KAZAM rozšiřuje své portfolio v Česku o dvojici odolných telefonů s certifikací IP 67

21. 8. 2014 19:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Britský výrobce KAZAM představuje na českém trhu dvojici odolných modelů pro náročné zákazníky, kteří mobilní telefon nevnímají jako pozlátko do kapsy, ale jako skutečného pomocníka v náročném prostředí. Obě novinky – smartphone KAZAM Thunder 340R s Androidem 4.4 a KAZAM Life R5 bez operačního systému – potěší maximální odolností dle standardu IP 67, funkčním designem a skvělou cenou. Smartphone KAZAM Thunder 340R je navíc vybaven nadstandardní službou bezplatné výměny rozbitého displeje v prvním roce od koupi zařízení.

KAZAM rozšiřuje své portfolio v Česku o dvojici odolných telefonů s certifikací IP 67

Společnost KAZAM také oznámila akvizici specializovaného výrobce odolných mobilních zařízení Toughshield. Od spojení obou společností lze očekávat posílení pozice výrobce KAZAM v oblasti odolných mobilních telefonů pro outdoorové nebo profesionální využití v náročných podmínkách.

Chytrý a drsný KAZAM Thunder 340R

Mobilní telefon KAZAM Thunder 340R je snem všech řemeslníků a profesionálů pohybujících se v náročném terénu. Mohou se totiž při práci s telefonem spolehnout na robustní zpracování s certifikací odolnosti IP 67. Ta zaručuje mimo jiné voděodolnost až do hloubky 1 metru po dobu 30 minut.

KAZAM Thunder 340R nabízí ve svém drsném a nepřehlédnutelném designu 4palcový IPS displej s rozlišením WVGA (480 x 800 px). Telefon s operačním systémem Android 4.4 (KitKat) pohání 4jádrový 1,2GHz procesor Qualcomm. Na zadní straně zařízení je umístěn 8 megapixelový fotoaparát, na čelní VGA webkamera. Pro skloubení osobního i pracovního života je KAZAM Thunder 340R osazen dvěma sloty pro SIM karty a lze tak současně v telefonu používat soukromé i služební číslo.

Stejně jako všechny ostatní smartphony výrobce KAZAM, i tento je vybaven nadstandardní garancí bezplatné výměny displeje v případě jeho poškození v prvním roce od koupi.

KAZAM Thunder 340R bude k dispozici v nejbližších týdnech za doporučenou cenu 4 999 Kč.

KAZAM Life R5 s klasickou klávesnicí

Pro méně náročné uživatele, kteří pro všechny funkce chytrého telefonu nemají využití, je připraven KAZAM Life R5. Jeho design vychází z klasické koncepce mobilních telefonů bez operačního systému. Pro telefon je charakteristické zpracování z kombinace odolné slitiny hliníku a pryže. Pro jistější úchop např. v pracovních rukavicích je telefon po stranách vybaven vzorkem imitující vzorek pneumatik.

Výrobce k telefonu navíc přidává garanci bezproblémového chodu při pádu z maximální výšky 2 metrů a odolnost tlaku až do 1,5 tuny.

KAZAM Life R5 je u vybraných prodejců (Alza.cz, Electro World a Mobil Pohotovost) již k dispozici za doporučenou cenu 1 899 Kč.

Akvizice Tough Shield

Společnost KAZAM oznámila akvizici specializovaného výrobce odolných mobilních zařízení Toughshield. V důsledku spojení obou společností zřídil KAZAM novou divizi „KAZAM pro podnikání.“ Ta bude svými produkty cílit na firemní zákazníky se specifickými požadavky na spojení moderního designu, spolehlivosti a životnosti mobilního zařízení v extrémních podmínkách.

„Akvizice Toughshield je důležitým krokem v expanzi KAZAM. Toto spojení nám umožní rozšířit nabídku o specializované modely pro nové cílové skupiny zákazníků, kteří tak budou mít větší výběr vzhledem ke svým potřebám,“ říká Michael Coombes, výkonný ředitel společnosti KAZAM.

Technické specifikace KAZAM Thunder 340R

Displej4“, IPS, 480 x 800 (WVGA) px
Data3G
Paměť4 GB ROM, 1 GB RAM, microSD
Procesor4jádrový 1,2 GHz Qualcomm
Operační systémAndroid 4.4.2 KitKat
KonektivitaWi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS, microUSB, FM rádio
Fotoaparát8 Mpx, automatické ostření, nahrávání HD videa
WebkameraVGA
Baterie2500 mAh
SIMDual SIM
OdolnostIP 67
Rozměry139 x 74,1 x 19 mm

Technické specifikace KAZAM Life R5

Displej2“, 240 x 320 px
KonektivitaBluetooth, USB
Fotoaparát2 Mpx, blesk
Baterie2560 mAh
OdolnostIP 67, garance bezproblémového chodu při pádu z maximální výšky 2 m, odolnost vůči tlaku až 1,5 tuny
Baleníšňůrka na krk s kompasem
Tiskové zprávy

Diskuse