ASUS G550JK - herní notebook v novém designu řady ROG s grafikou NVIDIA GeForce GTX 850M

13. 8. 2014 18:14    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh notebook G550JK ze své herní řady Republic of Gamers (ROG). Výkonné zařízení s 15,6“ Full HD displejem, procesorem Intel Core i7 a grafikou NVIDIA GeForce GTX 850M nabízí přednosti notebooků ROG, tentokrát však v tenčím provedení. Elegantní linie hliníkového šasi doplňuje charakteristické barevné provedení značky ROG využívající matnou černou s červenými detaily. Mezi ty patří decentně podsvícené logo ROG na víku nebo touchpad z broušeného kovu. Klávesnice s jasně oddělenými tlačítky a nastavitelným červeným podsvícením usnadňuje hraní her v prostředích s horšími světelnými podmínkami. Novinka je tenká pouhých 27 mm v nejširším bodě, takže se snadno přenáší.

ASUS G550JK - herní notebook v novém designu řady ROG s grafikou NVIDIA GeForce GTX 850M

Notebook G550JK je kompaktní, štíhlý a snadno přenosný, přesto však nabízí náročným hráčům vysoký výkon na úrovni stolního počítače. O ten se stará procesor Intel Core i7 4. generace (Haswell) a grafické jádro NVIDIA GeForce GTX 850M, jež lze přetaktovat prostřednictvím technologie ASUS TurboMaster.

Speciální technologie ASUS TurboMaster, zahrnující software GPU Tweak pro přetaktování v reálné čase, umožňuje navýšení výkonu až o 5 %. I při maximálním zatížení si notebook zachovává nízké provozní teploty, a to díky inteligentnímu systému chlazení, který pomocí dvou nezávislých ventilátorů a měděných chladičů zajišťuje chlazení procesoru a grafického jádra.

Notebook je vybaven 15,6“ IPS displejem s LED podsvícením a Full HD rozlišením, který nabízí ostrý obraz s bohatými detaily a širokými pozorovacími úhly 178 stupňů. Navíc disponuje úpravou proti odleskům, což umožňuje pohodlné sledování obrazu i při dlouhodobém hraní her. Technologie ASUS Color Gamut Management a automatická správa barev pomáhají dosáhnout optimálního podání barev, jasu a kontrastu.

Na rozdíl od jiných notebooků je zvuk u tohoto herního stroje prioritou. Využívá proto technologii ASUS SonicMaster Premium vyvinutou ve spolupráci společností ICEpower a Bang & Olufsen. Ta zajišťuje zvuk s vysokou věrností a čistotou. Externí subwoofer SonicMaster navíc dodává mohutné basy oceňované právě hráči. Software ROG AudioWizard usnadňuje nastavení zvuku v jakémkoli prostředí a nabízí pět předvoleb pro různé herní žánry.

Za pozornost stojí také pohodlné klávesy s dlouhým zdvihem, které umožňují okamžitou reakci při hraní. Jas červeného podsvícení klávesnice lze kdykoli upravit a dosáhnout maximální viditelnosti i v těch nejhorších světlených podmínkách.

Cena modelu G550JK začíná na 26 990 Kč s DPH.

Technické parametry G550JK:

ProcesorIntel Core i7-4700HQ, 2,4 GHz, maximum až 3,4 GHz
Čipová sadaMobile Intel HM86
Operační systémWindows 8.1 64-bit
Paměť8 GB (G550JK-CN385H)/ 16 GB (G550JK-CN384H)
Displej15,6“ AG IPS FHD displej s LED podsvícením (1920 × 1080), matný, 16:9
Grafická kartaNVIDIA GeForce GTX 850M s 2/4 GB paměti DDR3 VRAM
Úložiště2,5“ SATA 1 TB (7200 ot/min)
Optická mechanikaDVD Super-Multi
KlávesniceChiclet, podsvícená
Bezdrátová komunikaceWi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Rozhraní3x USB 3.0, výstup pro sluchátka kombinovaný s linkovým vstupem, RJ45 LAN, HDMI port, miniDisplay port, čtečka karet (SD, MMC)
Audio a kameraČtyřpásmové stereo reproduktory Bang & Olufsen ICEPower, Technologie SonicMaster, Vestavěná HD kamera a směrový mikrofon
PříslušenstvíBatoh, subwoofer
BaterieČtyřčlánková, Li-Ion, 59 Wh
Rozměry a hmotnost38,3 × 25,5 × 2,77 cm, 2,7 kg (se čtyřčlánkovou baterií)
Tiskové zprávy

Diskuse