tablet s podporou ShadowPlay. Tento pokročilý nástroj pro nahrávání herního videa umožňuje uživateli ukládat i streamovat video na Twitch, což je největší herní komunitní video platforma. Hráči tak mohou streamovat ze SHIELD Tabletu jak kamarádům, tak soupeřům do celého světa. SHIELD Tablet má také 5MPx přední kameru, znamenající kvalitní záběr samotného hráče vložený do gamecastu.
  • Console Mode: První tablet s podporou NVIDIA Console Mode. Console mód znamená přeměnu tabletu v plně funkční herní a multimediální zařízení do obývacího pokoje připojené v velké televizi. Hráč připojí svůj SHIELD Wireless Controller a z pohodlí sedačky hraje jak Android, tak PC hry, brouzdá po internet, nebo sleduje oblíbené seriály a filmy. To vše v nativním full HD 1080p.

Ovladač pro hraní, s velmi nízkou odezvou pomocí Wi-Fi

SHIELD Wireless Controller je nejsofistikovanějším zařízením svého druhu, hráčům pomáhá ve výkonech svou nízkou odezvou (díky Wi-Fi Direct připojení). Připojit lze až čtyři bezdrátové ovladače. Jedná se o první precizní ovladač navržený jak pro streamované PC hry, tak Android hraní. Obsahuje standardní jack vstup pro strereo sluchátka či headset, což znamená podporu audia i komunikace ve hře. Dále vestavěný touch pad, ovládání hlasitosti a revoluční hlasové ovládání a vyhledávání. NVIDIA Launches World’s Most Advanced Tablet Built for Gamers Page 3

Stylus

Stylus (dotykové pero) dává zařízení nové možnosti, kterým nemůže pouze dotykový tablet konkurovat. Technologie NVIDIA DirectStylus™ 2 je potom doslova průlomová. Nabízí vůbec první GPU akcelerované 3D kreslení. Nová funkcionalita kde se pigmenty a barvy míchají a rozpíjejí v reálném čase podle zákonů fyziky, paleta je přirozeně nasvětlována ve 3D podle toho jak uživatel nastavuje zdroj světla.

Dynamický zvuk

Abychom si byli jisti, že zvuk v každé hře, skladbě nebo videu zní ostře a čistě, podává jej technologie NVIDIA PureAudio™ dynamicky a skrze na předním panelu umístěné stereo reproduktory a dual portový bass reflex.

Univerzální kryt

Robustní kryt SHIELD Cover, který lze dokoupit jako volitelné příslušenství, toho umí víc než jen chránit displej. Jako stojan nabízí tři polohy pro optimální pozorovací úhel při hraní.

NVIDIA SHIELD Hub a Trine 2 předinstalováno

SHIELD Tablet se bude prodávat s předinstalovanou aplikací NVIDIA SHIELD Hub app, která funguje jako centrum uživatele SHIELDu. Nabízí přehledný přístup do obchodu s Android hrami optimalizovanými pro SHIELD, stejně jako rychlý přístup a spustění nainstalovaných her a aplikací.

Bundlována je také populární Frostbyte hra Trine 2: Complete Story. Jde o původní velký hit na PlayStationu, Xboxu a Steamu, nyní je hra optimalizována pro Tegra K1 procesor.

Ceny, dostupnost a příslušenství

SHIELD Tablet bude dostupný jak ve verzi s Wi-Fi připojením, tak i Wi-Fi a LTE. Možnosti jsou 16 nebo 32GB, s podporou MicroSD (až 128GB), cena začíná v Česku na 7 999 Kč. Ovladač SHIELD Wireless Controller se prodává za 1 349 Kč. Multifunkční kryt SHIELD Cover za 699 Kč. NVIDIA Launches World’s Most Advanced Tablet Built for Gamers Page 4