Asus MeMO Pad 7 je cenově nejdostupnější 7“ tablet tohoto výrobce

8. 8. 2014 17:35    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh Wi-Fi tablet MeMO Pad 7 (ME70). Odlehčená verze nedávno představeného stejnojmenného modelu (ME176C) zaujme především tabletové nováčky, přitom však nabídne funkce tabletů vyšší cenové kategorie. Tablet s dvoujádrovým procesorem Intel Atom běží na operačním systému Android 4.3 Jelly Bean, který je obohacen o uživatelské rozhraní ASUS ZenUI. MeMO Pad 7 ME70 disponuje 7“ displejem s rozlišením 1024 x 600 bodů.

Asus MeMO Pad 7 je cenově nejdostupnější 7“ tablet tohoto výrobce

ASUS MeMO Pad 7 se díky nízké hmotnosti a malým rozměrům pohodlně drží i v jedné ruce. Jasný displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů chrání oleofobní vrstva odolávající otiskům prstů. Kvalitu obrazu vylepšuje technologie ASUS Splendid, která se stará o úpravu barev, jasu, kontrastu a ostrosti. Tablet můžete prostřednictvím Wi-Fi připojení snadno připojit k internetu. MeMO Pad 7 bez problémů zvládne surfování na webu, prohlížení fotek a videí, hraní her a další úkoly. Svá data můžete ukládat na interní 8GB úložiště, které lze rozšířit pomocí paměťové karty o dalších 32 GB.

Úsporný a přitom dostatečně výkonný dvoujádrový procesor Intel Atom s taktem 1,2 GHz a podporou 1 GB paměti RAM si dobře poradí i s více úlohami najednou. Tablet navíc dokáže díky optimalizaci výdrže baterie na jedno nabití pracovat až 8 hodin.

Ozvučení při poslechu hudby nebo sledování videa zajistí přední reproduktor směřující přímo k uživateli. Bez obav můžete připojit i bezdrátová sluchátka. Zvukový kodek aptX přenáší zvukové soubory prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth ve stejné kvalitě jako při použití klasických kabelových sluchátek. Pomocí funkce Miracast lze navíc bezdrátově přehrávat multimediální obsah v rozlišení 720p z tabletu na TV nebo externím monitoru. Svá videa a fotografie si tak můžete vychutnat na větší obrazovce.

ASUS MeMO Pad 7 má zadní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx pro pořizování momentek a přední kameru s rozlišením 0,3 Mpx pro videohovory. K lepším výsledkům při fotografování vám pomůže řada chytrých softwarových vychytávek. Fotoaparát Pixel Master se zapnutou funkcí Time Rewind umí automaticky zaznamenat snímky dvě sekundy před stisknutím spouště a jednu sekundu po něm. Během těchto tří sekund pořídí 31 fotografií, z nichž si můžete vybrat jednu, dvě nebo třeba všechny. Pomocí režimu All Smiles také můžete zvolit ty fotografie, na kterých jednotlivé osoby vypadají nejlépe, a nakonec všech pět verzí sloučit do jediného snímku, na němž všichni vypadají perfektně. Režim Smart Remove dokáže odstranit nechtěné pohybující se objekty na vašich snímcích. Ze záběrů tak zmizí všechny rušivé prvky nebo procházející osoby.

MeMO Pad 7 využívá rozhraní ASUS ZenUI. Tato nadstavba operačního systému Android usnadňuje práci a přináší oproti standardnímu Androidu více než tisícovku různých vylepšení. ASUS ZenUI disponuje moderními „plochými“ ikonami, barevnými motivy, animacemi, vyzváněcími tóny a zvuky upozornění. Zobrazuje informace, které jsou pro uživatele momentálně nejdůležitější a nejužitečnější, a to v popředí a uprostřed na zamčené obrazovce, domovské obrazovce a panelu oznámení. Uživatelé mají díky tomu stále přehled o nadcházejících schůzkách včetně oznámení o jejich zrušení nebo změně času, nových zprávách a zmeškaných hovorech od oblíbených kontaktů, počasí v další cílové oblasti, narozeninách nebo výročích.

Technické parametry MeMO Pad 7 (ME70C)

Procesordvoujádrový procesor Intel Atom Z2520 1,2 GHz
Operační systémAndroid 4.3 Jelly Bean
Displej7" TN displej s HD rozlišením (1024 × 600), 16:9, Desetibodové kapacitní multidotykové ovládání
Paměť a úložiště1 GB RAM a integrované úložiště 8 GB, podpora karet microSD (maximálně 32 GB)
Fotoaparáty2 Mpx zadní fotoaparát, 0,3 Mpx přední fotoaparát
Bezdrátové rozhraní802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Možnosti připojení1x MicroUSB, 3,5mm konektor pro sluchátka/mikrofon, slot na paměťovou kartu micro SD
SnímačeGPS, gyroskop
BaterieLi-Ion 3 220 mAh, výdrž až 8 hodin
Rozměry110 × 192 × 12,5 mm
Hmotnost279 g
BarvyČerná

Na českém trhu se novinka prodává za 2 690 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse