Nokia Lumia 530 s Windows Phone 8.1 je aktuálně nejdostupnější smartphone od Microsoft Devices Group

23. 7. 2014 14:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft Devices Group představil smartphone Lumia 530, v současnosti nejdostupnější přístroj řady Lumia. Přináší uživatelskou zkušenost bez kompromisů s nejnovějšími inovacemi „z kuchyně“ společnosti Microsoft a značky Lumia. Předpokládá se, že přístroj v prvních zemích přijde na trh již na začátku srpna za cenu zhruba 85 eur (bez daní a dotací).

K dispozici bude varianta pro jednu i dvě SIM karty, obě s podporou sítí třetí generace. Lumia 530 jako první přístroj této řady prodávaný pod 100 eur umožní dalším zájemcům, aby si užívali inovativní služby společnosti Microsoft, které najdou i v těch nejvybavenějších telefonech Lumia. To znamená:

• Nejnovější verze Windows Phone 8.1 včetně notifikací prostřednictvím Centra akcí a rychlá Word Flow klávesnice.
  • Výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon zajišťuje rychlou uživatelskou zkušenost při využívání široké škály her a aplikací a při prohlížení internetových stránek na 4“ LCD displeji.
  • Hned po vybalení z krabice je k dispozici hladká integrace se službami Microsoft, jako např. Skype nebo Microsoft Office.
  • Lumia 530 nabízí populární sociální aplikace jako je Instagram, WhatsApp, Viber nebo WeChat, a také klíčové hry, jako například Asphalt 8, které najdete v obchodě Windows Phone Store.
  • Skvělé cloudové služby včetně streamované hudby MixRadio (na vybraných trzích), mapové služby s offline podklady a hlasovou navigací doma i v zahraničí.
  • Varianta 3G dualSIM umožňuje snadné přepínání mezi oběma kartami SIM, čímž uživatelům pomáhá udržetjejich náklady na provoz pod kontrolou.
  • Fotoaparát je doplněn skvělými aplikacemi Lumia, jako např. Creative Studio nebo Glam Me. Poslední jmenovaná pomůže zákazníkům při vytváření autoportrétů selfie. Nabídne jim totiž hlasového průvodce, takže budou moci využít 5Mpx fotoaparát na zadní straně.
  • Více obsahu a aplikací se 4GB zabudovanou pamětí, kterou lze prostřednictvím microSD karty rozšířit až na 128 GB. K tomu zdarma 15 GB cloudového úložiště Microsoft OneDrive, což usnadní synchronizaci, ukládání nebo přenášení souborů mezi zařízením Lumia 530 a počítači, notebooky či tablety.

“Rychle pokračujeme na cestě k tomu, abychom pomohli lidem zažít nekompromisní Lumia technologie, aplikace třetích stran a služby společnosti Microsoft, které dodáváme na naše vlajkové produkty,“ říká Jo Harlow, viceprezidentka Microsoft Devices Group. K tomu dodává: „Lumia 530 podtrhuje náš závazek vyrábět dostupné chytré telefony pro každého a seznamovat stále více lidí s tím nejlepším od Microsoftu“.

Microsoft také představil dobíjecí reproduktor Bang značky Coloud. Je ideálním řešením pro sdílení oblíbené hudby s partou přátel. Je přenosný, takže při spojení více reproduktorů získáte výrazně hlasitější zvuk.

Lumia 530 přijde na trh s výměnnými kryty, které budou dostupné v zářivě oranžové, zářivě zelené a stylově neutrálních tmavě šedé a bílé. Lumia 530 bude dostupná celosvětově, na vybraných trzích se objeví již v srpnu 2014.

Technická specifikace Lumia 530

Operační systémWindows Phone 8.1 s Lumia Cyan
Displej4.0” FWVGA LCD displej
BaterieAž 22 dnů v pohotovostním režimu, 13 hodin 2G hovoru. Kapacita baterie: 1 430 mAh