ASUS na IFA 2014 - QHD ultrabook, malý netbook a tablet

8. 9. 2014 19:55    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil na letošním veletrhu IFA v Berlíně prémiový ultrabook Zenbook UX305, který je momentálně nejtenčím 13,3“ notebookem na světě s rozlišením QHD+. K dalším uvedeným novinkám patří cenově dostupný EeeBook X205 určený pro mladé uživatele a také stylový tablet MeMO Pad 7 (ME571C) s Androidem.

ASUS na IFA 2014 - QHD ultrabook, malý netbook a tablet

Zenbook UX305 – nejtenčí 13,3“ ultrabook s rozlišením displeje QHD+

Ultrabook Zenbook UX305 s celokovovým povrchem je nejtenčím 13,3palcovým notebookem s rozlišením QHD+ na světě. Jeho subtilní tělo vychází z původního Zenbooku a je tenké pouze 12,3 mm. Tradičně elegantně se zužující kapkovitý profil tentokrát doplňují oblé hrany.

UX305 nezapře DNA řady Zenbook, která spojuje výkon s luxusem. Váží pouze 1,2 kg, takže se snadno přenáší. Pracovní tempo udává nový procesor Intel Core M zajišťující plynulý multitasking. Ten doplňuje rychlý SSD disk s kapacitou až 256 GB. Jasný displej nabídne detailní obraz s rozlišením až QHD+ (3200 x 1800 pixelů). Ultrabook Zenbook UX305 určený pro náročné uživatele přijde na trh ve dvou barvách - temně šedé a bílé.

EeeBook X205 – malý notebook

EeeBook X205 je cenově dostupný notebook s oblými tvary a úhlopříčkou displeje 11,6 palců, který váží necelý 1 kg. Je určen pro mladší uživatele a studenty, kteří chtějí být mobilní. EeeBook X205 nabízí díky operačnímu systému Windows 8.1 s Bing prostředí podobné tomu v chytrých telefonech. Technologie Connected Standby umožňuje téměř okamžité probuzení notebooku z režimu spánku a usnadňuje uživatelům práci s internetem. Ti jsou totiž neustále připojeni ke všem svým sociálním sítí a e-mailovému účtu, a to dokonce i v době, kdy je EeeBook ve standby režimu. Novinka se bude prodávat ve čtyřech různých barvách — černé, bílé, zlaté a červené.

Elegantní tablet MeMO Pad 7 (ME572C)

Další novinka, MeMO Pad 7 (ME572C), upoutá designem inspirovaným stylovými kabelkami a náprsními taškami. Tenký a lehký 7“ tablet s Androidem pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom. Díky tenkému tělu (8,3 mm) a nízké hmotnosti (269 g) se tablet pohodlně drží v jedné ruce. Zaujme i jasný IPS displej s rozlišením Full HD, hustotou 323 bodů na palec a pozorovacími úhly 178 stupňů. Integorvané technologie ASUS TruVivid a ASUS Splendid vylepšují ostrost, jas a reprodukci barev.

Tablet se bude nabízet ve třech barvách — burgundské červené, šampaňské zlaté a sametově černé. Nová generace modelu MeMO Pad nabídne také speciální uživatelské rozhraní ASUS ZenUI, které zjednodušuje ovládání tabletu. Kromě Wi-Fi verze se na trhu objeví také 4G LTE verze (ME572CL), která obsahuje LTE modem Intel XMM 7160 LTE poskytující rychlou konektivitu při prohlížení webu, streamování videa a hudby.

Tiskové zprávy

Diskuse