Notebook Toshiba Satellite Pro R50-B je navržen pro byznys

3. 9. 2014 12:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Toshiba Europe GmbH představuje Satellite Pro R50-B – skvěle vybavený, a přesto cenově dostupný 15,6" (39,6 cm) notebook určený pro malé a středně velké podniky (SMB). Tento tenký, zabezpečený a spolehlivý notebook je optimalizován k tomu, aby splnil širokou škálu požadavků, a to díky mnoha pečlivě vyladěným funkcím a konstrukčním prvkům.

Notebook Toshiba Satellite Pro R50-B je navržen pro byznys

„Do notebooku Satellite R50-B jsme toho dali více, proto toho mohou firemní uživatelé i více získat,“ řekl Eric Cariou, viceprezident divize B2B počítačů, lifestyle produktů a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Byl navržen, zkonstruován i vyroben speciálně pro firemní použití. Díky tomuto zaměřenému a specializovanému vývoji jsme se mohli pečlivě zabývat tím, co malé a středně velké podniky v současné době v oblasti mobility, bezpečnosti a spolehlivosti hledají. Pochopili jsme, že potřebují svobodu v podobě možnosti práce nezávisle na tom, kde se zaměstnanci nacházejí. Jsme si tak jisti schopnostmi Satellite Pro R50-B, že na něj poskytujeme naši záruku spolehlivosti Reliability Guarantee , aby se nemuseli uživatelé ničeho obávat.”

Každý prvek Satellite Pro R50-B byl vyvinut tak, aby tyto notebooky vyhovovaly potřebám malých a středně velkých firem včetně zajištění ochrany samotného notebooku a na něm uložených dat. Satellite Pro R50-B úspěšně prošel kombinací testů Highly Accelerated Life Tests (HALT), které provádí nezávislý německý zkušební institut TÜV Rheinland®. Aby napodobili životní cyklus notebooku, podrobili jej různým úrovním vibrací, tepelného záření, náhodných pádů a tlaku. Díky tomu si můžete být jisti, že Satellite Pro R50-B odolá mnoha nežádoucím situacím. Kromě robustní konstrukce, která minimalizuje prohyb základny, se lze u Satellite Pro R50-B spolehnout i na to, že obstojí při každodenním náročném používání a neustálé zátěži.

Pro ochranu firemních dat jsou některé modely vybaveny šifrovacím hardwarem Trusted Platform Module (TPM). Díky tomu zůstanou citlivá firemní data uložena v jakékoli situaci na místním disku v bezpečí. Další ochrana dat je zajištěna 3D HDD senzorem, který v případě náhlého nárazu či pádu v okamžiku zaparkuje hlavičky disku. Na ochranu notebooku před viry a dalšími hrozbami je v notebooku předinstalována 30denní zkušební verze komplexního zabezpečení McAfee LiveSafe Security.

Záruka spolehlivosti Toshiba Reliability Guarantee je uplatnitelná pouze u vybraných modelů. Kromě bezplatné opravy v případě potíží v průběhu prvního roku od nákupu mohou uživatelé také dostat zpět peníze vynaložené na koupi notebooku. Nemusí se tedy ničeho bát.

Notebook Satellite Pro R50-B nemá jen tenké, stylové a odolné šasi. Může se také pochlubit kvalitní klávesnicí s numerickým blokem, což znamená, že uživatelé mohou pracovat s vyšší produktivitou. Antireflexní displej s HD rozlišením umožňuje uživatelům plné soustředění na jejich práci. Nemusí si dělat starosti ze špatné viditelnosti obrazu způsobené odlesky a mohou psát emaily nebo tvořit dokumenty bez ohledu na prostředí, kde se nacházejí.

Satellite Pro R50-B je flexibilní, rychlý a výkonný pro plnění více úkolů najednou, a to na jakémkoli místě, což je pro náročnou práci při neustálém pohybu mezi kanceláří, domovem a schůzkami zcela zásadní. Díky procesorům až čtvrté generace Intel® CoreTM i5 a grafikám až Intel® HD Graphics 4400, má Satellite Pro R50-B dostatek výkonu pro vyšší produktivitu práce a snadnou práci s více aplikacemi najednou. Firemní uživatelé mohou ukládat a bezpečně přistupovat ke svým souborům na vysokorychlostním pevném disku. Notebook váží pouhých 2,3 kg, má tloušťku jen 24 mm a je vybaven vyjímatelnou baterií s dlouhou výdrží. Uživatelé tak mají možnost pracovat všude tam, kam je jejich byznys zavede.

Satellite Pro R50-B je vybaven širokými možnostmi připojení pro rychlý přístup k síti nebo pro připojení jiných zařízení. Nejen pro prezentaci ve větších skupinách, ale také pro uživatele, kteří si chtějí rozšířit svou pracovní plochu o externí displej, jsou určeny plnohodnotné porty HDMI® a VGA bez nutnosti použití adaptérů. Uživatelé mají díky slotu pro SD karty a třem USB portům, z nichž jsou dva USB 3.0, veškerou flexibilitu, kterou potřebují k připojení kancelářských periferií a pro rychlý přenos dat. Pro rychlejší přístup k síti je notebook vybaven bezdrátovou sítí, gigabitovou LAN a rozhraním Bluetooth® 4.0.

Pro notebook Satellite Pro R50-B je k dispozici celá řada volitelného příslušenství a různých řešení, jako například univerzální dokovací stanice Dynadock™ V3.0+ pro pohodlné připojení většího množství periferií pouze jediným kabelem a bez nepořádku na stole. K dispozici je také správce Toshiba Cloud Client Manager (TCCM), který umožňuje uživatelům dohlížet i převzít kontrolu nad IT zařízením, a to online, v reálném čase pomocí standardního webového prohlížeče a bez nutnosti investice do serverů a příslušeného softwaru pro správu – ideální pro malé a středně velké firmy.

Toshiba Satellite Pro R50-B je v Evropě aktuálně k dispozici.

Technické parametry Toshiba Satellite Pro R50-B:

Displej15,6" (39,6 cm), 1 366 × 768 px HD, antireflexní povrch
Procesoryaž 4. generace procesorů Intel® CoreTM
Grafikaaž Intel® HD 4400
Úložištěmožnost výběru až po 1TB HDD nebo 500GB vysokorychlostní HDD
Optická mechanikavolitelná 9,5 mm DVD Super Multi Drive
Paměťaž 2× 8 GB DDR3L (1 600 MHz)
Možnosti připojení2× USB 3.0, 1× USB 2.0, 1× HDMI®, 1× VGA, 1× SD slot, Intel® WiDiTM kombinovaný jack pro sluchátka/mikrofon, Intel® Wi-Fi (802.11 ac/a/b/g/n), Bluetooth® 4.0, gigabitová LAN
webkameraHD
Operační systémvýběr mezi Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 nebo Windows 7 Professional
ZabezpečeníHDD 3D senzor, Trusted Platform Module 1.2 , port pro zámek KensingtonTM
Výdrž na bateriiaž 7,5 hodiny
Barevné provedeníČerné
Rozměry379 × 258 × 23,95 mm
HmotnostOd 2,3 kg
Tiskové zprávy

Diskuse