Smartphone Cat B15Q, od výrobce buldozerů, je první odolný mobil s Android KitKat

29. 7. 2014 22:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Cat představila svůj nejnovější model odolného smartphonu Cat B15Q. Jedná se o vůbec první odolný telefon na světě, který pohání nejnověji vydaný operační systém Android verze 4.4 (KitKat). Jak je zvykem u telefonů Cat®, i nejnovější model B15Q se vyznačuje extrémní odolností, aby byl skvělým pomocníkem nejen v drsných pracovních podmínkách, ale i pro aktivní trávení volného času.

Smartphone Cat B15Q, od výrobce buldozerů, je první odolný mobil s Android KitKat

„U modelu Cat® B15Q jsme vycházeli ze zpětné vazby našich zákazníků a kromě navýšení výkonu jsme přidali i spoustu dalších vylepšení jako například přisvětlovací LED diodu. Konečně zákazníci nebudou muset dělat kompromisy a volit mezi odolností a výkonem. B15Q je pro Cat opravdu stěžejním modelem a milníkem, který by nás měl posunout do pozice světové jedničky v odolných telefonech již v příštím roce,“ říká Oliver Schulte, výkonný ředitel Cat phones.

Cat® B15Q je spolehlivý a rychlý odolný telefon poháněný 4jádrovým procesorem o frekvenci 1,3 GHz a Androidem 4.4 KitKat. Mezi další vylepšení patří Bluetooth v4.0 a přisvětlovací dioda. Pro ještě lepší telefonování v rušném prostředí přibyl větší reproduktor včetně duálního mikrofonu eliminujícího vnější ruchy. Vzhledem k tomu, že se jedná o Dual SIM model, je možné v něm současně používat i dvě různá telefonní čísla.

Šasi je opět pokryto odolnou pryží a vyztuženo eloxovanými hliníkovými bočnicemi. Díky těmto prvkům a celkové konstrukci je Cat® B15Q certifikován pro bezproblémový chod při pádu na beton z výšky až 1,8 metru a ponoření do metrové hloubky po dobu až 30 minut. Problémem pro něj nejsou ani extrémní teploty v rozsahu od -25 do 55° C.

Kromě aplikací společnosti Cat, které ocení především majitelé těchto stavebních strojů, je v Cat® B15Q předinstalovaná sada nástrojů pro profesionální práci se zvukem od společnosti Waves Audio nebo SwiftKey klávesnice pro snazší psaní. Milovníci zajímavých vědeckých projektů v telefonu rovněž naleznou aplikaci projektu Ocearch Global Shark Tracker na sledování pohybu žraloků, jejímž partnerem je právě společnost Cat.

Telefon Cat B15Q je v prodeji u běžných prodejců elektroniky za doporučenou koncovou cenu 8 990 Kč.

Technické specifikace Cat B15Q

OdolnostIP67 + MIL SPEC 810G
Baterie2000mAh, až 16 hodin hovoru
Displej4” WVGA, Gorilla Glass 2, možnost ovládat mokrými prsty
Fotoaparát5MP s LED přisvětlením
Hmotnost170g
Provozní teplota prostředí-25°C až 55 °C
Tiskové zprávy

Diskuse