Ambiciózní smartphone Huawei Ascend Mate7 přinese 8 jader a nejrychlejší variantu LTE

4. 9. 2014 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Huawei na veletrhu IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) 2014 představila nový model Ascend Mate7, který se vyznačuje velkým 6palcovým FHD displejem pro lepší vizuální zážitky, tenkým 7,9mm tělem pro pohodlnější ovládání, rychlejším osmijádrovým procesorem pro vyšší výkon a velkou 4100 mAh baterií pro delší výdrž. Díky nové jednodotykové technologii využívající senzoru otisků prstů a rozhraní EMUI 3.0 Ascend Mate7 povyšuje mobilní zážitek na novou úroveň a usnadňuje uživatelům žít naplno. Ascend Mate7 je nejnovější smartphone Huawei s velkým displejem a dává najevo velké ambice svého výrobce, který je třetím největším prodejcem smartphonů na světě.

Ambiciózní smartphone Huawei Ascend Mate7 přinese 8 jader a nejrychlejší variantu LTE

„Dnes na trh přichází náš nejrychlejší a nejzajímavější smartphone s velkým displejem. Nový model nabídne spotřebitelům skvělé zážitky a symbolizuje naši vytrvalou snahu umožňovat lidem po celém světě přístup k našim prvotřídním výrobkům,“ uvedl Richard Yu, generální ředitel Huawei Consumer Business Group. „Huawei Ascend Mate7 je skutečně naším nejvyšším modelem s velkým displejem, vyznačuje se inteligentním výkonem, působivou efektivitou napájení a pohodlným ovládáním díky jednodotykové technologii využívající senzoru otisků prstů.“

Ascend Mate7 se pyšní inteligentním procesorem Huawei Kirin 925 s osmijádrovou architekturou, který sestává ze čtyř velkých A15 1,8 GHz čipů a čtyř malých A7 1,3 GHz čipů, které se aktivují v různých konfiguracích v závislosti na výkonových potřebách konkrétní aplikace nebo funkce. Smartphone tedy inteligentně hospodaří s napájením. Ascend Mate7 šetří až 50 % baterie automatickým využíváním menších A7 jader k obsluze standardních aplikací, které spotřebitel využívá přinejmenším 80 % času. Při vyšších nárocích na výkon, například při hraní her, se zapojí větší jádra A15. Jakmile procesor zjistí, že se využívá 85 % až 95 % výpočetního výkonu jednoho jádra, automaticky aktivuje další jádra.

Ascend Mate7 je pravděpodobně první 6palcový smartphone s okamžitým jednodotykovým přístupem přes senzor otisku prstu. Není tedy třeba dále pracně zadávat vstupní heslo. Uživateli umožňuje odemknout telefon minimálně o 80 % rychleji než zařízení, která využívají ověření přístupu pomocí tahů prstem. Čtečka je umístěná na zadní straně přístroje a měří 9,16 mm x 9,16 mm. Podporuje až 5 sad různých záznamů otisků prstů, které lze přiřadit režimům „normal“ nebo „host“. Uživatel může režimy přepínat a zvýšit tím úroveň ochrany při zabezpečení soukromých složek, aplikací nebo informací o platbách. Čtečka má vyšší poměr 508PPI pro vyšší přesnost snímání, takže není při odemykání telefonu nutné opakovaně přejíždět přes čtečku prstem, a to ani s mokrými prsty nebo za mírného deště. Technologie ARM TrustZone rovněž uchovává šifrovaná data otisku prstu v čipu pro lepší zabezpečení softwarem SecureOS, a zabraňuje přímému přístupu třetích stran.

Ascent Mate7 podporuje nejrychlejší připojení LTE Cat6 s rychlostí stahování až 300 Mbps a umožňuje stáhnutí filmu v HD kvalitě za necelých 30 sekund. Je napájený lithium-polymerovou baterií s vysokou hustotou a kapacitou 4100 mAh. Do tenkého těla přístroje Ascend Mate7 se podařilo vměstnat mohutnou baterii, která umožňuje více než 2 dny nepřetržitého normálního používání. Díky vlastní technologii úspory energie nabízí Ascend Mate7 tři úsporné režimy – normální, inteligentní a ultra úsporný.

Ascend Mate7 je vyrobený z více než 95 % z kovu, což je u smartphonů této velikosti výjimkou. Má vnitřní konstrukci z pevné slitiny hliníku pro vynikající odvádění tepla. Je pouze 7,9 mm tenký a váží 185 g, a má ergonomicky tvarovaný zadní díl pro snazší ovládání jednou rukou. Ultra tenká fazeta o tloušťce 2,9 mm dosahuje působivého poměru displeje k tělu s hodnotou 83 %. Ascend Mate7 se dodává ve třech elegantních barvách, stříbrné, černé a zlaté.

Díky 6palcovému FHD in-cell LTPS displeji, který spotřebuje méně energie, a JDI Nega-NEO technologii pro působivý vysoce kontrastní poměr 1500:1, jsou na telefonu Ascend Mate7 obrázky neuvěřitelně ostré. 13MP zadní fotoaparát pro snímání lepších fotek z oslav za slabého osvětlení je vybavený BSI snímačem 4. generace od společnosti Sony se světelností f/2.0. Přední 5MP fotoaparát navíc využívá 5P asférický objektiv, který patří v oboru k nejlepším a zajišťuje vyšší rozlišení a menší zkreslení obrazu.

Ascend Mate7 bude na trh uvedený s rozhraním EMUI 3.0, což je nová verze uživatelského rozhraní Huawei, které se snáze obsluhuje jednou rukou a nabídne zcela nový vzhled celého softwarového rozhraní. Rozhraní soustavně využívá nový design časové osy pro sjednocení a zvýšení uživatelského komfortu u různých aplikací. Rozhraní EMUI 3.0 navíc intuitivně a aktivně řeší každodenní potřeby prostřednictvím praktických a vizuálně poutavých designových detailů, jako je třeba spojení hlavních funkcí smartphonu – volání, kontaktů a zpráv – mezi nimiž lze nyní snadno přepínat jediným vodorovným přejetím prstem.

Doporučená maloobchodní cena smartphonu Huawei Ascend Mate7 na českém trhu bude 12.990,- Kč vč. DPH. Telefon bude v ČR dostupný v průběhu října 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v bílé a stříbrné barvě. Příslušenství obnáší nová sluchátka UltimoPower Active Noise Cancelling Earphones, která snižují hluk o 15–30 dB a poprvé se v nich objevuje interní baterie, která se sama nabíjí při připojení ke smartphonu a nabízí dvě hodiny provozu při připojení k jiným zařízením. Další příslušenství zahrnuje kožená pouzdra a nabíjecí stojánek, díky kterému se smartphone může proměnit na digitální fotorámeček.

Tiskové zprávy

Diskuse