Intel představil svůj vůbec první osmijádrový procesor Core i7-5960X Extreme Edition

1. 9. 2014 14:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Procesor (dříve označovaný jako „Haswell-E”) je zaměřen hlavně na počítačové nadšence, hráče a tvůrce obsahu, kteří touží po maximálním výkonu. Jde o vůbec první procesor pro koncové uživatele podporující 16 výpočetních vláken a novou paměť DDR4, díky čemuž umožní budovat jedny z nejrychlejších stolních počítačů všech dob. Nová, vylepšená čipová sada Intel® X99 a robustní funkce přetaktování umožní nadšencům vyladit své systémy pro maximální výkon.

Intel představil svůj vůbec první osmijádrový procesor Core i7-5960X Extreme Edition

„Jsme nadšeni, že můžeme představit další fázi naší ,revoluce v desktopech’, kterou jsme ohlásili počátkem letošního roku,” říká Lisa Graffová, viceprezidentka a generální manažerka divize Desktop Client Group společnosti Intel. „Tato produktová rodina je zaměřená hlavně na nadšence, kteří chtějí své systémy posunout dále než všichni ostatní. Nabízíme jim rychlost, dostatečný počet jader, možnost přetaktování i platformové funkce, po nichž tolik volali.”

Na veletrhu PAX* Intel představuje, co tyto nové, vysoce výkonné jednotky dokáží. Na stánku Intelu jsou prezentovány systémy od několika výrobců postavené na této nové rodině procesorů a na nich běží populární hry jako Lucky’s Tale*, Superhot* s Oculus Rift*, Dark Souls 2* nebo Titan Fall*. Vedle toho představí Intel na systému postaveném na novém procesoru Extreme Edition hraní her při streamingu přes Twitch*. To nabídne skvělý zážitek, neboť hráči budou mít k dispozici osm jader pro naprosto plynulý provoz a k tomu grafiku ve vysokém rozlišení.

Intel spolupracuje se svými partnery na co nejvyšším využití této nové platformy. Na dalším rozvoji tohoto ekosystému pro počítačové nadšence se budou podílet klíčoví výrobci počítačů, pamětí, základních desek i grafiky.

„Společnost Alienware vždy a ve všech systémech, které buduje, klade důraz na výkon. Proto vyhledáváme ty nejnovější technologie, díky nimž mohou naši uživatelé získat náskok,” říká generální ředitel Alienware* Frank Azor. „Proto rozhodování, zda naši vlajkovou loď Alienware Area-51 osadíme novým osmijádrovým procesorem od Intelu, bylo velice snadné. Díky využití funkcí přetaktování a monitoringu v Alienware Command Center 4.0 se nám podařilo dostat z procesoru maximální výkon a přitom tu ještě je prostor pro další ladění. Tato nová řada procesorů od Intelu je skutečně ideální volbou pro hráče počítačových her, kteří od svých systémů vyžadují absolutní výkon.”

„Z nové platformy od Intelu jsem neuvěřitelně nadšený,” říká prezident Falcon Northwest* Kelt Reeves. „Jde o celý balík úžasných nových technologií. Něco takového jsem dlouho neviděl. Počítačoví nadšenci budou jistě žasnout, co všechno mohou dělat s pamětí DDR4, 10 SATA 6GB porty, PCI Express a osmijádrovým procesorem.”

Mnohé z nových platforem postavených na čipové sadě Intel X99 rovněž podporují rozhraní Thunderbolt™. To v kombinaci s kartou Thunderbolt 2 umožňuje skutečně bleskurychlé propojení rychlostí až 20 Gbps. Thunderbolt 2 má velký přínos zejména pro datově náročné úkoly, jako je editace videa ve 4K, 3D rendering nebo vývoj nových her. Kompatibilitu ověříte u výrobce svého PC nebo základní desky.

Tři nové modely se na trhu objeví už příští týden, v rozsahu od šesti do osmi jader a s cenou od 389 do 999 dolarů. Procesory jsou vyráběny výhradně z materiálů, které nepocházejí z konfliktních oblastí.

Tiskové zprávy

Diskuse