Acer rozšiřuje řady svých flexibilních zařízení 2 v 1 o nový 11,6" Aspire Switch 11

5. 9. 2014 15:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer rozšířil oblíbená zařízení 2 v 1 o novou řadu 11,6" modelů Aspire Switch 11 a o nový Switch 10, který se může pochlubit 10,1" 1080p Full HD displejem. Zařízení 2 v 1 Aspire Switch jsou kombinací plnohodnotného notebooku s operačním systémem Microsoft Windows® a tabletu v jednom flexibilním zařízení.

Acer rozšiřuje řady svých flexibilních zařízení 2 v 1 o nový 11,6" Aspire Switch 11

Notebooky Acer Aspire Switch jsou nejen krásné, ale také inteligentní. Nabízí čtveřici flexibilních režimů pro dotykové ovládání, psaní, prohlížení a komunikaci. Magneticky odpojitelný pant Acer Snap Hinge™ má dva háčky, které pevně spojují tablet s klávesnicí a konektor umožňující oboustranné zapojení tabletu pro pohodlnou práci. Tato inovativní konstrukce umožňuje snadné přepínání mezi režimy, ukotvení do základny s klávesnicí bez nutnosti používání západek a nechybí ani možnost dalšího rozšíření diskové kapacity.

„Jsme nadšeni, že flexibilita a snadná přenositelnost našeho zařízení Acer Aspire Switch ohromila naše zákazníky,“ řekl John Miedema, ředitel produktového marketingu společnosti Acer Europe. „Naše nové modely se mohou pochlubit větší 11,6" obrazovkou s odolným sklem Gorilla Glass 3, povrchovou úpravou zabraňující ulpívání otisků prstů a kvalitní chiclet klávesnicí. Díky tomu by měly být hitem jak mezi studenty, tak profesionály.“

Řada Aspire Switch 11

Nové notebooky Aspire Switch 11 jsou vybaveny 11,6" displejem překrytým odolným sklem Corning Gorilla Glass 3, které pomáhá chránit obrazovku před poškozením a poškrábáním. Jsou také opatřeny vrstvou zabraňující ulpívání otisků prstů a šmuh, která zároveň usnadňuje čištění povrchu displeje. Krom toho nabídnou i chiclet klávesnici s dostatečně velkými a dobře rozmístěnými klávesami s pevnou hmatovou odezvou, takže je psaní jednodušší a pohodlnější. Dvojice stereo reproduktorů směřujících dopředu poskytuje čistší zvuk pro sledování filmů, videí a hudby.

V této nové řady jsou k dispozici dva modely. Aspire Switch SW5-171, který je určen pro náročné uživatele, nabízí Full HD 1080p displej a HD webkameru, díky čemuž si můžete vychutnat obrázky i videohovory s ostrými detaily. Rychlé procesory Intel® z až 4. generace Core™ i5 poskytují dostatek výkonu pro práci s více aplikacemi najednou, přehrávání filmů a hraní nenáročných her. Tento model je také osazen až 4 GB paměti a až 128GB(1) SSD pro ukládání velkého množství dat a aplikací. Plnohodnotné USB 2.0 a 3.0 porty zase umožňují připojení externího úložiště periferií a dalších digitálních zařízení.

Model Aspire Switch SW5-111, který je určen pro běžné uživatele, je vybaven displejem s rozlišením 1 366 × 768 px. Díky čtyřjádrovému procesoru Intel® Atom™ Z3745 nabízí dostatečný výkon, 2 GB paměti a eMMC úložiště o kapacitě až 64GB(1) zase poskytne dostatek prostoru pro data. Dvojice USB 2.0 porty − jeden s plnou velikostí a druhý Micro USB, umožňuje připojení růzých digitiálních zařízení a periferií. Přední 2MPx kamera s možností natáčení ozvučeného Full HD 1080p videa umožňuje videokomunikaci a pořizování snímků v reálném čase.

Na obou modelech jsou již předinstalovány Microsoft Windows® 8.1 pro plnohodnotnou práci na počítači, nechybí port micro HDMI® pro připojení velkého displeje pouze jedním kabelem a MicroSD slot pro širokou škálu MicroSD karet. Vynikající bezdrátovou konektivitu poskytují rozhraní Bluetooth 4.0 a 802.11 a/b/g/n.

Řada Aspire Switch 10 - inovována

Do řady Aspire Switch 10 přibyl nový model SW5-012 s 10,1" Full HD (1 920 × 1 200 px) nebo HD (1 280 × 800 px) displejem překrytým sklem Corning Gorilla Glass 3, které chrání displej před poškrábáním. Jde o jedno z nejtenčích zařízení 2 v 1 na trhu, má tloušťku méně než 8,9 mm v režimu tablet a 20,2 mm i s dokem s klávesnicí.

Díky hmotnosti tabletu pouhých 0,58 kg nebo tabletu i s klávesnicí jen 1,17 kg se lehký a tenký Aspire Switch 10 skvěle hodí pro ty, kdo často cestují. Může se pochlubit až osmihodinovou(2) (HD) nebo sedmihodinovou(2) (Full HD) výdrží pro téměř celodenní práci. Tento model poskytne dostatečný výkon díky čtyřjádrovému procesoru Intel® Atom™, nabídne 32/64GB(1) úložiště a 2 GB paměti RAM. Má 2MPx HD webkameru s rozlišením 1 920 × 1 080 px a možností nahrávání ozvučeného 1080p Full HD videa. Switch 10 SW5-012 již má předinstalován operační systém Microsoft Windows® 8.1 společně s kancelářským balíkem Microsoft Office 365 Personal(3) bez dalších příplatků, takže mohou uživatelé vytvářet a upravovat dokumenty Microsoft Word, Excel a PowerPoint prakticky kdekoli.

Switch 10 a Switch 11: Čtyři režimy, robustní konstrukce a atraktivní design

Díky magnetické odpojitelné konstrukci pro dokování bez západek a hladkému odpojování i připojování umožňuje pant Acer Snap Hinge uživatelům snadné přecházení mezi čtyřmi režimy používání:

  • Notebook − plnohodnotná práce na počítači díky prostorné klávesnici a preciznímu touchpadu Precision Touchpad pro vytváření obsahu a další produktivní činnosti
  • Tablet − tenký a lehký pro ty, kdo jsou na cestách; ideální pro surfování na internetu, přehrávání filmů, hraní her pro tablety a dělání poznámek s volitelným perem Acer Active Pen
  • Displej − stabilní režim, ideální pro ukazování prezentací na malých obchodních jednáních, ukazování fotek a videí přátelům nebo pro videohovory
  • Stan − ideální pro sledování filmů a jiného obsahu v místech s omezeným prostorem, například při cestovní letadlem nebo při vaření na kuchyňské lince

Tenké, lehké a odolné notebooky Aspire Switch jsou určeny pro ty, kdo si je chtějí vzít do třídy, na práci nebo na cesty. Zadní strana víka je vyrobena z hliníku s estetickým šedým vzorem připomínajícím tahy štětcem, kterého bylo dosaženo technologií tiskové nanolitografie (NIL).

Technologie displeje Zero Air Gap zase přináší ostrý obraz, zatímco Acer LumiFlex™ optimalizuje viditelnost obrazu při provozování venkovních aktivit i na přímém slunečním světle. Technologie IPS zase poskytuje široké pozorovací úhly a věrné barvy po celé ploše displeje.

Precision Touchpad podporuje šest gest a může se pochlubit lepší citlivostí a detekcí položené dlaně, díky čemuž je eliminován počet nechtěných doteků.

Díky aplikacím Acer BYOC™ (4) budou uživatelé vždy připraveni odkudkoli snadno přistupovat ke svým datům a spravovat je. Aplikace Acer BYOC Apps nabídnou informace v reálném čase, správu dat a jejich zabezpečení napříč několika zařízeními pro okamžitou synchronizaci.

Součástí volitelného příslušenství je dotykové pero Acer Active Pen, které umožňuje rychlý a přesný vstup pro ty, kdo upřednostňují psaní poznámek rukou. Pouzdro Acer Snap Case zase chrání tablet i klávesnici a usnadňuje jejich přenášení. Micro USB kabel slouží při připojeni i pro nabíjení.

Acer Aspire Switch 11 bude k dispozici v říjnu 2014 za ceny začínající na 10990 Kč.
Switch 10 bude k dispozici v září 2014 za cenu 8990 Kč.

- - -

(1) Dostupná kapacita se liší: (MB = 1 milion bytů; GB = 1 miliarda bytů)
(2) Skutečná výdrž na baterii závisí na konkrétní specifikaci vybraného modelu, nastavení počítače a aplikací a na spuštěných funkcích. Maximální kapacita všech baterií se s časem a četností používání snižuje.
(3) Možnost aktivace Office 365 Personal na jeden rok je časově omezená.
(4) Acer BYOC je podporován systémy Windows 7 a Windows 8 Desktop, Windows RT, Android 2.3 nebo vyšším nebo iOS 5.1 či novějším. Pro osobní nastavení služby Acer BYOC je zapotřebí minimálně jeden počítač a jedno mobilní zařízení s nainstalovanými aplikacemi Acer BYOC. Navíc musí být jeden počítač nastaven jako osobní cloudové úložiště.

Tiskové zprávy

Diskuse