Na trh přichází TP-LINK M5360, cestovní 3G modem, přístupový bod Wi-Fi a vysokokapacitní baterie v jednom

22. 7. 2014 17:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-LINK uvádí na český trh multifunkční zařízení TP-LINK M5360. To zastane funkci modemu pro mobilní sítě 3G, přístupového bodu Wi-Fi, přenosného napájecího zdroje a také přenosného úložiště dat.

Zařízení TP-LINK M5360 nabízí čtyři funkce v malém kompaktním provedení, jež zabírá minimum místa v kufru nebo batohu. Do modemu stačí pouze vložit SIM kartu s předplaceným datovým tarifem a aktivovat Wi-Fi, díky čemuž získáte bezdrátový přístupový bod až pro deset uživatelů najednou, kteří mezi sebou mohou sdílet 3G připojení k internetu.

Vestavěná baterie o kapacitě 5200 mAh vystačí při běžné zátěži (jeden uživatel nepřetržitě připojený k internetu s používáním e-mailu, poslechem online hudby apod.) až na 26 hodin provozu, při vysoké zátěži (nepřetržité stahování souborů, streamování videa) se bude tento ukazatel pohybovat kolem 17 hodin.

Baterii lze dobíjet kabelem s micro USB konektorem z počítače nebo síťového adaptéru. Zařízení zároveň slouží i jako cestovní napájecí zdroj – kapacita baterie dostačuje pro dobíjení mobilních telefonů a tabletů za provozu, takže se už nikdy nestane, že by vám v nevhodnou chvíli došla energie.

Modem TP-LINK M5360 je vybaven OLED displejem, který poskytuje informace o provozu zařízení. Jednoduše tak zjistíte stav Wi-Fi sítě, údaje o přenesených datech, aktuální počet uživatelů, typ mobilního připojení, sílu signálu či stav baterie.

Zabudovaný slot na paměťové karty typu micro SD (s kapacitou až 32 GB) umožňuje zařízení využít také jako přenosné úložiště dat. Stačí jej připojit USB kabelem k PC, kde se objeví jako externí paměťové zařízení, na něž můžete zálohovat například fotografie či jiné důležité soubory.

Zařízení M5360 je již k dispozici v prodejní síti partnerů společnosti TP-LINK, a to za doporučenou koncovou cenu 2499 Kč včetně DPH.

Klíčové vlastnosti:

• Modem pro mobilní sítě 3G s podporou HSPA+ o rychlosti až 21,6 Mbit/s pro download a 5,76 Mbit/s pro upload.
  • Výkonný akumulátor s kapacitou 5200 mAh, jež dostačuje pro nabití mobilního telefonu i tabletu prostřednictvím micro USB konektoru.
  • Možnost připojení a sdílení internetového připojení až pro 10 uživatelů současně.
  • Vestavěná baterie zajistí až 17 hodin provozu sdíleného mobilního připojení.
  • Slot na micro SD kartu o kapacitě až 32 GB poslouží také jako záložní úložiště.
  • Přehledný OLED displej zobrazující stav zařízení
  • Kompaktní provedení