Acer XB280HK je prvním 4k2k monitorem s technologií NVIDIA G-SYNC pro hladší a plynulejší hraní

14. 8. 2014 15:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer ohlásila příchod nového herního monitoru Acer XB280HK, který je prvním 4k2k monitorem na světě s technologií NVIDIA® G-SYNC™ pro ohromující extrémně plynulý obraz bez viditelných pixelů a se sytými barvami pro skvělé herní zážitky. Nový monitor XB280HK bude uveden na veletrhu Gamescom (14–17, srpna 2014) a prezentován na stánku společnosti NVIDIA B020 v hale 8. Je vybaven technologií EyeProtect pro zvýšení pohodlí při sledování obrazu a menší námahu očí snížením blikání, pomocí velmi nízkého minimálního jasu a technologií ComfyView.

Součástí nové řady velkých herních monitorů XB0 je model určený pro počítačové nadšence hledající intenzivní zážitek a špičkové hraní her. Má velký 28" displej s LED podsvícením a 4k2k Ultra HD rozlišením (3 840 × 2 160 px), které je čtyřikrát vyšší, než 1080p Full HD a přináší úžasně vysokou kvalitu obrazu pro vynikající vizuální zážitek.

S počítačem osazeným grafickou kartou GeForce® GTX™ je díky zobrazovací technologii NVIDIA® G-SYNC™ synchronizována obnovovací frekvence obrazu s GPU. Díky tomu došlo k odstranění trhání obrazu a drastické minimalizování zadrhávání a zpoždění obrazu pro bezchybné vysoce citlivé hraní bez záseků. Scény se objeví okamžitě, objekty vypadají ostřejší, živější a hraní je plynulejší a citlivější, což poskytuje hráčům významné výhody.

Model Acer XB280HK vychází funkcí EyeProtect, které berou v úvahu dlouhodobé používání monitoru náročnými uživateli, jako jsou programátoři, spisovatelé a grafici:

• Technologie Flicker-less pro snížení blikání – stabilní napájení eliminuje blikání obrazovky, což uvítají zejména nároční uživatelé, kterým se sníží namáhání očí.
  • Technologie Low dimming pro nízký minimální jas – umožňuje nastavit jako minimum 15 % jasu při nízké úrovní okolního osvětlení a snižuje tak namáhání očí. Minimální úroveň jasu u standardních monitorů přitom začíná na 30 %.
  • Technologie ComfyView pro redukci odlesků – panel s matným povrchem snižuje odrazy okolních zdrojů světla.

Monitor Acer XB280HK nabízí pozorovací úhly 170/170°, abyste si mohli vychutnat skvělé barvy při pohledu z téměř libovolného úhlu. Grafické rozhraní DisplayPort™ v1.2 přenáší videosignály až ve 4K UHD rozlišení a nechybí ani čtveřice USB 3.0 portů umístěných na boku a spodní části monitoru pro připojení klávesnice, myši či mobilních zařízení.

Multifunkční stojan ErgoStand umožňuje náklon obrazovky od -5° do 35° a zajistí tak možnost nastavit nejlepší pozorovací úhel. Základnu lze otočit o 120° na pravou či levou stranu, abyste mohli ostatním cokoli ukázat. Měnit je možné i výšku umístění obrazovky až do 150 mm pro optimální komfort při sledování obrazu. A nechybí ani možnost otočení obrazovky na výšku, čímž získáte novou perspektivu při sledování obrazu.

Pro konstrukci tohoto ekologicky šetrného monitoru byly použity recyklované materiály a jeho panel se obešel bez rtuti a arzenu. Na nižší spotřebě energie má zásluhu použité LED podsvícení, navíc tento monitor získal kvalifikaci ENERGY STAR®(1).

Model Acer XB280HK bude k dispozici v Evropě za cenu od 16 990,- Kč.

---

(1) Splňuje požadavky programu ENERGY STAR® stanovené agenturou pro ochranu životního prostředí (U.S. Environmental Protection Agency) a ministerstvem energetiky USA (U.S. Department of Energy).

Tiskové zprávy . Příslušenství